Παράσχος: Θα ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ

Ποδόσφαιρο 5 Μαΐου 2021, 20:13

«Δεν μπορούσα να φανταστώ τι θα τραβήξω ως προπονητής» δηλώνει ο Γιώργος Παράσχος συμπληρώνοντας «αν διηγηθώ όσα πέρασα θα γέμιζα βιβλίο».

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Γιώργος Παράσχος στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 και συγκεκριμένα στην εκπομπή “Στη Σέντρα”. Αναλυτικά όσα είπε για…

Τις 900 συμμετοχές: «Δεν έμεινα καμιά χρονιά χωρίς δουλειά. Έστω και τέσσερις μήνες κάθε χρόνο ήμουν μέσα στη δουλειά. Ο Θεός μου δίνει αντοχές και ανταποκρίνομαι σε αυτό το δύσκολο επάγγελμα. Έγινα 69 πια. Και ως παίκτης δεν έμεινα έξω σε πολλά παιχνίδια. Την αντοχή αυτή την μετέφερα και στον πάγκο. Δεν μπορούσα να φανταστώ τι θα τραβήξω ως προπονητής. Μακάρι να μπορούσα να παίξω μέχρι τα 40. Ως προπονητής δεν μπορείς να χαρείς. Ακόμη και στις επιτυχίες θα βρεις κάτι να σε πειράξει. Με ενοχλεί που στο τελευταίο διάστημα όλοι ασχολούνται με τον προπονητή. Ταλαιπωρήθηκα πολύ και αν διηγηθώ όσα πέρασα θα γέμιζα βιβλίο. Το σημαντικό είναι ότι έκανα φίλους ποδοσφαιριστές. Η διαφήμισή μου ήταν τα παιδιά αυτά. Ποτέ δεν είχα μάνατζερ ούτε νομικούς. Στηρίζονται στον λόγο μου.»

Τους ιδιοκτήτες που ξεχώρισε: «Ο Σπανός. Ήταν ένας άνθρωπος που μπορούσαμε να συζητήσουμε. Την τελευταία φορά στεναχωρήθηκα που έφυγα βέβαια. Μετά με τον κ. Παπαϊωάννου και τον κ. Καραγιάννη στην Καβάλα.»

Τον Απόλλωνα: «Δεν ήθελα να ανανεώσω. Τους το έδειχνα. Τον πρόεδρο τον ενόχλησε που δεν με έδιωξε γιατί του έχει γίνει συνήθεια να διώχνει προπονητές κάθε χρόνο.»

Τον ΠΑΟΚ: «Από εκεί ξεκίνησα σαν παιδί και εκεί θα ήθελα να τελειώσω. Αν ήταν δυνατόν θα ήθελα να την τελειώσω εκεί την προπονητική μου καριέρα».

Τον Πάμπλο Γκαρσία: «Μπήκε στα βαθιά. Δεν είναι ο τέλειος αλλά μην ξεχνάμε ότι από την Κ19 πήγε στην πρώτη ομάδα. Τόσο γρήγορα μπορώ να πω τα έχει καταφέρει. Κρατάει ισορροπία. Στην τριάδα που το γύρισε, χρειάζεται πολύ δουλειά. Δεν ταιριάζει. Η σκοπιμότητα είναι για τις μικρομεσαίες ομάδες αλλά ο ΠΑΟΚ πρέπει να παρουσιάζει και θέαμα. Με την τριάδα μπορεί να παίξει πιο επιθετικό ποδόσφαιρο. Ένα παράδειγμα είναι η Αταλάντα. Είναι σοβαρός και έχει την πειθαρχία. Μπορεί αυτόν τον προπονητή να τον διατηρήσει για χρόνια.»

Τον Τζόλη: «Αργά ή γρήγορα θα φύγει. Είναι ένα τεράστιο ταλέντο. Η φετινή του σεζόν δεν ήταν τόσο καλή, η περσινή ήταν εντυπωσιακή. Πιστεύω θα κάνει καριέρα σε μεγάλη ομάδα της Ευρώπης.»

Το τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ να γίνει ξανά πρώτος: «Θέλει προσθήκες στις θέσεις του κέντρου γιατί του λείπει η ταχύτητα. Πρέπει να βρει παίκτες εκεί. Επίσης, χρειάζεται ανανέωση στην άμυνα.»

Τον Πασχαλάκη και τον Ζίβκοβιτς: «Ο Πασχαλάκης έχει φοβερά προσόντα και δυνάμεις. Πιστεύει ότι μπορεί να τα κάνει όλα. Δεν μπορεί να ελέγξει τον ενθουσιασμό του. Ο Σέρβος είναι καλός. Θέλει ένα ακόμη τερματοφύλακα ο ΠΑΟΚ.»

Τον Μάντζιο: «Εξελίχθηκε και απορώ γιατί ο Άρης δεν του ανανεώνει το συμβόλαιο. Ο Άρης είναι έκπληξη φέτος και παίζει πολύ καλά. Πρέπει να τον ανανεώσουν. Τι άλλο θέλουν να κάνουν; Να πάρει πρωτάθλημα.»

Τη δεύτερη θέση: «Άρης και ΠΑΟΚ θα συναγωνιστούν. Θα παίξει ρόλο το μεταξύ τους παιχνίδι.»

Την Εθνική: «Δεν μου αρέσει αυτό. Θέλω να δουλεύω καθημερινά με την ομάδα μου.»

Estrella
Papantonakis Cards

Rabona ad