Γ' Εθνική

Η αναδιάρθρωση της Γ’ Εθνικής και το νέο περιφερειακό;

Η Γ’ Εθνική ολοκληρώθηκε αλλά στο προσκήνιο έρχεται πλέον το θέμα της αναδιάρθρωσης. Το ερώτημα είναι αν θα ισχύσει αλλά και τι ειδικότερα θα μπορούσε να περιλαμβάνει.

Πάνω στο θέμα αυτό, έχει ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι μέσα στην εβδομάδα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης παραχώρησε δηλώσεις όπου ρωτήθηκε για τη Γ’ Εθνική και το άφησε ανοικτό να γίνουν αλλαγές «για να αποκατασταθούν», όπως τόνισε, «τυχόν αδικίες».

Ουσιαστικά, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, αλλά μόνο φημολογίες. Φημολογείται για παράδειγμα ότι οι όμιλοι από 8 θα γίνουν 10 σε όλη την Ελλάδα και πως οι ομάδες στην Κρήτη θα μπορούσαν να δημιουργήσουν αποκλειστικά έναν δικό τους όμιλο (σαν το παλιό περιφερειακό). Σε αυτή την περίπτωση, πάντα ως φημολογία, εικάζεται ότι θα μπορούσαν να πάρουν μέρος και οι δευτεραθλητές των Ενώσεων της Κρήτης, εκτός δηλαδή των πρωταθλητών. Ενδεχομένως δηλαδή να δημιουργηθεί μια νέα Δ’ Εθνική, γιατί ουσιαστικά τέταρτη κατηγορία θα είναι από τη νέα σεζόν η Γ’ Εθνική μετά την "γέννηση" της Σούπερ Λιγκ 2.

Από εκεί και πέρα, εξελίξεις θα μπορούσαν να καταγραφούν μετά το Πάσχα, άρα αυτή τη στιγμή υπάρχει μια αναμονή για το τι θα συμβεί, τι θα γίνει με την αναδιάρθρωση, κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε να γίνει και αν οι ομάδες της Κρήτης θα μπορούσαν εν πάση περιπτώσει να βγουν ωφελημένες σε ένα τέτοιο σενάριο.