Πετράκης: Έχει ο κόσμος τα δίκια του κι εγώ τα δικά μου

Εκτός συνόρων | 12 Μαΐου 2021, 17:21

Την πρώτη του συνέντευξη μετά το "διαζύγιο" με τον Απόλλωνα Λεμεσού παραχώρησε ο Γιάννης Πετράκης κάνοντας την αποτίμηση της αγωνιστικής περιόδου.

Ο Κρητικός τεχνικός μίλησε στην Κυπριακή αθλητική ιστοσελίδα Kerkida.net και στον συντάκτης της, Αντώνη Κωνσταντινίδη. Αναλυτικά όσα είπε…

Πως νιώθεις κόουτς για το διαζύγιο με τον Απόλλωνα; «Ήταν κάτι που δεν ήθελα, αλλά αυτό δεν γυρίζει πίσω. Ότι γίνεται, γίνεται για καλό. Ότι συμβαίνει γύρω από εμάς, τα μαθαίνουμε, γινόμαστε πιο δυνατοί και προχωράμε.»

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ήταν μια από τις χειρότερες εμπειρίες της ζωής σου; «Δεν το βλέπω σαν κάτι ξεχωριστό. Ήταν ένα παιχνίδι όπως όλα τα υπόλοιπα. Επειδή ήταν η αιτία που δεν μπορούσαμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα, στεναχωρήθηκα. Χάσαμε την ευκαιρία για να διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος το πρωτάθλημα.»

Δεν θα το ξεχάσεις εύκολα; «Αυτό θα συνέβαινε όποιος και να ήταν ο αντίπαλος.»

Θα άλλαζες κάτι αν γύριζες πίσω τον χρόνο σχετικά με τον αγώνα με τον Ολυμπιακό; «Νομίζω δεν πρέπει να μείνουμε άλλο σε αυτό. Είναι παρελθόν. Δεν πιστεύω ότι όλα κρίνονται σ’ ένα παιχνίδι αλλά όλα γίνονται σε βάθος χρόνου. Σ’ ένα παιχνίδι μπορεί να γίνει το οτιδήποτε. Σε βάθος χρόνου είναι το θέμα τι κάνεις. Αυτό είναι το σημαντικό.»

Έγιναν όλα όπως έπρεπε να γίνουν σ’ εκείνο το παιχνίδι; Η προετοιμασία της ομάδας; Υπήρχε ένα παρόμοιο παιχνίδι αυτό με την ΑΕΚ, που δεν έμαθε ο Απόλλωνας από τα λάθη του: «Συμφωνώ με αυτό που λες αλλά για οτιδήποτε συμβαίνει κάποια αιτία το προκαλεί. Ξανά λέω και πάλι, για μένα την πορεία μιας ομάδας, ποτέ δεν την κρίνω σ’ ένα παιχνίδι. Για πολλούς λόγους και πολλούς παράγοντες μπορεί να επηρεαστείς. Γι’ αυτό δεν θέλω να μείνω άλλο σε αυτό το παιχνίδι. Η καλύτερη αποτίμηση γίνεται όταν πάρεις όλη τη χρονιά. Όχι σ’ ένα παιχνίδι. Η Ομόνοια που πήρε το πρωτάθλημα είχε έναν μήνα μόνο με κακά αποτελέσματα. Είναι κομμάτι της δουλειάς που μπορεί να συμβεί και συνέβη σε όλες τις ομάδες του κόσμου.»

Υπήρχε άγχος σ’ εκείνο το παιχνίδι; Άγχος που οδήγησε σ’ εκείνο το 2-2; «Από τη μεριά τη δικιά μου, επειδή υπάρχει μεγάλη εμπειρία, άγχος υπάρχει. Αλλά δημιουργικό και χρήσιμο άγχος. Αλλά υπήρχε μεγάλη πίεση στους παίκτες. Πάρα πολύ μεγάλη. Όλη τη χρονιά.»

Αυτή η πίεση ήταν ο νούμερο ένα παράγοντας που χάθηκε το πρωτάθλημα; «Θεωρώ ναι.»

Θα ήθελες να συνεχίσεις στον Απόλλωνα; Μία δεύτερη ευκαιρία; «Εννοείται. Βεβαίως. Θα ήθελα. Συζήτησα με τον πρόεδρο, η Διοίκηση πήρε μια απόφαση για το καλό της ομάδας. Έπρεπε να χωρίσουμε. Απόλυτα σεβαστή. Ότι έγινε, έγινε για καλό. Πάμε παρακάτω.»

