Παρέμεινε η αφαίρεση βαθμών του Ολυμπιακού Β

Super League 2 29 Μαρτίου 2023, 20:20

Παρέμεινε η αφαίρεση βαθμών του Ολυμπιακού Β (πέντε βαθμοί από την τρέχουσα και άλλοι πέντε από την επόμενη αγωνιστική περίοδο), αλλά μειώθηκε το πρόστιμο για την αναμέτρηση με την Κηφισιά.

/Bella Pizza

Υπενθυμίζουμε ότι η ποινή αφορά την αναμέτρηση της 7ης Ιανουαρίου για την 10ην αγωνιστική, η οποία δεν ολοκληρώθηκε. Ο λόγος ήταν η αποβολή του Ιωάννη Κωστή από πλευράς γηπεδούχων στο 22ο λεπτό. Μία απόφαση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων προς τον διαιτητή Βάτσιο.

Ο διαιτητής διέκοψε προσωρινά το ματς και στη συνέχεια όταν έδειξε διάθεση να συνεχίσει, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δεν μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Ο ίδιος μαζί με τους βοηθούς του (Σινιοράκη – Βεργέτη) και τον 4ο (Αλιάγα) οδηγήθηκαν στ’ αποδυτήρια, με τις ομάδες να παραμένουν στο γήπεδο.

Μετά από περίπου 45 λεπτά και όταν οι διαιτητές επανήλθαν εκ νέου στον αγωνιστικό χώρο, ήταν η σειρά των γηπεδούχων να αποχωρήσουν από την αναμέτρηση, για να οδηγηθεί σε οριστική διακοπή.

Η αρχική απόφαση ήταν αφαίρεση βαθμών (πέντε στο φεινό πρωτάθλημα και πέντε στο επόμενο) συν 81.125€ πρόστιμο. Ο Ολυμπιακός έκανε έφεση, από την οποία πέτυχε τη μείωση του προστίμου.

Αναλυτικότερα η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε κατά την τελευταία της συνεδρίαση τις ακόλουθες αποφάσεις:

► Δέχεται τυπικά και εν μέρει κατ’ ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Μεταρρυθμίζει την υπ’ αρίθμ. 73/2023 απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League. Επιβάλλει στην εκκαλούσα ΠΑΕ τις ποινές: α) της απώλειας του επίδικου αγώνα με την ΠΑΕ Κηφισιά, ο οποίος διεξήχθη στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής της Super League 2, με τέρματα 0-3, β) την αφαίρεση 5 βαθμών από την τρέχουσα και 5 βαθμών από την επόμενη αγωνιστική περίοδο και γ) συνολική χρηματική ποινή 31.250 ευρώ.

► Δέχεται τυπικά και εν μέρει κατ’ ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Μεταρρυθμίζει την υπ’ αρίθμ. 188/2023 απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Επιβάλλει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός: α) χρηματική ποινή ύψους 3.000 ευρώ για παράβαση του άρθρου 15 παρ. 1α ΠΚ, β) χρηματική ποινή ύψους 4.000 ευρώ για παράβαση του άρθρου 15 παρ. 1γ ΠΚ, γ) χρηματική ποινή ύψους 4.000 ευρώ για παράβαση του άρθρου 15 παρ. 2 περ.α ΠΚ και δ) χρηματική ποινή ύψους 2.000 ευρώ για παράβαση του άρθρου 15 παρ. 3 περ.α ΠΚ. Καθορίζει τη συνολική χρηματική ποινή για την εκκαλούσα ΠΑΕ στο ύψος των 8.500 ευρώ (αγώνας της 26.1.2023, Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, για το Κύπελλο Ελλάδος).

► Δέχεται τυπικά και εν μέρει κατ’ ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Μεταρρυθμίζει την υπ’ αρίθμ. 164/2023 απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ: α) χρηματική ποινή ύψους 3.000 ευρώ για παράβαση του άρθρου 15 παρ. 1α του ΠΚ και β) χρηματική ποινή ύψους 1.000 ευρώ για παράβαση του άρθρου 15 παρ. 2 εδ. α’ του ΠΚ. Καθορίζει τη συνολική χρηματική ποινή για την εκκαλούσα ΠΑΕ στο ύψος των 3.500 ευρώ (αγώνας της 18.01.2023, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, για το Κύπελλο Ελλάδος).

Estrella
Papantonakis Cards
10 years theatro
Nymfi-Restaurant
Gyrothalassia
Minetta top plus
KTEO Κρήτης
/blentcoffee
Poppies sexy show club

Rabona ad