Γ' Εθνική

Σοκ στο Ρούβα, πρόωρος υποβιβασμός!

rouvas-omadiki

 

Σοκ στον Ρούβα! Η ομάδα της Γέργερης υποχρεώνεται να πει πρόωρο «αντίο» στη Γ’ Εθνική μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος, καθώς την Παρασκευή (16/5) υπήρξε αλλαγή δεδομένων στη βαθμολογία του 5ου ομίλου.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ δικαίωσε τη Νέα Ιωνία και τη Δόξα Βύρωνα στις ενστάσεις που είχαν καταθέσει κατά του Ρούβα (υποστήριζαν ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις για συμμετοχή στο πρωτάθλημα που αφορούν το κομμάτι των τμημάτων υποδομής) κι έτσι οι παίρνουν στα χαρτιά (με 3-0 σκορ) τα δύο πρόσφατα παιχνίδια τους απέναντι στην ομάδα της Κρήτης.

Αυτά είχαν λήξει ισόπαλα (1-1 με Νέα Ιωνία και 0-0 με Δόξα Βύρωνα) κι έτσι από την ομάδα της Κρήτης αφαιρούνται δύο βαθμοί (έπεσε στους 38) και πλέον δεν έχει ούτε μαθηματικές ελπίδες για να αποφύγει τον υποβιβασμό

Αντιθέτως, η Νέα Ιωνία με τους δύο κερδισμένους βαθμούς έφτασε τους 46 και «σφράγισε» την δική της παραμονή. Από την πλευρά της η Δόξα Βύρωνα ανέβηκε στους 38 και προς το παρόν υποβιβάζεται. Ωστόσο, έχει καταθέσει ένσταση για τους ίδιους λόγους και κατά του Γιούχτα και αν δικαιωθεί τότε είναι πολύ πιθανό να σωθεί.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Πειθαρχικής της ΕΠΟ που αφορούν την Γ’ Εθνική:

«* Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά την από 29/4/2014 ένσταση του σωματείου με την επωνυμία ΑΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ κατά του σωματείου με την επωνυμία Α.Σ ΡΟΥΒΑΣ. Κατακυρώνει τον μεταξύ των ομάδων των ως άνω σωματείων ποδοσφαιρικό αγώνα, που διεξήχθη στις  27/4/2014 στο γήπεδο Γέργερης Ηρακλείου Κρήτης για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής Κατηγορίας, στο πρώτο εξ αυτών με τέρματα τρία έναντι μηδενός (3-0).

* Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά την από 14/4/2014 ένσταση του σωματείου με την επωνυμία ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΑ κατά του σωματείου με την επωνυμία Α.Σ ΡΟΥΒΑΣ. Κατακυρώνει τον μεταξύ των ομάδων των ως άνω σωματείων ποδοσφαιρικό αγώνα, που διεξήχθη στις 13/4/2014 στο δημοτικό στάδιο Βύρωνα για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής Κατηγορίας, στο πρώτο εξ αυτών με τέρματα τρία έναντι μηδενός (3-0).

* Κηρύσσει τον εγκαλούμενο Σταύρο Μαξούτη, εκπρόσωπο του σωματείου ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ, πειθαρχικά ελεγκτέο για το αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό παράπτωμα και του επιβάλλει χρηματική ποινή οκτακοσίων (800) ευρώ και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) μήνες.

* Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέο τον Στυλιανό Κατρακυλάκη,  εκπρόσωπο της ομάδας ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑΤΟΣ, για το αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό παράπτωμα. Επιβάλλει σε αυτόν χρηματική ποινή ύψους διακοσίων (200) ευρώ και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) μήνες.

* Κηρύσσει την ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ πειθαρχικά ελεγκτέα και της επιβάλλει  για την πρώτη πράξη χρηματική ποινή τετρακοσίων (400) ευρώ και για την δεύτερη πράξη χρηματική ποινή πεντακοσίων (500) ευρώ κατά συγχώνευση δε συνολική χρηματική ποινή επτακοσίων (700) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για  μία (1)  αγωνιστική.

* Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέα την ομάδα ΚΑΛΑΜΑΤΑ και επιβάλλει σε αυτήν χρηματική ποινή τριακοσίων  300) ευρώ. Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέο τον εκπρόσωπο της ίδιας ομάδας, Νικήτα Παπανικολόπουλο, και του επιβάλλει χρηματική ποινή τριακοσίων (300)  ευρώ και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) μήνες.

* Απαλλάσσει από την αναφερόμενη στο σκεπτικό κατηγορία την εγκαλούμενη ομάδα ΡΟΥΒΑΣ ΑΣ.».