Γ' Εθνική

Δηλώσεις Βασιλειάδη για πιθανές αλλαγές στην Γ' Εθνική

Νέες δηλώσεις για την αναδιάρθρωση, τονίζοντας ότι ήταν αδύνατο να μην προχωρήσουν οι αλλαγές, παραχώρησε ο Γιώργος Βασιλειάδης. Μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Αθλητισμού, έκανε αναφορά στη Γ' Εθνική.

«Αν υπάρχει τρόπος να μειωθούν οι αδικίες διότι υπάρχει κύμα διαμαρτυρίας από τη Γ’ Εθνική, μπορούμε να το συζητήσουμε. Πάμε να κάνουμε μεγάλη αλλαγή όμως, βάζουμε οικονομικό πλάνο με βάθος πενταετίας», ήταν οι δηλώσεις του για το συγκεκριμένο θέμα, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να αλλάξει το τοπίο για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής τη νέα σεζόν. Μένει φυσικά αυτό να φανεί πώς θα μπορούσε να προχωρήσει και τι στην πράξη θα συμβεί.

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις του είναι οι εξής: «Διαφωνώ με οποιαδήποτε αναβολή, έγινε μια πρόταση σε συγκεκριμένο πλαίσιο με νούμερα, στοιχεία και με βάση τα προβλήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αναπτύχθηκε παραφιλολογία για την τροπολογία, η οποία παίζει ελάχιστο ρόλο ως προς την αναδιάρθρωση. Αυτή δεν παίζει ρόλο ως προς τον αριθμό των ομάδων. Αυτό είναι θέμα της ΕΠΟ. Ο νομοθέτης ορίζει ποιες είναι οι επαγγελματικές κατηγορίες. Για τις αντιδράσεις νομίζω αφορούν τις μικρότερες κατηγορίες, όπως σε κάθε αναδιάρθρωση υπάρχουν αδικίες. Είχα πει από την αρχή ότι αν υπάρχει περιθώριο για διορθωτικές κινήσεις για να μετριάζουν την αδικία, το συζητάω. Το να πάω ένα χρόνο πίσω είναι σαν να το πάω στο ποτέ. Ποτέ δε θα είναι ώριμες οι συνθήκες. Ολοι πίστευαν ότι η Πολιτεία θα κάνει κωλοτούμπα. Μετά από 10 χρόνια μνημονίου, αν κάνουμε τα ίδια θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Πέρυσι έλεγα ότι δε με απασχολεί ποιος θα ανέβει και ποιος θα πέσει. Αν υπάρχει τρόπος να μειωθούν οι αδικίες διότι υπάρχει κύμα διαμαρτυρίας από τη Γ’ Εθνική, μπορούμε να το συζητήσουμε. Πάμε να κάνουμε μεγάλη αλλαγή όμως, βάζουμε οικονομικό πλάνο με βάθος πενταετίας».

Για το αν τα χρήματα που θα δοθούν από την ΕΡΤ θα επιστρέψουν: «Στην ΕΡΤ δε θα γυρίσουν πίσω τα χρήματα, όμως το σήμα της ΕΡΤ πηγαίνει σε όλους τους Ελληνες ανά την υφήλιο. Υπάρχουν και 600.000 νέοι και ο αθλητισμός τους ενώνει με την πατρίδα τους και το να έχουν πρόσβαση δεν έχει τίμημα. Μέσα από αυτή την οικονομική κίνηση, το ισοζύγιο δε θα είναι αρνητικό. Δημιουργείς συνθήκες για να φτιάξεις την αγορά».