Γ' Εθνική

Επιστρέφει ο "Γηραιός" της Ρόδου

Μετά τον Ιωνικό (επιστρέφει έπειτα από 8 χρόνια), τον Θεσπρωτό και την Τρίγλια (πρωτοεμφανιζόμενες ομάδες στις επαγγελματικές κατηγορίες) ο Διαγόρας Ρόδου συμπλήρωσε το "καρέ" των δευτεραθλητών της Γ' Εθνικής, που εξασφάλισαν την άνοδο στη Football League. 

kritiko ergastiri 30 03 20 1

Ο "Γηραιός" της Ρόδου, ένας ακόμα ιστορικός σύλλογος που ταλαιπωρήθηκε αρκετά χρόνια στις χαμηλές κατηγορίες, επιστρέφει σε επίπεδο Football League (αν και πλέον θα είναι 3η τη τάξει κατηγορία) έπειτα από 7 χρόνια. 

Τελευταία παρουσία του Διαγόρα σε επαγγελματική κατηγορία ήταν τη σεζόν 2011-12, όταν ταλανίστηκε από αρκετά προβλήματα και ουσιαστικά αποχώρησε στα μισά του πρωταθλήματος. Για την ακρίβεια το τελευταίο παιχνίδι που έδωσε ο Διαγόρας ήταν τον Ιανουάριο (29) του 2012 με αντίπαλο την Παναχαϊκή (0-4), αφού ακολούθησαν οι μηδενισμοί της ομάδας και η αποβολή της από το πρωτάθλημα. 

Για περίπου ένα μήνα τότε την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο πρώην προπονητής της Παλαιόχωρας Δημήτρης Μαγκαφίνης, που αποχώρησε όμως λόγω των προβλήματων που υπήρχαν. Στο ρόστερ ήταν τότε ο Γιώργος Πονηρός (ΣΥΝΚΑ) αλλά και οι Βασίλης Παπαδημητρίου (πρώην Πλατανιά), Μιχάλης Αυγενικού (πρώην Κισσαμικού).

Φέτος, πριν την επιστροφή του Πέτρου Ρουτζιέρη, την τεχνική ευθύνη μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου είχε ο πρώην προπονητής του ΑΟΧ Νίκος Παντέλης. Την άνοδο με τον Διαγόρα πανηγύρισαν οι "παλιοί γνώριμοι" των χανιώτικων ομάδων Γιώργος Σικαλιάς (ΑΟΧ, Πλατανιάς), Τάσος Παγώνης (ΑΟΧ, Κισσαμικός) και Ντουαλά (Πλατανιάς).

 

karta antonis garden