ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λασκαράκης: Για τις ομάδες που θα υποβιβαστούν δεν έχουμε αποφασίσει στην ΕΠΟ

Για την αναδιάρθρωση των ποδοσφαιρικών κατηγοριών και για το τι μέλλει γενέσθαι με τη Γ' Εθνική μίλησε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ, Περικλής Λασκαράκης.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό "Βόλος 98,6".

Αναλυτικά όσα είπε -μεταξύ άλλων- για...

- Την αναδιάρθρωση: «Η περσινή αναδιάρθρωση έγινε με τη βοήθεια της Πολιτείας, αλλά και με την αποδοχή των ομάδων. Γι' αυτό και την ψήφισε η Ομοσπονδία. Είχε τα θετικά, είχε και τα αρνητικά της. Για παράδειγμα μια ομάδα μπορούσε να γίνει ΠΑΕ με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 30.000 ευρώ.

Πάντως, για οποιαδήποτε νέα αναδιάρθρωση η τελική απόφαση θα είναι της ΕΠΟ, αφού ληφθούν υπόψιν όλα τα δεδομένα και υπάρξουν και οι προτάσεις των Συνεταιρισμών. Προσωπικά δεν ξέρω τι είναι καλύτερο να γίνει γιατί ακόμη δεν έχουμε όλα τα δεδομένα. Φυσικά είναι αδύνατον να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι».

- Τη Γ' Εθνική: «Δεν πρόκειται να γίνουν μπαράζ των οκτώ πρώτων, όπως προέβλεπε η αρχική προκήρυξη διότι δεν επιτρέπονται αγώνες για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Ομως μετά την τροπολογία Αυγενάκη εξαιτίας της πανδημίας, μπορεί να αλλάξει η προκήρυξη και να ανεβούν και οι οκτώ ομάδες. Οσον αφορά τις ομάδες που θα υποβιβαστούν δεν έχουμε αποφασίσει στην ΕΠΟ. Θα το κάνουμε λίαν συντόμως. Προσωπικά θεωρώ ότι πρέπει να πέσουν μόνο οι ομάδες που στο σημείο της διακοπής είχαν μαθηματικά απολέσει τις ελπίδες σωτηρίας. Σε κάθε περίπτωση, ως ΕΠΣΘ θα συμπαρασταθούμε στον Διαγόρα Στεφανοβικείου. Δεν μπορούμε να καταδικάσουμε σε υποβιβασμό μία ομάδα που είχε ελπίδες για να παραμείνει στην κατηγορία».

karta antonis garden