Πετράκης για άνοδο: Οταν η ομάδα είναι έτοιμη, γιατί να μην το κάνει;

Χανιά | 24 Δεκεμβρίου 2017, 18:10

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο Γιώργος Πετράκης σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας (sport24 radio) μιλώντας για την ομάδα του, τον πατέρα του, Γιάννη Πετράκη, αλλά και άλλα πολλά.

/Bella Pizza

Μεταξύ άλλων, ο τεχνικός του ΑΟΧ/Κισσαμικού ρωτήθηκε για το αν μπορεί η ομάδα του να κυνηγήσει την άνοδο τα επόμενα χρόνια, λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Δεν βάζουμε τέτοιους στόχους τώρα. Κρατάμε ότι έχει δημιουργηθεί κάτι καινούργιο με προοπτική. Μένει να δούμε που μπορεί να φτάσει. Πάμε βήμα-βήμα και θα δούμε πού θα φτάσει αυτό. Όταν η ομάδα είναι έτοιμη, γιατί να μην το κάνει;»…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του είναι οι εξής:

Για το γεγονός ότι είναι 29 ετών και βρίσκεται ήδη σε πάγκο ομάδας που αγωνίζεται στη Football League: «Είμαι πολύ χαρούμενος που σε αυτή την ηλικία βρέθηκαν άνθρωποι να μου δώσουν την ευκαιρία να προπονώ ομάδα σε αυτό το επίπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που μου έδωσαν την ευκαιρία και είναι σημαντικό να μην τους ξεχνάμε».

Για το πόσο τον επηρέασε ο πατέρας του, Γιάννης Πετράκης ώστε να γίνει κι αυτός προπονητής: «Σε μία οικογένεια είναι πολλά τα ερεθίσματα που παίρνουν τα παιδιά από τους γονείς. Τα ερεθίσματα ήταν πολλά και από τον πατέρα μου. Ξεκίνησα να το δουλεύω στο μυαλό μου και βήμα-βήμα να το κάνω πράξη».

Για το αν μιλάνε μόνο για ποδόσφαιρο όταν συγκεντρώνεται όλη η οικογένειά του: «Εκτός από τίποτα… δίλεπτες παρενθέσεις όλη η κουβέντα είναι για ποδόσφαιρο!».

Για το αν έχει άγχος λόγω της έλλειψης πείρας σε σχέση με άλλους προπονητές: «Από τη δική μας πλευρά και μιλάω και για μένα και για την ομάδα μου, δεν πετάμε στα σύννεφα. Είμαστε πολύ μικροί σε σχέση (σ.σ. ηλικιακά) με τους αντιπάλους. Παίρνουμε ερεθίσματα για να γινόμαστε καλύτεροι. Δεν έχω άγχος. Το άγχος μου είναι το πώς θα γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα και θα εξελισσόμαστε σαν άνθρωποι, αλλά και στο κομμάτι του ποδοσφαίρου».

Για το αν έχει κάνει ή έχει δεχθεί κριτική από τον πατέρα του για κάποια επιλογή του: «Δεν θα βάλω την λέξη κριτική. Ανταλλάζουμε απόψεις. Ο πατέρας μου το κάνει πιο πολύ γιατί είναι σε υψηλότερο επίπεδο. Όταν μου ζητάει την γνώμη μου, την λέω και αν δω κάτι πως είναι άξιο αναφοράς, του το λέω. Είναι ανοικτός στις απόψεις».

Για την συμβουλή που έχει κρατήσει: «Να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι. Είναι πολύ σημαντικό και το έχω ακούσει αρκετές φορές. Είναι σημαντικό για όλα τα κομμάτια. Το κρατάω και για την προσωπική μου ζωή».

Για το αν αισθάνεται άγχος λόγω της σύγκρισης με την πορεία του πατέρα του: «Δεν εισπράττω την σύγκριση. Ο πατέρας μου έχει χαράξει μία πορεία χρόνων. Είναι παρακαταθήκη για μένα. Από την δική μου πλευρά το ξεχωρίζω. Αυτό έχω κάνει έως τώρα. Δεν το βλέπω σαν ταμπέλα. Κάνω αυτό που αγαπώ και θα δούμε πού θα φτάσουμε».

Για το πόσες ώρες αφιερώνει κάθε μέρα στη δουλειά του: «Αφιερώνω πολλές ώρες την μέρα. Ασχολούμαι όλη μέρα με την ομάδα, εκτός από τις ώρες που είμαι με την οικογένεια».

Για το αν θεωρεί πως ο Ελληνας προπονητής είναι παρεξηγημένος: «Το επίπεδο των Ελλήνων προπονητών το κρίνω με βάση τους ξένους που έρχονται. Αισθάνομαι πως υπάρχουν καλοί και άξιοι προπονητές στην Ελλάδα. Όπως δίνονται ευκαιρίες σε νέους παίκτες θα πρέπει να δίνονται ευκαιρίες στους προπονητές. Απλά θέλει χρόνο. Πρέπει να το δούμε πιο ζεστά».

Για το αν θα συνεχίσει να υπάρχει ομάδα στην Κρήτη στη Super League: «Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να έχουμε ομάδα. Αγαπώ πολύ τον τόπο μου και εύχομαι να είναι όσο το δυνατόν περισσότερες. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα και το βλέπουμε».

Για τον προπονητή που έχει ως πρότυπο: «Παρακολουθώ το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πάρα πολύ. Αυτό που με εξιτάρει είναι ότι όταν μπορώ να δω μέσα από τον αγωνιστικό χώρο μία ομάδα που έχει μία ταυτότητα που την έχει περάσει ο προπονητής της. Είναι ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο Σιμεόνε, ο Κλοπ ή ο Μπιέλσα. Αυτό θεωρώ σπουδαίο. Αυτό που έχει ο προπονητής στο μυαλό του να το περάσει στους παίκτες του».

Για την αγωνιστική φιλοσοφία του: «Όλα κρίνονται με βάση ποιος είναι ο στόχος και τα εργαλεία που έχουμε. Η φιλοσοφία είναι πιο κοντά στην αλλαγή κατοχής. Μου αρέσει να δουλεύω στα κομμάτια που κερδίζεις ή χάνεις την μπάλα».

Για το πρωτάθλημα της Football League: «Θα είναι ένα πολύ συναρπαστικό πρωτάθλημα. Αρκεί να κρατηθούν όλες οι ομάδες στην κατηγορία από οικονομικής πλευράς».

Για την συγχώνευση των Χανίων με τον Κισσαμικό και αν υπάρχει προοπτική ανόδου στα επόμενα χρόνια: «Δεν βάζουμε τέτοιους στόχους τώρα. Κρατάμε ότι έχει δημιουργηθεί κάτι καινούργιο με προοπτική. Μένει να δούμε που μπορεί να φτάσει. Πάμε βήμα-βήμα και θα δούμε πού θα φτάσει αυτό. Όταν η ομάδα είναι έτοιμη, γιατί να μην το κάνει;».

Για το όνειρο που έχει στην προπονητική: «Μέχρι τώρα τα πράγματα έχουν πάει αρκετά καλά για μένα. Δεν βάζω όρια για το πού μπορούμε να φτάσουμε. Το αγαπώ πολύ αυτό. Για το πού μπορούμε να φτάσουμε στο ποδόσφαιρο έχει να κάνει με την τύχη και την συγκυρία. Το πού θα φτάσουμε θα το δείξει ο χρόνος».

Estrella
Minetta top plus
/blentcoffee

Rabona ad