ΠΑΣΑΠ: Ενδεχόμενη διακοπή δημιουργεί υποβάθμιση

Βόλεϊ 28 Δεκεμβρίου 2020, 19:40

Υπέρ της έναρξης της αγωνιστικής δραστηριότητας στη Volley League γυναικών και κατά των ομάδων που δεν θέλουν να επαναρχίσει το πρωτάθλημα ο ΠΑΣΑΠ που ζητά από την ομοσπονδία να τηρήσει τον κανονισμό σε περίπτωση μη συμμετοχής σωματείου στο πρωτάθλημα.

KTEO Κρήτης

Αναλυτικότερα, στη σχετική ανακοίνωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Πετοσφαιριστών αναφέρεται:

«Η νέα ΚΥΑ συμπεριλαμβάνει την Α1 γυναικών στα αθλήματα που θα επιστρέψουν στα γήπεδα από 01/01/2021, κάτι που θα βοηθήσει στην ψυχική και οικονομική ενίσχυση των αθλητριών. Με έκπληξη και οργή μαθαίνουμε (και ελπίζουμε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια), ότι ορισμένοι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα και όχι μόνο αυτό, αλλά και να συμπαρασύρουν σε ματαίωση ολόκληρη την Volley League γυναικών.

Πιστεύουμε ότι η ομοσπονδία θα τηρήσει τον κανονισμό σε περίπτωση μη συμμετοχής σωματείου στο πρωτάθλημα. Θεωρούμε αυτονόητο, ότι εφόσον δεν είναι η Πολιτεία αυτή που αποφασίζει τη ματαίωση του πρωταθλήματος, σε κάθε περίπτωση θα τηρηθούν τα ιδιωτικά συμφωνητικά από τους υπογράφοντες.

Μία ενδεχόμενη διακοπή, δημιουργεί αφερεγγυότητα, υποβάθμιση του πρωταθλήματος και υπογράφει την μη επαρκή προετοιμασία των αθλητριών που στελεχώνουν την Εθνική μας ομάδα και τη στροφή πλέον των αθλητριών για μόνιμη σταδιοδρομία προς το εξωτερικό για ένα πιο σίγουρο μέλλον.

Η Α1 είναι το παράδειγμα και για όλα τα υπόλοιπα πρωταθλήματα (preleague, έως και λειτουργία ακαδημιών) και αποτελεί την ελπίδα για συνέχιση και όχι πλήρη διακοπή και απαξίωση. Θεωρούμε δεδομένη την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου από την ΕΟΠΕ. Είμαστε εδώ και θέλουμε όλοι μαζί να οδηγήσουμε το ελληνικό βόλεϊ στη θέση που του αξίζει. Ό,τι είναι καλό για τους αθλητές είναι καλό για το άθλημα.

Με εκτίμηση το Δ.Σ του ΠΑΣΑΠ»

manolikakis
Synagogi

Rabona ad