ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Για τα έργα στο Παγκρήτιο στάδιο συζήτησαν Αυγενάκης - Λάκοβιτς

Για την καθυστέρηση των έργων στο Παγκρήτιο στάδιο συζήτησαν -μεταξύ άλλων- ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με τον εκπρόσωπο της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς.

Συνάντηση γνωριμίας με το κλιμάκιο των FIFA / UEFA που βρέθηκε στην Αθήνα είχε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στο γραφείο του στη ΓΓΑ. Εκ μέρους των διεθνών συνομοσπονδιών παρευρέθηκαν οι Ζόραν Λάκοβιτς, Άντζελο Ρηγόπουλος, Μάριος Γεωργίου και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας Πετρ Φούσεκ.

Ο Λάκοβιτς μετέφερε πρόσκληση του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, προς τον Αυγενάκη για να παραστεί στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ στην Κωνσταντινούπολη, στις 14 Αυγούστου, προκειμένου να συζητήσουν δια ζώσης όλα τα ζητήματα που αφορούν το ποδόσφαιρό μας.

Ο Υφυπουργός προσκάλεσε με τη σειρά του το κλιμάκιο των FIFA / UEFA στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Ηράκλειο και ο Λάκοβιτς δεσμεύτηκε να αποδεχθεί την πρόσκληση, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες αναβάθμισης του Παγκρητίου Σταδίου, για το οποίο είχε νωρίτερα δεχθεί να "ξεπαγώσουν" τα χρήματα, τα οποία είχαν προ μηνών εγκριθεί.

Δεν εκταμιεύονταν ωστόσο και θα χάνονταν καθώς δεν διεξήχθη εκεί τον Ιούνιο, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένος, ο αγώνας Ελλάδα - Ιταλία, για τα προκριματικά του Euro 2020.

Ο αξιωματούχος της UEFA ενημέρωσε τον Υφυπουργό Αθλητισμού ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία είχε διαθέσιμα κι εγκεκριμένα χρήματα προκειμένου αυτά να διατεθούν για την επισκευή στο σκέπαστρο του γηπέδου και να γίνονταν εκεί τα παιχνίδια με Ιταλία κι Αρμενία. Όμως η ΕΠΟ, για αδιευκρίνιστους λόγους, δεν έκανε χρήση του κονδυλίου και το σκέπαστρο δεν επισκευάστηκε.

Το κονδύλι ήταν αποκλειστικά για το συγκεκριμένο έργο και δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αλλού με αποτέλεσμα τα χρήματα να "μπλοκαριστούν". Υπάρχουν όμως ακόμα και πλέον μένει να δούμε πότε θα χρησιμοποιηθούν ώστε το σκέπαστρο να επισκευαστεί και η Εθνική να αγωνιστεί στην Κρήτη.

Πέραν τούτου, δεν έγινε συζήτηση για τη διαιτησία, ούτε και για το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ΕΡΤ. Αυτό που συζητήθηκε είναι τα θέματα της γηπεδικής βίας, των στημένων αγώνων και του εκλογικού συστήματος. Μετά το πέρας της σχεδόν ωριαίας συνάντησης ο Αυγενάκης σχολίασε:

«Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα πρώτη συνάντηση, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα συνεχιστεί και θα εξελιχθεί σε μια καλή συνεργασία, έτσι ώστε να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να έχουμε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. Ένα ποιοτικότερο ποδόσφαιρο και να δώσουμε τη δυνατότητα στις οικογένειες να επιστρέψουν ξανά στα γήπεδα.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε τα πάντα από τους υψηλόβαθμους του ελληνικού και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, πρέπει κι εμείς από τη δικιά μας πλευρά να κάνουμε αυτό που πρέπει, και θα το κάνουμε, συνεργαζόμενοι με όλες τις πλευρές για να πετύχουμε τον στόχο μας.

Ο στόχος είναι κοινός, σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας. Γι’ αυτό τον λόγο και ξεκινάμε μια προσπάθεια σήμερα, θεμελιώνοντας μια καλή και έντιμη συνεργασία.»