athivoli730x90

Παλαιόχωρα

Διακάκης: Δεν είμαστε πρωταθλητές μεταγραφών

Ο Τάκης Διακάκης με δηλώσεις του αποποιήθηκε τον τίτλο ότι η ομάδα του είναι η πρωταθλήτρια στις μεταγραφές στο τοπικό, σημειώνοντας ότι αυτές έγιναν για να διορθωθεί ο κακός, όπως τον χαρακτήρισε, σχεδιασμός των δύο προηγούμενων χρόνων.

kritiko ergastiri 30 03 20 1

Ο προπονητής της Παλαιόχωρας μίλησε στο ραδιόφωνο του Super FM, με αφορμή την καλή εικόνα και το θετικό αποτέλεσμα που απέσπασε η ομάδα του από τον Πλατανιά. Οπως είπε, μετά τον υποβιβασμό από τη Γ’ Εθνική, η Παλαιόχωρα βρέθηκε να έχει μόλις δύο παίκτες στο ρόστερ της, με συνέπεια να κινδυνέψει αυτό το καλοκαίρι με διάλυση.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του έχουν ως εξής.

Για την καλή εμφάνιση της ομάδας του κόντρα στον Πλατανιά: «Βάσει των συνθηκών και των δεδομένων που ξεκινήσαμε, είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Ξεκινήσαμε με τρεις εβδομάδες καθυστέρηση σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Η Παλαιόχωρα είχε μείνει μόνο με δύο ποδοσφαιριστές από την περσινή σεζόν. Ευτυχώς μετά από μεγάλες προσπάθειες που κάναμε με τους ανθρώπους της ομάδας καταφέραμε να χτίσουμε μια αξιόλογη ομάδα, η οποία δεν αποτελείται μόνο από μεταγραφές, αλλά είναι μισό-μισό με ντόπιους. Λόγω του ότι είμαστε μια ομάδα 20 ημερών και αντιμετωπίσαμε έναν αντίπαλο ο οποίος έχει βρει πλέον ρυθμό και έχει προχωρήσει αρκετά η προετοιμασία του, είναι τρεις κατηγορίες παραπάνω, ήταν για μας ένα πολύ σοβαρό τεστ και ευχαριστούμε τον Πλατανιά που δέχτηκε να δώσει αυτό το φιλικό με μας».

Για το αν δέχεται το χαρακτηρισμό ότι η ομάδα του είναι η πρωταθλήτρια των μεταγραφών: «Δεν είμαστε πρωταθλήτρια ομάδα στις μεταγραφές. Οι μεταγραφές απλά έγιναν μαζεμένες για να διορθώσουμε τον κακό σχεδιασμό των δύο προηγούμενων χρόνων. Δεν είναι δυνατόν, καμιά ομάδα στον κόσμο δεν είναι δυνατό, να μένει μόνο με δύο ποδοσφαιριστές μετά από έναν υποβιβασμό. Καλώς ή κακώς, έπρεπε να κάνουμε κάποιες μαζεμένες μεταγραφές, οι άλλες ομάδες που και αυτές πρωταγωνιστούν, έχουν κάνει τις μεταγραφές με τους παίκτες που έχουν τα τελευταία 2-3 χρόνια γιατί τους μένουν κάθε χρόνο 16, 18 ή 20 ποδοσφαιριστές. Αυτό είναι ένα τρομερό πλεονέκτημα. Είναι "χτισμένες" ομάδες, με ομοιογένεια, ομάδες που γνωρίζει ο προπονητής τους παίκτες, που οι παίκτες ξέρουν τι θέλει ο προπονητής. Είναι ομάδες που έχουν γίνει πλέον οικογένεια και αυτό για εμάς είναι ένα μεγάλο ντεζαβαντάζ να έχουμε τόσα πολλά παιδιά, μαζεμένα, καινούρια στην ομάδα μας, αλλά τι να κάνουμε, να κατέβουμε με 8 ή 10 παιδιά; Αυτό δε γινόταν... Δεν υπήρχαν κιόλας Χανιώτες ποδοσφαιριστές στις 10 Αυγούστου που ξεκινήσαμε και αυτοί οι λίγοι που ήταν, οι απαιτήσεις τους ήταν υπερβολικές, πολύ μεγαλύτερες από τα παιδιά που φέραμε από τη Βορ. Ελλάδα. Εγινε θεωρώ ένα μικρό θαύμα γιατί το ότι καταφέραμε να φέρουμε σε μία ομάδα τοπικού, σε μια ομάδα τόσο απομακρυσμένη από το κέντρο της πόλης, σε μια ομάδα που έχει υποβιβαστεί από την Γ’ Εθνική, τόσους πολλούς αξιόλογους ποδοσφαιριστές, αυτό είναι πολύ σημαντικό και αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Πολλές ομάδες πάντως ακόμα και στις παραπάνω κατηγορίες κι αν βρίσκονται δεν μπορούν να πείσουν τέτοιους και τόσους παίκτες να έρθουν».

