Ακαδημίες

Πανακρωτηριακός: "Έκλεισε" η σεζόν για τις ακαδημίες

pan logo

Με απόλυτη επιτυχία και πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς ποδοσφαιριστές αλλά και τους μεγάλους, "έκλεισε" η σεζόν για τις ακαδημίες του Πανακρωτηριακού. 

Αναλυτικά:

"Τη Δευτέρα (23/6) πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η γιορτή των ακαδημιών του ΠΑΝΑΚΡΩΤΗΡΙΑΚΟΥ Α.Ο στο γήπεδο των Καθιανών. Η συμμετοχή τόσο των παιδιών, όσο και των γονέων ήταν εντυπωσιακή δείχνοντας εμπράκτως τη στήριξη στην πρώτη χρονιά της νέας αυτής μεγάλης προσπάθειας για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου στο Ακρωτήρι και τη συνεργασία με τη Liverpool. Μια συνεργασία που έγινε πραγματικότητα χάρη στο μεγάλο χορηγό της ομάδας, την εταιρεία ΜΟΒΙΑΚ Α.Ε, που έδωσε πνοή, όραμα κι ελπίδα σε όλο το Ακρωτήρι. Μέσα από τη δυναμική και την ευγενική χορηγία της εταιρείας ΜΟΒΙΑΚ, η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, η οργάνωση και η εξέλιξη των ακαδημιών μας, αρχίζει να γίνεται πρότυπη, με ωφέλεια για όλα τα παιδιά του Ακρωτηρίου και όχι μόνο.

Η εκδήλωση περιελάμβανε αγώνες επίδειξης, διαγωνισμούς δεξιοτεχνίας, φαγητό, μουσική και πολλά παιχνίδια τόσο για τους μικρούς, όσο και για τους μεγάλους φίλους μας.

Ειδικότερα:
- Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης διεξήχθηκαν αγώνες επίδειξης από τα τμήματα της ακαδημίας και συγκεκριμένα την αρχή έκαναν οι αθλητές του τμήματος Παίδων (1999-2002), ενώ ακολούθησαν τα τμήματα Προπαίδων (2003-04), Τζούνιορ (2005-06) και Προτζούνιορ (2007-08).

- Στο δεύτερος μέρος της εκδήλωσης διεξήχθησαν διαγωνισμοί δεξιοτεχνίας για όλα τα τμήματα της ακαδημίας και μετά το πέρας αυτών ακολούθησαν οι βραβεύσεις. Συγκεκριμένα :
Τμήμα 2007-08: Διαγωνισμός "Lion King" (ο βασιλιάς των λιονταριών) με νικήτρια την Κωνσταντίνα ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΚΗ,
Τμήμα 2005-06: Διαγωνισμός "Soccer Track of Battle" (ποδοσφαιρικός στίβος μάχης) με νικητή τον Γιάννη ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ,
Τμήμα 2003-04: Διαγωνισμός "Dribbling Hero" (ο ήρωας της ντρίπλας) με νικητή τον Χρήστο ΔΑΛΛΑ,
Τμήμα 1999-02: Διαγωνισμός "Ball in the Air" (η μπάλα στον αέρα, τα γνωστά αγγελάκια) με νικητή το Μάρκο ΓΙΑΠΙΝΤΖΑΚΗ.
Τις βραβεύσεις των νικητών έκαναν αντιστοίχως ο Β' αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων Γεώργιος ΖΑΓΟΥΡΑΚΗΣ, ο πρόεδρος του Πανακρωτηριακού Απόστολος ΓΚΑΓΚΑΚΗΣ, ο πρόεδρος της Ε.Θ.Κ Νίκος ΜΑΡΤΙΝΟΣ και ο αντιπρόεδρος του Πανακρωτηριακού Μανώλης ΣΒΟΥΡΑΚΗΣ.

Ακολούθησαν τα πολύ σημαντικά Βραβεία Μαθητή-Αθλητή, στους Νικόλαο ΚΑΛΕΝΤΖΗ και τον Βασίλη ΓΚΑΓΚΑΚΗ που αγωνίζονται στη Β' Ομάδα, καθώς είχαν εξαιρετικές σχολικές επιδόσεις και βαθμολογίες, σε συνδυασμό με μια ανελλιπή παρουσία στο γήπεδο και στις προπονήσεις των ομάδων τους. Τις βραβεύσεις έκαναν αντίστοιχα ο Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας μας Βασίλης ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ και ο Γ.Γ του Πανακρωτηριακού Δημήτρης ΑΓΝΑΝΤΗΣ.

Με παράδειγμα τα δύο (2) παιδιά, προτρέπουμε όλα τα παιδιά να συνδυάζουν την αγαπημένη τους ενασχόληση, το ποδόσφαιρο με το διάβασμα και τις σχολικές επιδόσεις. Η εκπαίδευση και οι γνώσεις είναι απαραίτητες, για να μπορέσουμε να έχουμε αργότερα μια δουλειά και τα καταφέρουμε στη ζωή μας. Για να γίνει κάποιος καλός ποδοσφαιριστής, η μόρφωση αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εφόδιο, που είναι απαραίτητο στις κορυφαίες ακαδημίες, όπως η ακαδημία της Liverpool με την οποία συνεργαζόμαστε. Σημαντική παράμετρος σε αυτό, είναι η βοήθεια, η υποστήριξη και η θετική στάση της όλης της οικογένειας.

