Πετράκης: Μ’ άρεσε ο Απόλλωνας πριν έρθω | vid

Εκτός συνόρων | 20 Νοεμβρίου 2020, 21:42

Πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του Γιάννη Πετράκη από τη νέα του ομάδα (Απόλλων Λεμεσού), με τον Κρητικό τεχνικό να δηλώνει ότι πιστεύει στην κατάκτηση του τίτλου γιατί: «αν δεν το πίστευα δεν θα ήμουν εδώ».

Τον Πετράκη παρουσίασε στους εκπροσώπους του τύπου ο πρόεδρος του Απόλλωνα, Νίκος Κίρζης. Στην εισαγωγή του καλωσόρισε τον Πετράκη κι εκθείασε το έργο του Αυγουστή εξηγώντας τους λόγους της απόφασης του για αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας λέγοντας ότι ήταν καθαρά ποδοσφαιρικοί.

Στο πλευρό του Πετράκη θα βρίσκονται ο Γιάννης Κατσούλης και ο Λάζαρος Βαρδάκης, οι προσθήκες των οποίων στο τεχνικό επιτελείο ανακοινώθηκαν και επίσημα.

Στον λόγο του ο Ρεθυμνιώτης προπονητής αποκάλυψε ότι πάντοτε του άρεσε το ποδόσφαιρο που αποδίδει ο Απόλλωνας, από τον καιρό ακόμη που βρίσκονταν στον Ολυμπιακό, τόνισε πως πιστεύει πολύ στο υλικό της ομάδας και ότι ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους πήρε την απόφαση να “μετακομίσει”.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Πετράκη όπως αποδόθηκαν από την Κυπριακή αθλητική ιστοσελίδα kerkida.net

Αρχικό σχόλιο: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια του Ολυμπιακό. Για τις πολλές και ωραίες στιγμές που ζήσαμε. Ιδιαίτερα τους κ. Τορναρίτη, Σεραφείμ, Παπαγεωργίου και Μαυρομάτη. Την δεδομενη χρονική στιγμή θεώρησα ότι αυτό έπρεπε να κάνω. Με μεγάλο σεβασμό και στις δύο πλευρές. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ, σε ένα σωματείο με άλλο επίπεδο οργάνωσης.»

Για το ότι δεν έχει εμπειρίες πρωταθλητισμού: «Στο παρελθόν ήμουν σε έξι ομάδες που είχαν στόχο το πρωτάθλημα. Σε ομάδες Α’ Κατηγορίας δεν μου δόθηκε η ευκαιρία. Είναι τώρα η ευκαιρία για να το κάνουμε στο πιο ψηλό επίπεδο.»

Για το ρόστερ του Απόλλωνα: «Εμένα μ’ άρεσε ο Απόλλωνας πριν έρθω εδώ και ένας λόγος που πήρα την απόφαση να έρθω είναι γατί μου άρεσε και πίστευα στο υλικό αυτό.»

Για την δουλειά που θα χρειαστεί να κάνει αναλαμβάνοντας: «Δόγμα μου στην ζωή μου, όπου και αν βρίσκομαι όποιος κι αν είναι ο στόχος, όλα γίνονται όταν κερδίζεις βήματα και στόχους κάθε μέρα. Αυτά που βάζουμε σαν στόχους να τα κερδίζουμε, να εξελισσόμαστε και αυτό να γίνεται κάθε Κυριακή.

Έγνοια μας και αγωνία μας είναι να είμαστε όσο πιο συνετοί στην καθημερινότητα. Όλα είναι θέμα δουλειάς. Ο Απόλλωνας δέκα χρόνια θέλει να πάρει το πρωτάθλημα, δεν παίζουμε μόνοι μας. Μέσα από την δουλειά να είμαστε καλύτεροι και να δικαιούμαστε το πρωτάθλημα.»

Για το αν πιστεύει στον τίτλο: «Αν δεν το πίστευα δεν θα ήμουν εδώ. Δεν υπάρχει χρόνος και μέτρο. Η εξέλιξη δεν σταματά ποτέ. Δεν θέλω να λέω πολλά, να βλέπουμε πράξεις.»

➜ Για το πώς σχολιάζει τις αντιδράσεις του Ολυμπιακού: «Σεβασμός. Ο καθένας από εμάς κρίνεται γι’ αυτό που λέει και που κάνει. Λειτούργησα με μεγάλη εντιμότητα και σεβασμό και προς τις δύο πλευρές.»

Για την σημερινή αναφορά του κ. Τορναρίτη για οικονομικές κι άλλες εκκρεμότητες: «Κανένα σχόλιο.»

Για το αν εντόπισε αδυναμίες στην ομάδα: «Είναι νωρίς ακόμα. Χρειάζεται υπομονή. Κάθε πράγμα στην ώρα του.»

Για την φιλοσοφία του: «Εγώ σαν προπονητής μου αρέσει η ομάδα μου να έχει τον κύριο λόγο στο παιχνίδι. Μπορεί να βρεθούμε σε συνθήκες που η ομάδα να μην μπορεί να το υποστηρίξει. Αλλά αυτή την φιλοσοφία την έχει ήδη ο Απόλλωνας. Θα προσπαθήσουμε να το ενισχύσουμε.»

Για τα χρήματα που δόθηκαν στον Ολυμπιακό: «Εγώ από την μεριά την δικιά μου δεν ήθελα να τηρηθεί η ρήτρα. Όχι ότι δεν είχα το δικαίωμα. Σαν ανταποδοτικότητα. Τα υπόλοιπα λεφτά θα τα βάλω εγώ, σαν επιστροφή. Μια προκαταβολή συν.

Παρ’ ότι θεωρώ ότι η παρουσία μας εκεί ήταν πολύ ανταποδοτική, σαν άνθρωπος αισθανόμουν ότι προκαλέσαμε αναστάτωση, δέχθηκα προσωπικά να δοθούν κι άλλα λεφτά στον Ολυμπιακό. Στην ουσία, μέσα από αυτή την διαδικασία εμείς εκεί δουλέψαμε και αυτά που πήραμε τα επιστρέψαμε.»

Για το αν είχε και στο παρελθόν προτάσεις από Κυπριακές ομάδες: «Είχα φέτος πρώτα από τη Νέα Σαλαμίνα, αλλά προτίμησε άλλο προπονητή. Μετά προέκυψε ο Ολυμπιακός.»

karta antonis garden