ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι κλήσεις του Τζον Φαν'τ Σχιπ για Αρμενία, Φινλανδία

25 ποδοσφαιριστές αποτελούν την αποστολή της Εθνικής Ελλάδος για τις αναμετρήσεις με Αρμενία (εκτός) και Φινλανδία (εντός έδρας).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζον Φαν'τ Σχιπ γνωστοποίησε τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που θα μετέχουν στην αποστολή της Εθνικής για τα ματς της 9ης και της 10ης αγωνιστικής των European Qualifiers με την Αρμενία (15/11, 19:00, Ερεβάν) και τη Φινλανδία (18/11, 21:45, ΟΑΚΑ). Οι ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν είναι οι:

Μπάρκας, Βλαχοδήμος, Πασχαλάκης, Μπακάκης, Γιαννούλης, Σιόβας, Τσιμίκας, Κούτρης, Σταφυλίδης, Μαυρίας, Χατζηδιάκος, Λαμπρόπουλος, Κουρμπέλης, Ζέκα, Μπουχαλάκης, Βασιλειάδης, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Κουλούρης, Μπακασέτας, Παυλίδης, Δώνης, Λημνιός, Φετφατζίδης, Μασούρας.

Οι διεθνείς μας θα συγκεντρωθούν το μεσημέρι της προσεχούς Δευτέρας (11/11, 13:00). Η πρώτη προπόνηση είναι προγραμματισμένη για την ίδια ημέρα στις έξι το απόγευμα (18:00) στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και θα είναι "ανοιχτή" για το κοινό και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Η δήλωση του Τζον Φαν'τ Σχιπ για τα παιχνίδια με Αρμενία και Φινλανδία:

«Οι ενθαρρυντικές εμφανίσεις απέναντι σε Ιταλία και Βοσνία δημιούργησαν κλίμα αισιοδοξίας, η Εθνική Ομάδα εξακολουθεί όμως να βρίσκεται στο ξεκίνημα μιας δύσκολης πορείας για τη δημιουργία ενός ποιοτικού, ανταγωνιστικού συνόλου, το οποίο στόχο έχει να προσφέρει ελκυστικό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο.

Στο πλαίσιο του πλάνου αυτού αποφασίσαμε ότι, αυτή την περίοδο, προέχει να διατηρήσουμε ένα σταθερό αγωνιστικό σχήμα, αποτελούμενο από παίκτες που κέρδισαν επάξια την ευκαιρία να αποτελούν μέλη αυτού του γκρουπ. Τους συνδέει όλους η κοινή προσπάθεια, η προσήλωση στους ομαδικούς και αγωνιστικούς στόχους και η εμπιστοσύνη μας. Δημιουργούμε με σταθερά βήματα το κλίμα και το πνεύμα ομάδας που επιθυμούμε, στη συνολική λειτουργία της εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου.

Αυτή η απόφαση αφορά στα παιχνίδια του Νοεμβρίου και δεν αποκλείει την μελλοντική πρόσκληση και άλλων παικτών στην Εθνική. Άλλωστε έχουμε επισημάνει και άλλους ποδοσφαιριστές που δικαιούνται την ευκαιρία, γνωρίζοντας ότι αυτός ο υγιής ανταγωνισμός μεταξύ των παικτών μόνο προς όφελος της ομάδας μπορεί να καταλήξει.»