Πήρε το δελτίο του μέσω δικαστικής οδού ο Αδοντάκης

Α.Ο.Κ. Χανιά | 24 Μαρτίου 2017, 23:24

Παίκτης και με τη "βούλα" του Α.Ο.Κ. Χανιά είναι από σήμερα ο Μανώλης Αδοντάκης, ο οποίος δικαιώθηκε μέσω της δικαστικής οδού και έχει πλέον στην κατοχή του το δελτίο.

Πέραν του αθλητή, η απόφαση συνιστά και δικαίωση και για την Χανιώτικη ομάδα που στερήθηκε φέτος, τόσο τον Αδοντάκη όσο και άλλους καλαθοσφαιριστές (για τους γνωστούς λόγους). Θεωρητικά, ανοίγει ο δρόμος και για τους υπόλοιπους στο μέλλον.

Ο Αδοντάκης, μετά τη σημερινή εξέλιξη τίθεται πλέον κανονικά στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας του Α.Ο.Κ. Χανιά και (πιθανότατα) θα είναι στην αποστολή για το πρώτο ματς των play off.

Ο ίδιος μετά την δικαίωσή του δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του:

«Δ Ι Κ Α Ι Ω Σ Η

Αγαπώ το μπάσκετ και για μήνες κάποιοι βίαια και ανέντιμα στέρησαν το δικαίωμα της άθλησης από μένα αλλά και από τους συμπαίκτες μου που δυστυχώς δεν έχουν πάρει ακόμα τα δελτία τους. Αλλά όπως φαίνεται ποτέ δεν είναι αργά!

Η δικαιοσύνη η οποία ήρθε μέσα από την αίθουσα των αθλητικών δικαστηρίων, απεφάνθη ότι κανείς δεν μπορεί να το παίζει Θεός και να αφαιρεί με το “έτσι θέλω” το δικαίωμα της άθλησης και της επιλογής ερασιτεχνών αθλητών να υπηρετούν το άθλημα που αγαπούν όπου αυτοί θέλουν.

Δ Ι Κ Α Ι Ω Σ Η

Θεωρώ την επιστροφή του δελτίου μου όχι τόσο εξετάζοντας το δικαίωμα μου να αγωνίζομαι εντός γηπέδου αλλά από την ηθική διάσταση του θέματος.

Την δικαίωση δηλαδή απέναντι στο εκφυλισμό του αθλητικού ιδεώδους και την καταπάτηση του κώδικα ανθρώπινων αξιών, όχι μόνο από εκείνους τους επικίνδυνους που κάνοντας χρήση της δύναμης που τους δίνει μία θέση δε δίστασαν να βγουν απροκάλυπτα και να απειλήσουν ερασιτέχνες αθλητές βάζοντας τους μάλιστα να ικετέψουν για το αυτονόητο, το δικαίωμα τους δηλαδή στην επιλογή κ τον αθλητισμό.

Ούτε βέβαια από εκείνους τους τυχαίους, τους περαστικούς οι οποίοι είδαν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό ως μια “καλή ευκαιρία” να φτιάξουν πολιτικό προφίλ σπιλώνοντας υπολήψεις. Αλλά ακόμα και από αυτούς που τόσο εύκολα ξέχασαν ή πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων τα ατελείωτα χιλιόμετρα που γράψαμε και τους πάγκους που τόσα χρόνια μοιραστήκαμε.

Ελπίζω αυτός ο χρόνος να είναι παράδειγμα προς αποφυγήν για μελλοντικούς επιτήδειους που θα θελήσουν να καταστρέψουν τις προσπάθειες χρόνων και να γκρεμίσουν όνειρα αθλητών για να εξυπηρετήσουν προσωπικά τους συμφέροντα, και να ταΐσουν τον αχόρταγο εγωισμό τους.

Αυτά όμως είναι παρελθόν πλέον για μένα. Η επιστροφή του δελτίου μου εκτός από ηθική Δ Ι Κ Α Ι Ω Σ Η σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για μένα.Ένα ξεκίνημα σε κάτι καινούριο, πιο υγιές με προοπτική. Αυτή όμως τη φορά δεν θα παίζω μόνος, θα έχω μαζί μου άλλους 9 να με κάνουν πιο δυνατό. Ραντεβού στο γήπεδο…»

karta antonis garden
zgas

Rabona ad