Πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες! Επιστολή Τσαμπά στον Κύδωνα

Μπάσκετ 18 Οκτωβρίου 2016, 11:34

Οι διαμαρτυρίες των παικτών που έπαιζαν μέχρι πέρυσι στην ομάδα μπάσκετ του Κύδωνα Χανίων, ολοένα και πληθαίνουν! Ο έμπειρος σέντερ Πέτρος Τσαμπάς έστειλε επιστολή στη διοίκηση του Κύδωνα, ζητώντας ουσιαστικά το δελτίο του για να μπορέσει να παίξει μπάσκετ.

Η επιστολή τυ Πέτρου Τσαμπά παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τη στιγμή που κάνει αναδρομή στο παρελθόν, παραθέτοντας κάποια σημαντικά περιστατικά, τα οποία χρίζουν, περαιτέρω διερεύνησης από τους αρμόδιους.

Αναλυτικά η επιστολή Τσαμπά προς τον Κύδωνα:

Είμαι στο χώρο του μπάσκετ στην Ελλάδα από το 2004. Τότε ήταν που γύρισα από τις σπουδές μου στις Η.Π.Α. και τελείωσα την κολεγιακή μου μπασκετική μου καριέρα. Όλα αυτά τα χρόνια ο σύλλογος που μονίμως μου δημιουργούσε όχι πρόβλημα αλλά «ΕΚΒΙΑΣΜΟ» θα ήταν ο πιο πρέπων χαρακτηρισμός και θα αιτιολογήσω γιατί, με το Αθλητικό Δελτίο μου ήταν το Σωματείο του Α. Ο. Κύδων.. Γιατί δεν γίνεται διαφορετικά. Σε ένα Σωματείο Μη Κερδοσκοπικό με Αθλητές Ερασιτέχνες πως γίνεται το Σωματείο να ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ την επιλογή του αθλητή, ποιά θα είναι η επιλογή του από την στιγμή που δεν παίρνει ΔΕΚΑΡΑ 0ευρώ και χωρίς να έχει υπογράψει Ιδιωτικό Συμφωνητικό ή Επαγγελματικό Συμβόλαιο! Δεν έχω παίξει σε πολλές ομάδες, αλλά αυτές οι 4 που έπαιξα καμία τους δεν μου δημιούργησε ποτέ θέμα εκτός του Κύδωνα!! Και κάθε φορά που παίρνω κάποιον τηλέφωνο ή συνομιλώ μαζί του ακούω τα πιο τραγικά πράγματα.

Ο Πρόεδρος Κος. Σάκης Κουβάτσος κρύβεται. «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ» και ακόμα δεν έχω νέα του. Και αν διατυπώνεις το «ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΩ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ» ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙΣ ΚΟΒΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ 14 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΣΥΝΑΘΛΗΤΩΝ ΜΟΥ.

Συγχαρητήρια για το ήθος και την αξιοπρέπεια του Πρόεδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου ή οποιονδήποτε άλλον στηρίζει τις ενέργειες του.

Ο Αντιπρόεδρος Κος. Κυριάκος Κώτσογλου σε συνομιλία που είχα μαζί του αναφέρει ότι είναι «ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ» για μένα σαν άνθρωπο και την κατάσταση με το Αθλητικό μου Δελτίο.

Σου φέρνω μια εικόνα στο μυαλό μου και πες μου εσύ αν η εικόνα που σου φέρνω είναι συναισθηματικά αδιάφορη ή όχι.

Στις 15/3/2014 με παίρνουν τηλέφωνο στις 8 το πρωί ο αδερφός μου και μου αναφέρει ότι έφυγε η μητέρα μας και ενώ στις 12:00 είναι η κηδεία της στις

17:00 την ίδια μέρα βρίσκομαι στο γήπεδο έτοιμος να παίξω παιχνίδι play off στο Μελίνα Μερκούρη με την Ακαδημία Ρεθύμνου Ημιτελικά Τοπικού Πρωταθλήματος.

Και επειδή τα παραπάνω μπορεί να μην σου ήταν αρκετά να σου αναφέρω και άλλο ένα συμβάν έτσι για να σε καλύψω πλήρως.

Στις 27/4/2015 παθαίνω χιαστό στους Τελικούς του Τοπικού Πρωταθλήματος με Μεσσαρά. Η εκτίμηση ούτε 6 αλλά ούτε και 7 μήνες επιστροφή στα παρκέ. Σε 9 μήνες. Κάνε τον υπολογισμό μόνος σου. Τον 2/2016 συγκεκριμένα. Μπαίνω 11/2015 σε αγώνα φωτιά με Ηλυσιακό. Όχι να συνεισφέρω. Αλλά σαν 3ος ψηλός να βοηθήσω. Δοκίμασε να μπεις με χειρουργημένο χιαστό 3 μήνες νωρίτερα να δεις την γλύκα. Δεν το χεις κάνει και ούτε καν ξέρεις γιατί δεν έχεις εικόνα το να είσαι χρόνια στα γήπεδα από 8 χρονών παιδί έως τα 36 να βλέπεις και να μοιράζεσαι τα αποδυτήρια και αγώνες με παλικάρια που θα δώσουν τα πάντα στη γραμμή για σένα χωρίς σπίθα δισταγμό. Γιατί αν πραγματικά γνώριζες, θα μου συμπεριφερόσουν με αξιοπρέπεια σαν αθλητή που μόνη δύναμη που έπαιρνε ήταν να αγωνιζόταν για την πόλη του, την πατρίδα του και το φιλότιμο του.

