Ακαδημίες

Το πρόγραμμα "Γκολ στον κορωνοϊό" που εφαρμόστηκε στην καραντίνα

Ο Ευθύμης Πολυτίδης, προπονητής των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου Ακρωτηρίου, σχεδίασε και εφάρμοσε ένα καινοτόμο πρόγραμμα την περίοδο της καραντίνας με τον τίτλο "Γκολ στον κορωνοϊό". 

Η ΕΠΣ Χανίων στην επίσημη ιστοσελίδα της κάνει αναφορά στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που περιείχε 8 προτάσεις δημιουργικής διαχείρισης της προπονητικής ποδοσφαίρου κατ' οίκον για παιδιά Κ8-Κ12 και τους γονείς τους. 

Αναλυτικά όσα αναφέρονται για το πρόγραμμα έχουν ως εξής:

«Γκολ στον Κορωναϊό», είναι ο τίτλος ενός φιλόδοξου καινοτόμου προγράμματος που λειτούργησε από τις 17 Μαρτίου 2020 έως σήμερα, στους κόλπους της ΕΠΣ Χανίων. 

Σχεδιάστηκε και εφαρμόστηκε από τον Ευθύμιο Πολυτίδη προπονητή της Ακαδημίας Ακρωτηρίου, με καταγεγραμμένα σημαντικά αποτελέσματα σε 30 οικογένειες μικρών παικτών.

Τι είναι το project ‘’GOAL στον Κορωναϊό’’; Αποτελείται από 8 προτάσεις δημιουργικής διαχείρισης της προπονητικής ποδοσφαίρου κατ’ οίκον για παιδιά Κ8-Κ12 και τους γονείς
τους, με σκοπό την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του Κορωναϊού στην καθημερινότητά τους.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αξιοποιήθηκαν επιστημονικά και εκπαιδευτικά μέσα κι εργαλεία για από απόσταση προπονητική, όπως πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης για σύγχρονη
επικοινωνία (zoom), παρουσιάσεις power point, πρωτότυπα βίντεο, νοητική εξάσκηση κι εμψυχωτικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες STREAMF* στη θεματική του ποδοσφαίρου για
ασύγχρονη επικοινωνία, επιστημονικά δομημένα ερωτηματολόγια αρχικής, διαμορφωτικής και τελικής αξιολόγησης. Για το project σε όλες τις φάσεις του αξιοποιήθηκαν επιστημονικοί πόροι και συνεργασίες από τον χώρο της ψυχολογίας, της διατροφολογίας, της προπονητικής ποδοσφαίρου, της φυσικής αγωγής και του εκπαιδευτικού σχεδιασμού.

Επίκεντρο του προγράμματος είναι η ανάπτυξη εξαποστάσεως προπονητικής σε συνδυασμό με τη διαχείριση των ψυχολογικών σταδίων εξέλιξης μιας κατάστασης
αποκλεισμού/απώλειας, δηλαδή του θυμού, της διαπραγμάτευσης, της θλίψης και της αποδοχής, όπως αυτά της καθημερινότητας λόγω Κορωναϊού.

Κατά την υλοποίηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν συνεργασίες με τους:
Dr. Δούμπος,Μ. Πολυκριτηριακός Αναλυτής, Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης
Dr. Μαχαιρίδου,Μ. Συντονίστρια ΣΕΕ Φυσικής Αγωγής
Τσιφούτης, Ε. Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Πολυτίδου,Χ. ΜΕd.Παιδαγωγός
Μπροκαλάκη,Μ. Διατροφολόγος
Σαλιβουράκης, Μ. Διατροφολόγος
Περπερίδης,Ι. Διατροφολόγος
και αντλήθηκαν πληροφορίες, ως «Πηγές-Βιβλιογραφία» των
Dr. Ψούνη,Λ. Αθλητική Ψυχολόγος
Dr. Ψυχουντάκη, Μ. Αθλητική Ψυχολόγος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΣΕΦΑΑ,
Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Αλεξίου,Β. Προπονητής Φυσικής Κατάστασης Απόλλων Σμύρνης
Παπαδάκης, Β. Τεχνικός Διευθυντής Δικτύου Ακαδημιών ΠΑΕ Χανίων
Μed.Πολυτίδου,Χ. Παιδαγωγός
Art Zone
Performing arts

*STREAMF αρκτικόλεξο των λέξεων science, technology, reading, education, art, math, football

Goal coronavirus

Goal coronavirus1

Goal coronavirus2

 

 

karta antonis garden