Πάμε λίγους μήνες πίσω, στην μεταγραφική Ιανουαρίου, έμεινες ικανοποιημένος με την ενίσχυση που έγινε; «Αυτή τη στιγμή, επειδή είμαι στην επήρεια των συναισθημάτων, νομίζω δεν είναι καλό να πούμε περισσότερα. Θέλω να ηρεμήσω και να πω πιο μετά περισσότερα.»

Για την μη χρησιμοποίηση του Τσάρλισον Μπένσοπ ως βασικό και την επιλογή του εξασθενημένου Νταμπό (λόγω της διατροφής και της θρησκείας του): «Αυτά για μένα είναι θέματα εσωτερικά. Δεν είναι της στιγμής. Αλλά αυτά δεν έχουν επηρεάσει αν θα πάρουμε το πρωτάθλημα ή όχι. Αυτή τη στιγμή δεν θέλω να επεκταθώ σε τέτοιες λεπτομέρειες. Είναι πάρα πολλές οι λεπτομέρειες.»

Ο κόσμος του Απόλλωνα όμως έχει πολλά ερωτηματικά, πολλά “αν”. Θέλει ο κόσμος να μάθει γιατί για παράδειγμα ο Μπίσεσβαρ έπαιζε στ’ άκρα; Γιατί δεν έπαιζε ο Μπένσοπ: «Για μένα αυτά έχουν παίξει λίγο ρόλο στην έκβαση του πρωταθλήματος. Δεν είναι οι παράγοντες που επηρεάσανε για να μην πάρουμε το πρωτάθλημα. Έχουν λίγη σπουδαιότητα, να το πω έτσι. Είναι μικρές λεπτομέρειες. Για μένα άλλα πράγματα πρέπει να αλλάξουνε για να πάρει ο Απόλλωνας πρωτάθλημα.»

Ποια είναι αυτά τα πράγματα κόουτς; «Είναι κάποια πράγματα, κάποιοι παράγοντες που θα πρέπει να τα αλλάξει, να ανεβεί επίπεδο και μέσα από αυτό να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν θέλω να επεκταθώ.»

Θα έρθει το πολυπόθητο πρωτάθλημα που θέλει ο Απόλλωνας στα επόμενα χρόνια; «Εάν βρεθούνε οι αιτίες που σε οδηγούνε να μην πάρεις το πρωτάθλημα, επειδή αυτά είναι επαναλαμβανόμενα, τότε θα φτάσεις και στο αποτέλεσμα. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν όλες. Για να μην παίρνεις το πρωτάθλημα, είναι δυο πράγματα. Είτε κάτι δεν κάνεις εσύ καλά, είτε κάτι κάνουν οι άλλοι καλύτερα απ΄ ότι κάνεις εσύ.»

Για τον Ολυμπιακό, στον τελικό κυπέλλου και στα πλέι οφ: «Νομίζω ότι κάναμε, το κάναμε πολύ επιστάμενα, εγώ και οι συνεργάτες μου. Με την βοήθεια του κ. Τορναρίτη και του κ. Σεραφείμ. Είμαι πολύ χαρούμενος για την εικόνα του Ολυμπιακού. Εύχομαι καλή τύχη στον τελικό. Αισθάνομαι περήφανος γι’ αυτό το δημιούργημα.»

Ο κόσμος όμως είναι πληγωμένος με τον Γ. Πετράκη: «Έχει και αυτός τα δίκια του, όπως έχω και εγώ τα δικά μου.»

Ένα τελευταίο σχόλιο προς τον κόσμο του Απόλλωνα: «Αυτό που θέλω να πω καταρχήν είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ. Το δεύτερο είναι πως είμαι πολύ χαρούμενος που δούλεψα σε αυτή την ομάδα. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις η ομάδα αυτή να πετύχει τους στόχους της. Για να γίνει αυτό όμως, πρέπει να βρεθούν οι λόγοι, όπως είπα και πριν που δεν σε βοηθούν να φτάσεις σε αυτό. Χρειάζεται υπομονή για να φτάσεις εκεί που πρέπει.»

Θα φύγετε από την Κύπρο; «Ναι θα πάω Ελλάδα.»

karta antonis garden

Rabona ad