ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Περνούν από "συνέντευξη" οι Κλάτενμπεργκ-Φιόρντφελντ για τη θέση του αρχιδιαιτητή

Οι δύο υποψήφιοι για τη θέση του αρχιδιαιτητή, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ και ο Πέτερ Φιόρντφελντ, θα παρουσιάσουν το μεσημέρι της Πέμπτης το πλάνο τους για τη συνολική λειτουργία της διαιτησίας στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεδρίαση της "ομάδας εργασίας" που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Η σχετική ενημέρωση της ΕΠΟ:

«Η δεύτερη συνεδρίαση της "ομάδας εργασίας", η οποία θα εκλέξει το νέο πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ συγκαλείται την Πέμπτη 16/7 στις 14:00 στην αίθουσα της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Στην "ομάδα εργασίας" μετέχουν ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Ευάγγελος Γραμμένος, ο πρόεδρος της Super League 1 κ. Λεωνίδας Μπουτσικάρης, ο α' αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Μηνάς Λυσάνδρου, η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός κα Ευαγγελία Σουλούκου, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Ιωάννης Αλαφούζος και ο α' αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Χρυσόστομος Γκαγκάτσης. Στη διαδικασία θα λάβουν μέρος, ως παρατηρητής, ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών.

Βάσει της διαδικασίας στη δεύτερη συνεδρίαση της "ομάδας εργασίας" θα παρουσιαστούν τα προφίλ των υποψηφίων για τη θέση του προέδρου της ΚΕΔ και στη συνέχεια έχει προγραμματισθεί απευθείας επικοινωνία τους κ.κ. Mark Clattenburg (Αγγλία) και Peter Fröjdfeldt (Σουηδία), οι οποίοι θα παρουσιάσουν το πλάνο τους για τη συνολική λειτουργία της διαιτησίας στην Ελλάδα.

Η "ομάδα εργασίας" θα συνεδριάσει συνολικά τρεις (3) φορές και στις 17 Ιουλίου θα εκλέξει με μυστική ψηφοφορία ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΠΟ.

Υπενθυμίζεται ότι, με πρόσφατη απόφασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ενέκρινε ομόφωνα τη διαδικασία επιλογής του προέδρου και της συγκρότησης της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ, όπως αυτή προτάθηκε από τις FIFA/UEFA και η οποία προβλέπει:

α. ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΠΟ θα είναι αλλοδαπός και θα επιλέξει ο ίδιος τα άλλα δύο μέλη της επιτροπής, τα οποία θα είναι επίσης αλλοδαποί κι ένας εξ' αυτών εξειδικευμένος σε θέματα VAR

β. η σύμβαση του νέου προέδρου της ΚΕΔ θα είναι τουλάχιστον διετής

γ. στη διαδικασία θα συμμετάσχουν οι FIFA/UEFA, η ΕΠΟ, η Super League 1 και ένας εκπρόσωπος από τις ΠΑΕ ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, οι οποίοι θα συγκροτήσουν "ομάδα εργασίας"

δ. η "ομάδα εργασίας", σε τρεις συναντήσεις εντός μίας εβδομάδας θα δρομολογήσει την όλη διαδικασία, ώστε τελικά οι 4 ΠΑΕ. να εκλέξουν σε μυστική ψηφοφορία το νέο πρόεδρο της ΚΕΔ.

Η ΕΕ έχει εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γραμμένο να υπογράψει τη σύμβαση συνεργασίας με το νέο πρόεδρο της ΚΕΔ.»

Μαρκ Κλάτενμπεργκ και Πέτερ Φιόρντφελντ υποψήφιοι για τη θέση του αρχιδιαιτητή

karta antonis garden