Οι βραβεύσεις ολοκληρώθηκαν με την απονομή μεταλλίων, διπλωμάτων σε όλους τους αθλητές και κυπέλλου στους αρχηγούς των τμημάτων της ακαδημίας, ως ακολούθως :
- Στους μικρούς αθλητές του τμήματος Εισαγωγής (γεν. 2008) "τα αστεράκια", την βράβευση έκανε ο Υπεύθυνος Ακαδημιών της ΕΠΣ Χανίων Μανώλης ΤΣΙΜΠΛΑΚΗΣ και το κύπελλο που αθλοθέτησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρωνίου "ΟΜΟΝΟΙΑ", απένειμε ο εκπρόσωπός του Βασίλης ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ.
- Στο μεγαλύτερο αριθμητικά τμήμα της Β' Ομάδας (γεν. 1998-01) που συμμετείχε στα play off του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Χανίων, την βράβευση έκανε ο ποδοσφαιριστής του Πανακρωτηριακού Θανάσης ΜΠΙΚΑΚΗΣ και το κύπελλο που αθλοθέτησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καθιανών "Η ΕΙΡΗΝΗ", απένειμε ο εκπρόσωπός του Νίκος ΛΕΙΒΑΔΙΤΑΚΗΣ.
- Στο τμήμα Προπαίδων (γεν. 2002-03) που κατέλαβε την 5η θέση στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Χανίων, την βράβευση έκανε ο αρχηγός της ομάδας της Ε.Θ.Κ Πέτρος ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ και το κύπελλο που αθλοθέτησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στερνών "ΜΙΝΩΑ", απένειμε ο εκπρόσωπός του Δημήτρης ΠΑΠΑΔΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ.
- Στο τμήμα Προτζούνιορ (γεν. 2006-07) που κατέλαβε την 4η θέση στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Χανίων, την βράβευση έκανε ο αντιπρόεδρος της Ε.Θ.Κ Παύλος ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΚΗΣ και το κύπελλο που αθλοθέτησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στερνών "ΜΙΝΩΑ", απένειμε ο εκπρόσωπός του Δημήτρης ΠΑΠΑΔΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ.
- Τέλος, στο τμήμα Τζούνιορ (γεν. 2004-05) που κατέλαβε την καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Χανίων, σε ένα συγκλονιστικό τελικό, την βράβευση έκανε ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ΕΠΣ Χανίων Κώστας ΜΗΤΡΙΤΣΑΚΗΣ και το κύπελλο που αθλοθέτησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καθιανών "Η ΕΙΡΗΝΗ", απένειμε η Αγλαΐα ΚΑΛΛΕΡΓΗ.

Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά για την πραγματικά πολύ καλή παρουσία τους, τα χαμόγελα και την αισιοδοξία που μας μετέφεραν όλη τη χρονιά. Είμαι σημαντικό να θυμόμαστε πως μπορεί εμείς να τους μαθαίνουμε ποδόσφαιρο, ομαδικότητα, συνεργασία, σεβασμό και σωστή συμπεριφορά αλλά και αυτά έχουν τόσα πολλά να μας μάθουν κάθε μέρα, αρκεί να τα αφουγκραστούμε και να τα προσέξουμε.

Ευχαριστούμε τους γονείς για τη συνεργασία, την υπομονή και την κατανόησή τους. Είναι απαραίτητο να είμαστε όλοι μαζί μια μεγάλη οικογένεια, ενώνοντας το Ακρωτήρι, τους φορείς, τις κοινότητες, τους Συλλόγους. Κάθε ακρωτήρι έχει ένα φάρο. Ας κάνουμε τον Πανακρωτηριακό, το δικό μας φάρο για ένα καλύτερο αύριο των παιδιών μας!

Καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση για τη νέα σεζόν!

Βραβεία Ακαδημίας

Τη Δευτέρα (23/6) πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Καθιανών, η απονομή "Βραβείων Συμπεριφοράς και Προσπάθειας" για τον μήνα Μάιο, σε ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας, παρουσία μελών του Δ.Σ, του τεχνικού Διευθυντή, των προπονητών και των γονέων. Τις βραβεύσεις έκαναν οι προπονητές των τμημάτων και ο ιδιοκτήτης της ΜΟΒΙΑΚ Α.Ε κ. Μανώλης ΣΒΟΥΡΑΚΗΣ. Συγκεκριμένα:

Τμήμα Προτζούνιορ 2006-07 στον Αλέξανδρο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ,
Τμήμα Τζούνιορ 2005 στο Φώτη ΧΑΙΡΕΚΑΚΗ,
Τμήμα Τζούνιορ 2004 στο Νικόλαο ΠΑΝΤΖΕΛΙΟΥΔΑΚΗ,
Τμήμα Προπαίδων 2002-03 στον Αλέξανδρο ΠΑΠΑΔΕΡΑΚΗ
Τμήμα Παίδων 2000-01 στο Δημήτρη ΓΚΟΓΚΟΛΑΚΗ και
Τμήμα Παίδων 1998-99 στον Ερμή ΤΑΜΠΑΚΑΚΗ"

Βασιλική Τωμαδάκη 

karta antonis garden