Κύπελλο Ελλάδος

Κληρώνει για ΑΟΧ, Επισκοπή και... Πλατανιά

Την Τρίτη (10/9) το απόγευμα στις 4, θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Γουδή, η κλήρωση των δύο πρώτων φάσεων του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο. Στην κληρωτίδα, Α.Ο.Χανιά, Πλατανιάς και Επισκοπή. Δείτε την προκήρυξη.

Στην πρώτη φάση των ομίλων θα παίξουν (μόνο) οι 28 ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ και από τη 2η φάση θα μπουν οι 18 ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Δείτε ακριβώς ποια είναι η προκήρυξη της ΕΠΟ για το φετινό Κύπελλο Ελλάδος: 

Για την 1η και τη 2η φάση θα διεξαχθεί μία ενιαία δημόσια κλήρωση. Για την 3η,την 4η και την 5η φάση θα διεξαχθεί μία δημόσια κλήρωση.

Οι αγώνες Κυπέλλου Ελλάδος ολοκληρώνονται σε έξι (6) φάσεις, με τη διεξαγωγή του Τελικού Αγώνα.

1η φάση
Θα λάβουν μέρος οι είκοσι οχτώ (28) ομάδες της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας. Η κλήρωση θα διεξαχθεί ανά όμιλο. Θα διεξαχθούν δεκατέσσερις (14) απλοί αγώνες.

Οι δεκατέσσερις (14) νικήτριες ομάδες που θα προκύψουν από τους αγώνες της 1ης φάσης θα προκριθούν στην 2η Φάση.
Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην Κανονική διάρκεια των αγώνων της 1ης ΦΑΣΗΣ ο νικητής αναδεικνύεται με την διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης επανορθωτικών λακτισμάτων (πέναλτι) κατά την διαδικασία που
προβλέπει το άρθρο 20 παρ. 9 του ΚΑΠ επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

2η φάση
Θα λάβουν μέρος οι δεκατέσσερις (14) ομάδες που θα προκύψουν από την 1η φάση και οι δεκαοχτώ (18) ομάδες της Super League. (σύνολο 32 ομάδες).

Η κλήρωση των αγώνων της 2ης φάσης θα διεξαχθεί ως εξής:.

Στην μία κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι τέσσερις (4) ομάδες που προβιβάσθηκαν στην πρώτη κατηγορία την τρέχουσα περίοδο: Εργοτέλης , Παναιτωλικός, Καλλονή και Απόλλων Αθηνών. Από τις ομάδες αυτές θα προκύψουν με κλήρωση οι δύο (2) που θα τοποθετηθούν μαζί με τις δεκατέσσερις (14) ομάδες της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας.

Στην συνέχεια σε μία κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι δεκατέσσερις (14) νικήτριες ομάδες της 1ης φάσης και οι δύο ομάδες που θα προκύψουν από την προηγούμενη διαδικασία.. Σε δεύτερη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι υπόλοιπες δεκαέξι (16) ομάδες της Super League Σε τρίτη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν τριάντα δύο (32) κλήροι : Δεκαέξι (16) με την ένδειξη ΟΜΑΔΑ Β΄ και δεκαέξι (16) με την ένδειξη ΟΜΑΔΑ Super League. Πριν την κλήρωση για τα δεκαέξι (16) ζευγάρια της 2ης φάσης ο κλήρος της 3ης κληρωτίδας θα καθορίζει την γηπεδούχο ομάδα της 1ης αγωνιστικής
της 2ης φάσης.

Σύνολο θα διεξαχθούν δεκαέξι (16) διπλοί αγώνες (εντός και εκτός έδρας). Οι δεκαέξι (16) νικήτριες ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη φάση.

3η φάση
Θα λάβουν μέρος οι δέκα εξ (16) ομάδες που θα προκριθούν από τους αγώνες της 2ης Φάσης Θα διεξαχθούν οκτώ (8) διπλοί αγώνες (εντός και εκτός έδρας). Οι οχτώ (8) νικήτριες ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη φάση.

4η φάση
Θα λάβουν μέρος οι οκτώ (8) νικήτριες ομάδες που θα αναδειχθούν από τους αγώνες της 3ης Φάσης. Θα διεξαχθούν τέσσερις (4) διπλοί αγώνες (εντός και εκτός έδρας). Οι τέσσερις (4) νικήτριες ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη φάση.

5η φάση
Θα λάβουν μέρος τέσσερις (4) νικήτριες ομάδες που θα αναδειχθούν από τους αγώνες της 4ης Φάσης. Θα διεξαχθούν δύο (2) διπλοί αγώνες (εντός και εκτός έδρας). Οι δύο (2) νικήτριες ομάδες θα προκριθούν για τον Τελικό Αγώνα .

Στους αγώνες της 3ης, 4ης και 5ης φάσης ο πρώτος αγώνας θα διεξάγεται στο γήπεδο της ομάδας που κληρώνεται γηπεδούχος , ο δε δεύτερος στο γήπεδο της αντίπαλης ομάδας.
Κάθε αλλαγή γηπέδου και γηπεδούχου με συμφωνία των ομάδων απαγορεύεται . Στους αγώνες της 2ης , 3ης, 4ης και 5ης φάσης αν, από τα αποτελέσματα και των δύο αγώνων, δεν προκύπτει η ομάδα που προκρίνεται, τότε τα τέρματα τα οποία πέτυχε.

Κάθε ομάδα στον εκτός έδρας αγώνα της υπολογίζονται διπλά. Η ομάδα, η οποία με αυτό τον υπολογισμό συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό τερμάτων, προκρίνεται στην επόμενη φάση.

Αν οι δύο ομάδες σημειώσουν τον ίδιο αριθμό τερμάτων στον εντός και εκτός έδρας αγώνα, τότε ο δεύτερος αγώνας, μετά την κανονική λήξη του, παρατείνεται κατά δύο δεκαπεντάλεπτα ημίχρονα (ημίωρη παράταση).

Αν ο αριθμός των τερμάτων, τα οποία θα επιτύχουν δύο ομάδες κατά την διάρκεια αυτής της ημίωρης παράτασης, είναι ο ίδιος, τότε τα τέρματα που σημείωσε η φιλοξενούμενη ομάδα υπολογίζονται διπλά και προκρίνεται αυτή.

Αν, όμως, κατά την πιο πάνω ημίωρη παράταση δεν σημειωθεί τέρμα τότε ο νικητής θα αναδειχθεί με εκτέλεση επανορθωτικών λακτισμάτων {πέναλτι} κατά την διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 20 παράγραφος 9 του ΚΑΠ Επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

6η φάση / Τελικός Αγώνας
Ως έδρα του Τελικού αγώνα περιόδου 2013-2014 ορίζεται το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και ως ημέρα διεξαγωγής του το Σάββατο.

Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκεια του τελικού αγώνα ο νικητής αναδεικνύεται με την διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης επανορθωτικών λακτισμάτων (πέναλτι) κατά την διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 20 παρ. 9 του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Το προσεχές Σαββατοκύριακο (14-15/9) θα γίνουν τα ματς της πρώτης φάσης. Δείτε στο link της ΕΠΟ, τις ημερομηνίες όλων των φάσεων του Κυπέλλου Ελλάδος:

http://www.epo.gr/media/files/PROKIRIXEIS/cup_PAE_2013_2014/imerominies_kypelloy_PAE_2013-2014.pdf 

karta antonis garden