Για το αν η Παλαιόχωρα θέτει ως στόχο την κατάκτηση του τίτλου: «Ο στόχος για την Παλαιόχωρα είναι να είναι αξιοπρεπής στο πρωτάθλημα, όπως ήταν τα τρία τελευταία χρόνια και να μη διαλύσει, όπως πήγε να συμβεί όταν έπεσε κατηγορία. Καταφέραμε να πάρουμε παίκτες αξίας με τα ίδια οικονομικά δεδομένα και ίσως με λιγότερα απ’ ό,τι αν περνάμε παίκτες από τα Χανιά και με το μισό μπάζετ απ’ ό,τι ήταν η προηγούμενη ομάδα στο τοπικό».

Για το τι βλέπει για το νέο πρωτάθλημα του τοπικού: «Οπως είπα, ο Απόλλων και ο Αρης Σούδας είναι δυο ομάδες που υπολογίζουμε, είναι δυο ομάδες πάρα πολύ καλές, ενισχυμένες και είναι ίδιες τα τελευταία τρία χρόνια. Είναι σημαντικό ότι είναι δύο ομάδες που έχουν τον ίδιο προπονητή, άρα γνωρίζει τους παίκτες και εκείνοι τον γνωρίζουν. Θεωρώ ότι έχουν ένα προβάδισμα σε σχέση με μια ομάδα που είναι 20 ημερών. Δεν έχουμε το βάθος που έχουν αυτές οι ομάδες. Οι ομάδες δε χτίζονται μέσα σε λίγες μέρες ό,τι ονόματα και αν έχεις. Εμείς έχουμε δύο παιδιά έμπειρα, συν τον Μανουσάκη, τρία. Ολοι οι άλλοι είναι νεαρά παιδιά, απλώς έπαιζαν σε παραπάνω κατηγορία. Θεωρώ ότι αυτές οι δύο ομάδες και ειδικότερα ο Απόλλων που έχει περισσότερο βάθος, είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα. Τώρα, εμείς επειδή δουλεύουμε σωστά και έχουμε όλα τα παιδιά μαζεμένα, εάν έχουμε υγεία και δεν έχουμε τραυματισμούς και απώλειες, θεωρώ ότι θα διεκδικήσουμε στα ίσια το πρωτάθλημα».

Για τα Χανιά και τον Πλατανιά: «Ο Πλατανιάς είναι από τις πιο οργανωμένες ομάδες στην Ελλάδα, είναι μια ομάδα που έχει καλές προπονητικές εγκαταστάσεις, δουλεύει σωστά και έχει την εμπειρία της Σούπερ Λιγκ. Δε γίνεται τίποτα στην τύχη στον Πλατανιά, έχει ανθρώπους, το επιτελείο του ξέρει από ποδόσφαιρο, έχει καλό προπονητή, έχει όλα τα φόντα για να είναι μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει. Τον βλέπω να είναι πάρα πολύ δυνατός, δεν ξέρω αν θα έχει την ίδια πορεία όπως πέρσι γιατί κατεβαίνουν από την Σούπερ Λιγκ, τρεις ομάδες που είναι πάρα πολύ δυνατές, χωρίς οικονομικά προβλήματα και έχουν μεγάλο μπάτζετ και παίκτες με ικανότητα. Πέρυσι δεν υπήρχε κάποια ομάδα που ήταν τόσο δυνατή. Ο Πλατανιάς πάντως έχει ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού το οποίο δουλεύει και έχει εξελίξει σε τοπ επίπεδο, οπότε μια ομάδα που έχει ταυτότητα στο γήπεδο, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Για τα Χανιά δεν έχω εικόνα. Οι περισσότεροι παίκτες, τους ξέρω, είναι καλοί, μόλις δω την ομάδα θα μπορώ να τοποθετηθώ γιατί αυτή τη στιγμή δυστυχώς μόνο διαβάζω. Σίγουρα θα έχω μια πιο καλή εικόνα όταν δω την ομάδα».

karta antonis garden