Ακαδημίες

Με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή των χανιώτικων ομάδων στο τουρνουά του Ηρακλείου (pics)

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα η παρουσία των χανιώτικων ομάδων στο πανελλήνιο τουρνουά ακαδημιών που διοργανώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

Mέρος στη διοργάνωση πήραν το δίκτυο της ΠΑΕ Χανιά, με τη συμμετοχή παιδιών από τις ομάδες του, η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σούδας και ο Πλατανιάς. Και οι τρεις ομάδες παρουσίασαν εξαιρετική εικόνα και άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον.

Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ακρωτηρίου και Σούδας εξέδωσαν σχετικά δελτία τύπου για το τουρνουά.

Η ανακοίνωση από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ακρωτηρίου:

Σημαντικές εμπειρίες αποκόμισαν 7 ποδοσφαιριστές της Κ14 του Πανακρωτηριακού, οι οποίοι συμμετείχαν με την ομάδα Elite 2006 του Δικτύου της ΠΑΕ Χανιά, σε πανελλήνιο τουρνουά ποδοσφαίρου στη Χερσόνησο Ηρακλείου

Το τουρνουά διεξήχθη από 20-23 Δεκεμβρίου με συνολικά 21 ακαδημίες, περισσότερα από 900 παιδιά  και συμμετείχαν μεταξύ άλλων και οι ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΕ Παναθηναικός, ΠΑΕ ΟΦΗ, ΠΑΕ Εργοτέλης,  ΠΑΕ Πλατανιάς.

elite cania 2006 5

Οι μικροί ποδοσφαιριστές του Πανακρωτηριακού (όπως και όλα τα παιδιά από Κρητικό Αστέρα και Κισσαμικό, που συμμετείχαν στην ομάδα Elite), πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις και έφτασαν στον τελικό της κατηγορίας Κ14.

Οι ποδοσφαιριστές του Πανακρωτηριακού που πήραν μέρος ήταν οι Μακράκης Στέλιος, Καντουνατάκης Μανούσος, Μαρτσάκης Γιώργος, Ροζάκης Μάνος, Καλαιτζής Αδάμ, Κουκουράκης Λεωνίδας, Καρακαλίδης Γιώργος (φωτ. κάτω όλα τα παιδιά).

hrakleio elite 2006

hrakleio elite 2006 1

hrakleio elite 2006 3

Συνοδοί προπονητές της ομάδας, ήταν οι Βασίλης Παπαδάκης και Στέφανος Βασιλομιχελάκης, ενώ το παρών έδωσε και ο Τεχνικός Σύμβουλος του Δικτύου Γιώργος Αμανατίδης. Τα αποτελέσματα συνολικά:
ΠΑΕ Χανιά-Αστέρας Ρεθύμνου 1-0, Εργοτέλης-ΠΑΕ Χανιά 0-1, ΠΑΕ Χανιά-Χερσόνησος 6-0, Ε.Α.Π.-ΠΑΕ Χανιά 0-1 (ημιτελικός) και ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ Χανιά 2-0 (τελικός).

Σίγουρα εκτός το αγωνιστικό μέρος, πολύ σημαντικές είναι οι εμπειρίες συνολικά από μια αποστολή σε μια τέτοια διοργάνωση, καθώς οι διαδικασίες είναι διαφορετικές και οι ρυθμοί είναι πολύ απαιτητικοί.

Σε ότι αφορά το τουρνουά σαν επίπεδο και διοργάνωση, χαρακτηρίστηκε σαν υψηλού επιπέδου από όλους και είναι χαρακτηριστικό πως στην τελετή λήξης  παρευρέθηκε μεταξύ άλλων πολιτικών και αθλητικών αρχών, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ.Αυγενάκης, ο οποίος παρέδωσε και το κύπελλο στην ομάδα μας.

Άλλη μια σημαντική παράμετρος του τουρνουά, ήταν το σεμινάριο που διεξήχθη για προπονητές και γονείς, στο οποίο εκ των εισηγητών ήταν ο Τεχνικός Διευθυντής του Πανακρωτηριακού Βασίλης Παπαδάκης.

papadakis 2

papadakis 3

Επισημαίνεται, πως αυτή ήταν η πρώτη αποστολή-δράση ομάδας Elite του Δικτύου εκτός νομού, ενώ αναμένεται σύντομα να οργανωθούν και οι ομάδες Elite 2007 και 2008. Με αυτό τον τρόπο οι νεαροί ποδοσφαιριστές από τις ομάδες του δικτύου, θα έχουν ακόμα μεγαλύτερη προπονητική υποστήριξη, κίνητρα και ευκαιρίες για την εξέλιξή τους.

Οι Ακαδημίες Ποδοσφαίρου Ακρωτηρίου, που πρωτοστάτησαν διοικητικά και τεχνικά στη δημιουργία αυτής της συνεργασίας, συνεχίζουν με σταθερά βήματα σε όλα τα επίπεδα, επιζητώντας το καλύτερο για κάθε παιδί.

Η ανακοίνωση από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σούδας:

Ολοκληρώθηκε το 1ο Τουρνουά Αναπτυξιακού Ποδοσφαίρου Χερσονήσου Κρήτης που διοργάνωσε η Ακαδημία Χερσονήσου με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Χερσονήσου.

Με πολύ καλές εντυπώσεις επέστρεψε από την Χερσόνησο η αποστολή της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Σούδας που συμμετείχε με τις ομάδες Κ14(2006-07), Κ12(2008), Κ12(2009) και Κ10(2010). Σ' ένα τουρνουά που θα μείνει αξέχαστο σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, όχι μόνο για το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και για την άψογη οργάνωση και φιλοξενία.

Στο αγωνιστικό μέρος οι ομάδες Κ14 και Κ12(2008) κατέκτησαν το τρόπαιο του SuperCup επικρατώντας στον τελικό της Α.Ε.Ατσιποπούλου με 1-0 και της ΑΕΚ με 2-1 αντίστοιχα.

Πολύ καλές αγωνιστικές εντυπώσεις άφησαν και οι ομάδες Κ12(2009) και Κ10(2020).

apsoudas akadimia

apsoudas akadimia1

Βίντεο από το Creta:

karta antonis garden