Πηγουνάκης: Η ήττα στον τελικό “χαλύβδωσε” περισσότερο την ψυχολογία μας

Πανακρωτηριακός | 19 Μαρτίου 2017, 12:01

Συγχαρητήρια στους παίκτες του για την αντίδραση που έδειξαν μετά τον χαμένο τελικό του Κυπέλλου Χανίων στο παιχνίδι με τον Αστέρα Μανολιόπουλου έδωσε ο Μανόλης Πηγουνάκης.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Ο έμπειρος προπονητής του Πανακρωτηριακού τόνισε ότι η ήττα στον τελικό “χαλύβδωσε” ακόμα περισσότερο την ψυχολογία των παικτών του και τους έδωσε περισσότερο πάθος, κάτι που έδειξαν στο παιχνίδι με τον 3ο του βαθμολογικού πίνακα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μανόλης Πηγουνάκης στο athlitiko.gr μετά τη λήξη του αγώνα: «Η ομάδα είχε και κόπωση σωματική και ψυχολογική και κακά τα ψέματα πρέπει να διαχειριστείς και μία μεγάλη ήττα, όπως είναι στον τελικό, πρέπει να ανατάξεις τις δυνάμεις σου και κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι. Νομίζω σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού δείξαμε αρκετά υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, στο μέτρο του δυνατού και στις δυνάμεις που είχαμε. Δεν νομίζω ότι κινδυνεύσαμε καθόλου, αν εξαιρέσουμε στο τέλος, που το ματς είχε κριθεί ήδη, κάναμε αρκετές φάσεις για γκολ, μπορεί να μην ήμασταν τόσο ποιοτικοί όσο άλλες φορές, αλλά νομίζω ότι από το πρώτο λεπτό μπήκαμε καλύτερα, δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις και νομίζω ότι ήταν φυσιολογικό το αποτέλεσμα. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, όχι μόνο για την απόδοση, αλλά κυρίως για το πώς διαχειρίστηκαν το παιχνίδι, διότι μέσα σε τρεις μέρες, από Τετάρτη σε Σάββατο, μετά από μία μεγάλη ήττα να δείχνεις μία τέτοια εικόνα και να κερδίζεις άνετα έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, όπως είναι ο Αστέρας Μανολιόπουλου, τότε αυτό λέει πολλά. Συγχαρητήρια στην ομάδα, συγχαρητήρια στον Αστέρα Μανολιόπουλου και εύχομαι να πετύχει τους στόχους του, εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια, να είμαστε καλά και στο τέλος θα δούμε…».

Για το πόση ψυχολογία δίνει μία τέτοια “καθαρή” νίκη απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος: «Είχα πει στα παιδιά αμέσως μετά το ματς της Τετάρτης, στην επόμενη προπόνηση, ότι θεωρώ ότι επειδή οι μεγάλες ομάδες έχουν μεγάλες νίκες και μεγάλες ήττες, αυτή η μεγάλη ήττα της Τετάρτης θα χαλύβδωνε ακόμα περισσότερο την ψυχολογία μας και θα μας έδινε ακόμα περισσότερο πάθος για τη συνέχεια. Πιστεύω ότι αυτό έγινε σήμερα (χθες), τα παιδιά είπαν ότι πάει ο ένας στόχος, πάμε για τον άλλο και αποφάσισαν να παίξουν με αυτόν τον τρόπο τον οποίο είδαμε σήμερα (χθες). Σίγουρα δίνει ακόμα παραπάνω ψυχολογία κι επιπροσθέτως δίνει στην ομάδα την πεποίθηση ότι σε όποια κατάσταση και να είναι, ανεξαρτήτως από οποιοδήποτε κακό αποτέλεσμα ή ατυχία ή ακόμα και κακή ψυχολογία και τραυματισμούς μπορεί να κατέβει και να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει και αυτός είναι ο στόχος της μεγάλης ομάδας».

 

Mikel Chania Delivery