Παρουσίαση βιβλίου Στ. Λυραντωνάκη με αναφορές σε έργα υποδομής | pics

Σπορ 13 Οκτωβρίου 2020, 17:10

Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση, που διεξήχθη στο χώρο του Δημοτικού Κήπου, παρουσιάστηκε τη Δευτέρα το απόγευμα το βιβλίο του Στέφανου Λυραντωνάκη "Ημερολόγιο 2021 – Σωματικής Ασκησης, Υγείας και Ευεξίας".

Μια παρουσίαση η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει πολύ κόσμο και κύλησε με τρόπο εξαιρετικό. Σε αυτό βοήθησαν οι αθλητικές επιδείξεις από την γυμνάστρια, Μαρία Μάντακα και την ομάδα της και, επίσης, από την ομάδα ρυθμικής γυμναστικής της Ελευθερίας Σκαμνάκη και τον Γ.Σ. Αθλητική Κίνηση.

Σε αυτό συνέβαλλαν επίσης οι τοποθετήσεις από τρεις κορυφαίους Χανιώτες αθλητές, που είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για την προσπάθεια του Στ. Λυραντωνάκη, τους Μάνθο Βουλγαράκη που πριν από λίγο καιρό “κρέμασε” το σκουφάκι του, αλλά παραμένει στο χώρο του πόλο ως προπονητής στα τμήματα υποδομής του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Χρήστο Φραντζεσκάκη (σφυροβολία) και Σοφία Λιοδάκη (ποδηλασία). Ειδικότερα οι δύο τελευταίοι ρωτήθηκαν και αναφέρθηκαν στους αγωνιστικούς τους στόχος για το 2021, έχοντας ο Φραντζεσκάκης εξασφαλισμένη αυτή τη στιγμή συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Φραντζεσκάκης.

Λιοδάκη.

Βουλγαράκης.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΤ. ΛΥΡΑΝΤΩΝΑΚΗ

Ο Στ. Λυραντωνάκης μέσω του βιβλίου που ετοίμασε, έχει συγκεντρώσει και παρουσιάζει χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές προς ενημέρωση όλων των ασκούμενων για θέματα όπως υγεία, ευεξία, ανατομία ανθρώπινου σώματος, διατροφή, προπονητική – εργοφυσιολογία και ιστορία και φιλοσοφία του αθλητισμού. Οι πληροφορίες και συμβουλές του είναι αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων και της δικής του πολυετούς παρουσίας στο χώρο του αθλητισμού, έχοντας διατελέσει προπονητής ποδηλασίας στον Κύδωνα Χανίων και μέχρι πρόσφατα στην Εθνική ομάδα ποδηλασίας.

Ο Στ. Λυραντωνάκης με την αγαπημένη του σύζυγο, Κωνσταντίνα Θεοδωράκη.

Το “Ημερολόγιο 2021 – Σωματικής Ασκησης, Υγείας και Ευεξίας” είναι ένα χρήσιμο και απαραίτητο εργαλείο, χρησιμεύοντας σαν αρχείο όπου οι ασκούμενοι μπορούν να καταγράφουν τις δραστηριότητες και τις προπονήσεις τους για όλο τον χρόνο.

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Η εκδήλωση δεν ήταν κοινότυπη όπως συμβαίνει συνήθως σε παρουσιάσεις βιβλίων, αλλά περιλάμβανε θέματα “εκτός ατζέντας”, αφού έγινε αναφορά στα έργα υποδομής που χρειάζεται ο τόπος των Χανίων, στο ποδηλατοδρόμιο, που παραμένει ατελές στην περιοχή των Καθιανών και για το οποίο στο χαιρετισμό του, ο αντιδήμαρχος Χανίων Αθλητισμού, Στέλιος Μιχαηλάκης τόνισε ότι οι διαδικασίες προχωρούν έτσι ώστε σε λίγο καιρό από σήμερα να παραδοθεί σε χρήση. Επίσης, αναφορά έγινε και στο κολυμβητήριο λόγω και της παρουσίασης στην εκδήλωση του Μάνθου Βουλγαράκη για τα μεγάλα έργα που όπως φαίνεται, έχουν αποφασιστεί και δρομολογούνται ήδη στην περιοχή της Νέας Χώρας.

Από την εκδήλωση στον Κήπο.

Λόγω της αθλητικής καταγωγής, δε, του Λυραντωνάκη (ποδηλασία), την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η εκδήλωση, έγινε γνωστή και η είδηση για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από τον Κώστα Λιβανό στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πίστας που διεξάγεται στην Ιταλία, ξεσπώντας ο κόσμος σε χειροκροτήματα.

Για το βιβλίο μίλησαν ακόμη, ο υπεύθυνος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Χανίων, Τάσος Μαραγκουδάκης και ο υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς, Χρήστος Τσαντής, έχοντας και οι δύο μια εξαιρετική ομιλία. Χαιρετισμό, εκτός του κ. Μιχαηλάκη, απεύθυνε και η Κατερίνα Ζομπανάκη από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος του athlitiko, Μάκης Καρτσωνάκης. Το athlitiko το οποίο στήριξε την έκδοση του βιβλίου και την προσπάθεια του Στ. Λυραντωνάκη.

Μέρος των εσόδων από την εκδήλωση θα δοθούν στα Ειδικά Σχολεία των Χανίων. Τις μουσικές επιλογές είχε ο DJ Γιώργος Πατεράκης.

karta antonis garden