Πέργαμος

Το "αντίο" από Τσαγκαράκη, Μανωλακάκη στο athlitiko

Δύο ποδοσφαιριστές με μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα, είπαν το δικό τους "αντίο" μετά από πολλά χρόνια παρουσίας στον χώρο του χανιώτικου ποδοσφαίρου.

Οι συνονόματοι Γιώργος Τσαγκαράκης και Γιώργος Μανωλακάκης φόρεσαν για τελευταία φορά τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια με την Πέργαμο στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με την Υρτακίνα (2-2), με τον Μανωλακάκη να πετυχαίνει μάλιστα το τελευταίο γκολ τόσο σε ομαδικό επίπεδο για την Πέργαμο φέτος στη σεζόν με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι που ισοφάρισε σε 2-2 στις καθυστερήσεις, όσο και σε προσωπικό αφού αυτό ήταν το τελευταίο δικό του στην "πλούσια" σταδιοδρομία του στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Οι δύο ποδοσφαιριστές τιμήθηκαν μάλιστα πριν από τη σέντρα του αγώνα από την ομάδα τους για την προσφορά τους στο χανιώτικο ποδόσφαιρο όλα αυτά τα χρόνια.

Όσον αφορά τον Τσαγκαράκη, θα ασχοληθεί πλέον με την προπονητική, κάνοντας ουσιαστικά ένα νέο ξεκίνημα, με τον ίδιο πάντως να έχει έναν τίτλο στο ενεργητικό του ως παίκτης-προπονητής την περίοδο 2015-2016 με την ομάδα του Νέου Ηρακλή Νεροκούρου την οποία οδήγησε στον παρθενικό της τιτλο στη Γ' Κατηγορία και την άνοδο στη Β'. Οι δύο παλαίμαχοι πλέον ποδοσφαιριστές μίλησαν στο athlitiko και αναφέρθηκαν στην πορεία τους στο χανιώτικο ποδόσφαιρο όλα αυτά τα χρόνια, τονίζοντας αμφότεροι τις φιλίες και τις σχέσεις που απέκτησαν. Ακολουθούν αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Aναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργο Τσαγκαράκη: «Πιστεύω ότι η πορεία μου γενικά στο τοπικό αλλά και στο περιφερειακό μπορώ να πω ότι ήταν πολύ καλή. Ειδικά στο τοπικό όσα χρόνια έπαιξα η χρονιά αλλά και η ομάδα που με ανέδειξε ποδοσφαιρικά και είναι και θα είναι για πάντα μέσα στην καρδιά μου, είναι ο Ηρακλής Νεροκούρου. Εκεί έκανα τα πιο καλά μου χρόνια. Γνώρισα ανθρώπους που αγαπούσαν αλλά και ακόμα αγαπούν αυτό που κάνουν για τον Ηρακλή. Έκανα πολύ καλούς φίλους σαν αδέρφια μπορώ να πω. Ήμασταν μία "οικογένεια" και στα καλά αλλά και στα κακά. Έπαιξα με συμπαίκτες που δύσκολα βγαίνουν αυτή την εποχή.

Θέλω να αναφερθώ ακόμα σε τρεις ανθρώπους, προπονητές, φίλους αλλά πατέρες που με αγάπησαν, μου έδειξαν τόση εμπιστοσύνη. Είναι ο κ. Κολτσίδης που τον είχα από τό 1995 στα Νεροκούρου, ο συγχωρεμενος ο κ. Τάκης Γιαννακόπουλος αλλά και ο Μιχάλης Μαύρος. Τους ευχαριστώ γι' όλα.
Φέτος πήρα την απόφαση να παίξω για τελευταία φορά για να βοηθήσω την Πέργαμο. Ήμασταν μία "οικογένεια", πολύ δεμένη, καταφέραμε με τον προπονητή μας τον Κώστα Σταυρουλάκη, έναν υπέροχο άνθρωπο αλλά και με όλη τη διοίκηση να ανέβουμε κατηγορία χωρίς να έχουμε δουλέψει καθόλου κάποια πράγματα με πολλές δυσκολίες. Όταν μπαίναμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο παίζαμε ο ένας για τον άλλο. Αυτό γινόταν και εκτός αγωνιστικού χώρου όπου ήμασταν "οικογένεια" και αυτό όταν το έχει μια ομάδα δεν έχει να φοβηθεί κανέναν αντίπαλο.
Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν άλλα και τον κοουτς μας Κώστα Σταυρουλάκη. Πιστεύω πως έκανα ότι μπορούσα για να καταφέρει η ομάδα το στόχο της».

Vreaveysi Tsagaraki

Πάνω η βράβευση του Γιώργου Τσαγκαράκη από την πρόεδρο Άντζελα Κασσελάκη, ενώ κάτω ο ίδιος αποχαιρετάει τα γήπεδα του τοπικού, στο 68ο λεπτό, όταν άφησε τη θέση του στον Βουρδουμπά

tsagarakis voyrdoubas

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μανωλακάκη έχουν ως εξής: «Θεωρώ την πορεία μου αξιοπρεπή και επιτυχημένη στον χώρο του χανιώτικου ποδοσφαίρου. Θεωρώ οτι βοήθησα όποια ομάδα και αν πήγα να πετύχει τον όποιο στόχο είχε θέσει. Απ' όλα αυτά τα χρόνια κρατάω τις φιλίες που απέκτησα απο συμπαίκτες και αντιπάλους και αυτό είναι μεγαλύτερη ευχαρίστηση και επιβράβευση, το να συναντάς τόσο πολύ κόσμο και να σε χαιρετάει μέσα απο την καρδιά του. Πιστέυω λοιπόν ότι μόνο φίλους έκανα και όχι αντίπαλους όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίστηκα στα Χανιά».

 

vraveysi se manolakaki

Η βράβευση του Γιώργου Μανωλακάκη, από την Άντζελα Κασσελάκη και τον Δημήτρη Ακουμιανάκη

Επιμέλεια: Νεκτάριος Ανδρεαδάκης
Φωτ. Θοδωρής Ξενάκης