Ο Τεχνικός Διευθυντής Κος. Γιάννης Ηλιάκης σε συνομιλία που είχα μαζί του αναφέρει ότι ο Αθλητικός Νόμος αναφέρει ότι ΑΝΗΚΩ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ Α. Ο. ΚΥΔΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

Ναι έχεις δίκιο το λέει ο Αθλητικός Νόμος. Να σε ρωτήσω όμως εγώ ένα άλλο. Ο Αθλητικός Νόμος είναι πιο πάνω από το Ανθρώπινο Δικαίωμα της επιλογής ενός Αθλητή ενός Ερασιτεχνικού Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου; Γιατί αν οι Η.Π.Α. λένε ότι είναι η χώρα της Ελευθερίας σε πληροφορώ ότι η Ελλάδα με όλα τα χάλια της και όλα τα στραπάτσα που έχει φάει από την ίδρυση της το 1828 είναι ο ορισμός της συγκεκριμένης λέξης Ελευθερία. Και αυτό πηγαίνει και στον Κο Κουβάτσο και στον Κο Κώτσογλου και σε σένα Κε Ηλιάκη. Αυτό που κάνετε είναι ντροπή και ηθική κατάπτωση της Ανθρώπινης Αξίας. Γιατί αυτός ο ρημαγμένος τόπος έχει ποτιστεί με εκατομμύρια τόνους αίμα για να περπατάμε και να αναπνέουμε ελεύθεροι.

Κτήμα δεν είμαι κανενός ούτε είμαι. Ούτε κανένας σύλλογος από την στιγμή που δεν παίρνω χρήματα δεν έχει καμία εξουσία πάνω μου ή οτιδήποτε άλλο. Και να σου δώσω άλλη μια πολύ φιλική συμβουλή που σε συνομιλία μας στην έχω αναφέρει. ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ. Νόμος απαράβατος. Οι σύλλογοι παίζουν σημαντικό ρόλο να φτιάχνουν ομάδες. Σίγουρο αυτό και μη διαπραγματευόμενο. Αλλά δεν έχω δει ποτέ μου Σύλλογο να μπαίνει και να κερδίζει παιχνίδι. Υπάρχουν παίκτες και παίζουν. Δεν έχω δει κανένα Σύλλογο να παίζει με φρεσκοχειρουργημένο χιαστό. Με χάλια ώμο (Μανώλης Αδοντάκης). Με τραυματισμένη μέση (Μάρκος Κοντογιάννης) και όλα τα παιδιά που παίξαμε μαζί τα τελευταία 3 χρόνια και να με συγχωρέσουν που τα ξεχνάω και τον κάθε τραυματισμό τους. Αν μπορέσουν οι Σύλλογοι και ιδρύσουν μηχανές χωρίς να περιλαμβάνουν το ανθρώπινο στοιχείο και ότι αυτό περιλαμβάνει την ευγενής άμιλλα του αθλητισμού όπως κουράγιο, θάρρος, γενναιοψυχία, πειθαρχία, φιλοτιμία και οι υπόλοιπες αρετές τότε θα αλλάξουμε κουβέντα.

Και εάν είναι να ψάξεις κάποιον για το αν κρέμασε την ομάδα στο παρελθόν, δες προπονητή στον Σύλλογο σου συνάδελφο, που έπαιρνε ΧΡΗΜΑΤΑ και κρέμασε την ομάδα με τον αδερφό του σε Τελικούς Τοπικού Πρωταθλήματος.

Άλλο ΔΕΚΑΡΑ 0ευρώ και άλλο ΧΡΗΜΑΤΑ. Άλλο επιλογή Ερασιτέχνη και άλλο υποχρεώσεις Επαγγελματία.

Αυτό μπορεί να πηγαίνει σήμερα στον Κο Κουβάτσο, στον Κο Κώτσογλου και στον Κο Ηλιάκη. Αύριο μπορεί να πηγαίνει σε κάποιον άλλον Παράγοντα ή Διοίκηση Ερασιτεχνικού Σωματείου. ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΠΡΑΞΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ «ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ» ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΕΙΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΞΑΣΚΟΥΝ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ.

Περιμένω απάντηση μέχρι την Τετάρτη 18/10/2016 για να μπορέσω να συμμετάσχω στο Τοπικό Πρωτάθλημα Κρήτης την 1η Αγωνιστική στις 23/10/2016 σε ομάδα της αρεσκείας μου.

Σας ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση και εύχομαι καλή δύναμη και σταδιοδρομία στο άθλημα που όλοι υπηρετούμε

Με εκτίμηση

Τσαμπάς Πέτρος

zgas

Rabona ad