ΟΦΗ

Ο Σίμος νέος προπονητής του ΟΦΗ

Στο πρόσωπο του νεαρού και ανερχόμενου προπονητή Γιώργου Σίμου βρήκε ο ΟΦΗ τον αντικαταστάτη των Χάιμε Βέρα-Αλεχάντρο Ισις στην τεχνική ηγεσία. 

Ο 41χρονος προπονητής, τον οποίο πιστεύει αρκετά ο Γιάννης Σαμαράς, έχοντάς τον ως συνεργάτη στις Ακαδημίες Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Ηρακλείου. Η συνεργασία των δύο ξεκίνησε για πρώτη φορά στον ΟΦΗ όταν ο Σαμαράς ήταν προπονητής και ο Σίμος ποδοσφαιριστής (2001-2002).

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε το 2012 στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού, ενώ έχει περάσει, επίσης, από το τεχνικό τιμ της Ομόνοιας Λευκωσίας ως συνεργάτης του Αγγλου Τζον Κάρβερ. Στη συνέχεια (καλοκαίρι 2017) ανέλαβε προπονητής της Κ20 της ΑΕΚ. Χρέη γυμναστή στον Όμιλο, τέλος, αναλαμβάνει ο Γιάννης Κεσόγλου. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον προπονητή Γιώργο Σίμο για τα 2 επόμενα χρόνια.

Ο Γιώργος Σίμος γεννήθηκε στα Ιωάννινα, στις 29 Μαρτίου 1978. Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε Παναθηναϊκό, Άγιο Νικόλαο, ΟΦΗ, Χαλκηδόνα, Λάρισα, ΑΕΚ Λάρνακας, Ιωνικό, Παναιτωλικό, Εθνικό, Καλλιθέα και ΠΑΟ Ρουφ.

Η προπονητική του καριέρα άρχισε το 2012 στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού. Το 2016 αποχώρησε από τους «πράσινους» για να εργαστεί στην Ομόνοια Λευκωσίας ως συνεργάτης του Βρετανού προπονητή, Τζον Κάρβερ. Στην ομάδα της Λευκωσίας παρέμεινε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017 και το καλοκαίρι του ίδιου έτους ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ Κ19.

Ο 41χρονος τεχνικός είναι κάτοχος των διπλωμάτων UEFA Pro και UEFA Elite Youth, το οποίο αφορά στις αναπτυξιακές κατηγορίες.

Δε θα είναι η πρώτη φορά που θα συνεργαστεί με τον κ. Γιάννη Σαμαρά, αφού εκτός από την συνεργασία που είχαν ως προπονητής με ποδοσφαιριστή κατά τη διάρκεια της κοινής τους θητείας στον ΟΦΗ, οι δυο τους έχουν συνυπάρξει τόσο στην ακαδημία του Παναθηναϊκού όσο και σ' αυτή της ΑΕΚ.

Μαζί με τον Γιώργο Σίμο, το τεχνικό τιμ της ομάδας μας στελεχώνεται και με τον γυμναστή, Γιάννη Κεσόγλου. Γεννημένος στις 14 Απριλίου 1984, είναι κάτοχος Bachelor of Science, (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού), Master of Sports Physiology (εργοφυσιολογία) στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ και είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Στο παρελθόν έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στην ΑΕΚ (2016 - 18) και τον Απόλλωνα Σμύρνης (2015-16).

 

karta antonis garden