Ακαδημίες

Επιτυχημένη η 18η γιορτή για την Ακαδημία Νέας Κυδωνίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για μια ακόμα χρονιά η ετήσια γιορτή για τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου που πραγματοποιεί η Ακαδημία Νέας Κυδωνίας.

Πρόκειται για την 18η στη σειρά εκδήλωση που πραγματοποιεί αυτή την περίοδο η Ακαδημία, η οποία από τη νέα χρονιά είναι γνωστό ότι μπαίνει σε μια νέα τροχιά μετά την διεύρυνση της συνεργασίας με τις ομάδες του Παγχανιακού/ΔΑΑΟΧ και της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ.

Η εκδήλωση διεξήχθη, όπως γίνεται κάθε φορά, στο γήπεδο των Αγίων Αποστόλων και περιλάμβανε μεταξύ άλλων βραβεύσεις σε ανθρώπους που βοηθούν διαχρονικά το έργο της Ακαδημίας.

Το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ακαδημία Νέας Κυδωνίας είναι το εξής:

Με την συμμετοχή όλων των παιδιών με τις οικογένειες τους, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή η 18η γιορτή λήξης της «Ακαδημίας Νέας Κυδωνίας».

Μια γιορτή λίγο διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια με πολύ μουσική, παιχνίδια γονέων - παιδιών, καθώς και απονομές διπλωμάτων για όλους τους αθλητές της Ακαδημίας και των Παίδων και Νέων της «Α.Ε.Ε.Κ. ΣΥΝ.ΚΑ.».

giorti ANK 2

giorti ANK 5

giorti ANK 8

Ετσι ολοκληρώθηκε άλλη μια επιτυχημένη χρονιά στην από το 2001 συνεχή λειτουργία της Ακαδημίας με μοναδικό στόχο την εξέλιξη και ανάδειξη νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών στα Χανιά.

Σε αυτό το στόχο, η φετινή χρονιά ήταν ξεχωριστή, αφού ολοκληρώθηκε και ένα επιπλέον βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πιο συγκεκριμένα τα Δ.Σ. των σωματείων «ΕΝΩΣΗ ΠΑΓΧΑΝΙΑΚΟΣ Δ.Α.Α.Ο.Χ.» & «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΝΕΑΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ» προχώρησαν σε συνένωση δημιουργώντας μια ομάδα η οποία σε συνεργασία με την ομάδα της «Α.Ε.Ε.Κ. ΣΥΝ.ΚΑ.» θα λειτουργεί με ενιαία φιλοσοφία ενιαίο οργανόγραμμα και ενιαίο προπονητικό προγραμματισμό.

Στόχος όλης αυτής της προσπάθειας είναι η εξέλιξη νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών και η προώθηση τους από τα τμήματα υποδομής της «ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ» στην Α’ ΟΜΑΔΑ του «ΠΑΓΧΑΝΙΑΚΟΥ Δ.Α.Α.Ο.Χ.» Α’ ερασιτεχνική κατηγορία και από εκεί την Α’ ΟΜΑΔΑ της «Α.Ε.Ε.Κ. ΣΥΝ.ΚΑ.» στις επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά και σε άλλες ομάδες του Νομού Χανίων.

giorti ANK 9

giorti ANK 10

Εκτος όμως από τα παιχνίδια και τις βραβεύσεις η φετινή γιορτή είχε και φιλανθρωπικό σκοπό. Γι’ αυτόν μίλησε το ιδρυτικό μέλος του Δ.Σ. Σπύρος Αποστολάκης, καθώς στην είσοδο υπήρχε ένας κουμπαράς για την ενίσχυση μιας γιαγιάς στην Αγία Μαρίνα όπου αντιμετωπίζει βιοποριστικό πρόβλημα καθώς μεγαλώνει μόνη της τα 5 εγγονάκια της.

Την γιορτή επίσης τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Ε.Π.Σ. Χανίων κ. Κώστας Πρωτοψάλτης και ο αναπληρωτής ταμίας κ. Χρήστος Καποκάκης καθώς και ο πρόεδρος του Παγχανιακού Δ.Α.Α.Ο.Χ. κ. Γεώργιος Μητσός οι οποίοι μαζί με τα μέλη του Δ.Σ. της Ακαδημίας κ. Σπύρο Αποστολάκη και κα Αμαλία Μπασιά πραγματοποίησαν τις βραβεύσεις στους μικρούς αθλητές.

Ακολούθησαν βραβεύσεις και σε αυτούς που διαχρονικά βοηθούν την Ακαδημία να επιτελεί το έργο της.

Από τις βραβεύσεις ξεχώρισε αυτή στον πρόεδρο του Συνεταιρισμού, Απόστολο Αλεξάκη για την προσφορά του από την πρώτη στιγμή λειτουργίας της Ακαδημίας. Την πλακέτα παρέλαβε για λογαριασμό του ο αντιπρόεδρος της Α.Ε.Ε.Κ. ΣΥΝ.ΚΑ. Αντρέας Χιωτάκης.

Στο βιβλιοπωλείο της «Πόπης Θεοδωράκης - Λουπασάκης» για την βοήθεια της όλα τα χρόνια της λειτουργίας της.

Στον χορηγό της Ακαδημίας τα καταστήματα καφέ «Mikel».

Στον Παναγιώτη και τη Γεωργία Τσουρουνάκη για την διαχρονική και πολύτιμη βοήθεια τους.

giorti ANK 12

giorti ANK 3

Μια ξεχωριστή βράβευση έγινε τέλος και στον επί χρόνια ποδοσφαιριστή της Ακαδημίας Νέας Κυδωνίας και νυν ποδοσφαιριστή της ομάδας παίδων της «Α.Ε.Ε.Κ. ΣΥΝ.ΚΑ.» Φούσα Μπρίσλι τόσο για την κλήση του στην Προεθνική ομάδα Κ14 όσο και για το ήθος, την εργατικότητα και την συνολική προσωπικότητα του η οποία είναι παράδειγμα προς μίμηση σε όλους τους ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες υπήρξαν στο ζαχαροπλαστείο «Μοντέρνο» και στον κ. Βασίλη Τραμπάκουλο που για μια ακόμα χρονιά είναι δίπλα στους μικρούς αθλητές, έχοντας φέτος και μια επιπλέον έκπληξη καθώς μαζί με κάθε έπαινο υπήρχε και ατομικό κέρασμα σε κάθε παιδί με το σήμα της Ακαδημίας.

Την τιμητική τους όμως είχαν και οι γονείς, οι οποίοι έδειξαν τις ποδοσφαιρικές τους ικανότητες απέναντι στα παιδιά τους. Αποκορύφωμα σε αυτό ήταν η ομάδα της «Μπαρτσελιώμα» η οποία έκανε την εμφάνιση της στο γήπεδο δίνοντας μια χιουμοριστική νότα στην βραδιά χωρίς όμως τελικά να τρομάξει τους απογόνους της οι οποίοι τουλάχιστον εντός αγωνιστικού χώρου τους κοίταξαν στα μάτια!

Μετά το πέρας των βραβεύσεων ακολούθησε γλέντι με μουσική και τραγούδι και όλοι οι γονείς και τα παιδιά της Ακαδημίας διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τις ξεχωριστές σχέσεις / παρέες που έχουν δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια στην Οικογένεια της «Ακαδημίας Νέας Κυδωνίας».

Ολοι τέλος ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβριο με την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς.