Παράσχος: Προσπαθήσαμε να τους διασπάσουμε με… χίλιους δυο τρόπους!

Πλατανιάς | 22 Οκτωβρίου 2016, 22:17

Πολύ στενοχωρημένος για την ήττα της ομάδας του από την Ξάνθη παρουσιάστηκε στις δηλώσεις του ο Γιώργος Παράσχος, τονίζοντας ότι οι παίκτες του προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μπορέσουν να διασπάσουν μια πολυπρόσωπη άμυνα, κάτι όμως που δεν κατάφεραν.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

«Επιλέξαμε χίλιους δυο τρόπους! Από πλάγια, κάθετα, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσαμε να περάσουμε την μπάλα με τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του Πλατανιά, o οποίος από εκεί και πέρα έκανε έμμεσα αναφορά στη διαιτησία του Μάνταλου καλώντας τους δημοσιογράφους να βγάλουν μόνοι τα συμπεράσματά τους τονίζοντας τα πολλά σκληρά μαρκαρίσματα που δέχτηκε ο Γιακουμάκης χωρίς ο ίδιος να υποδεικνύει φάουλ. «Δεν θέλω πάλι να μιλήσω για τη διαιτησία, ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που μίλησα στην Τρίπολη και δεν θέλω να ασχολούμαι με αυτούς τους ανθρώπους με τίποτα», επισήμανε σχετικώς και με πολύ νόημα ο τεχνικός του Πλατανιά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του είναι οι εξής:

«Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο για τον οποίο η αμυντική του συμπεριφορά στα εκτός έδρας παιχνίδια είναι πάρα πολύ καλή, βασίζεται σε πολύ λίγες επιθέσεις και στα στημένα. Παρότι δουλέψαμε όλη την εβδομάδα και ξέραμε λίγο έως πολύ πώς θα αντιμετωπίσουμε την Ξάνθη δυστυχώς από μια στημένη φάση δεχτήκαμε το γκολ για το οποίο έχουμε ευθύνη γιατί δεν είχε ο καθένας τον παίκτη που είχε ευθύνη. Τον χάσαμε… μέσα από τα χέρια μας κι έτσι μας πέτυχε το γκολ. Η Ξάνθη από τη στιγμή που προηγήθηκε, το μόνο το οποίο έκανε ήταν να κλειστεί όσο το δυνατόν στην περιοχή της με 10 άτομα στην άμυνα κι από κει και πέρα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να βρούμε χώρους και να κινηθούμε προς την αντίπαλη εστία. Ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο, τι να πω για τα παιδιά, ήμασταν πάρα πολύ αγωνιστικοί… Προσπαθήσαμε με χίλιους δύο τρόπους να διασπάσουμε την πολυπρόσωπη αυτή άμυνα, αλλά δυστυχώς η μπάλα κάπου θα κοντραριζόταν ή θα σταματούσε σε αντίπαλο. Κακά τα ψέματα ο αντίπαλος σε αυτό το κλειστό παιχνίδι είναι πάρα πολύ δυνατός στις μονομαχίες και γι’ αυτό το λόγο δεν μπορούσαμε να κάνουμε πάρα πολλές ευκαιρίες. Η ζωή συνεχίζεται… Θα κοιτάξουμε τα επόμενα παιχνίδια μας ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε τη ζημιά την οποία πάθαμε στην έδρα μας χάνοντας αυτούς τους 3 βαθμούς για να ανέβει λιγάκι κι η ψυχολογία μας μετά από αυτές τις δύο συνεχόμενες ήττες».

Για το αν συμφωνεί ότι είναι η χειρότερη εμφάνιση για την ομάδα του από τη μέρα που έχει έρθει και ποια είναι η άποψή του για το ότι ο Πλατανιάς δεν μπόρεσε να αποδώσει το ποδόσφαιρο που έχει δείξει ότι μπορεί: «Τι να κάνουμε ρε παιδιά… Απέναντι σε αυτή την κλειστή άμυνα δεν είναι κι εύκολο πράγμα να μπορέσεις να την διασπάσεις. Επιλέξαμε χίλιους δυο τρόπους! Από πλάγια, κάθετα, δυστυχώς δεν μπορούσαμε να περάσουμε την μπάλα με τίποτα. Από κει και πέρα, τι να κάνουμε, η Ξάνθη δεν είναι τυχαίο ότι κατάφερε και πήρε από τις μεγάλες ομάδες συνεχόμενα καλά αποτέλεσμα. Σε αυτό τον τομέα είναι να μη σου προηγηθεί. Γι’ αυτό είναι καλύτερα την Ξάνθη να την παίζεις στην έδρα της παρά εκτός. Βλέπετε το παιχνίδι το οποίο κάνει. Δεν είναι εύκολο, εύκολο είναι στα λόγια, αλλά είναι πολύ δύσκολο στην πράξη και όσο περνάει ο χρόνος χάνεις την ηρεμία σου και δυστυχώς πηγαίνεις σε πολύ μεγάλες μπαλιές και διαρκείς μονομαχίες. Και αν ο αντίπαλός μπορεί να ανταπεξέλθει σ’ αυτό τον τομέα, όπως έκανε η Ξάνθη, θα έχεις δυσκολίες, τι να κάνουμε…».

Για το ότι ο Πλατανιάς δεν είχε τόσο μεγάλο πάθος, ειδικότερα στο α’ ημίχρονο: «Γιατί η Ξάνθη πιστεύετε ότι ήταν πιο δυνατή από εμάς στις μονομαχίες; Δε νομίζω. Από εκεί και πέρα όμως εάν… άνοιγε τα μάτια του ο διαιτητής και μας έδινε περισσότερα φάουλ, εάν δείτε ο Γιακουμάκης τα φάουλ που του κάνουν και το παιδί δεν πήρε τίποτε… Βγάλτε το συμπέρασμα μόνοι σας. Δεν θέλω πάλι να μιλήσω για τη διαιτησία, ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που μίλησα στην Τρίπολη και δεν θέλω να ασχολούμαι με αυτούς τους ανθρώπους με τίποτα».

Για τον Μανούσο: «Εχει μία θλάση α’ βαθμού στον προσαγωγό, τώρα εάν μπορέσει να προλάβει το παιχνίδι στη Βέροια θα το δούμε μέσα στην εβδομάδα».

Για το ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί: «Θα έχουμε πάρα πολλές αλλαγές όπως κάναμε και πέρσι. Θα κοιτάξουμε τα δύο παιχνίδια που έχουμε στην έδρα μας να τα κερδίσουμε και να παρατάξουμε μια ομάδα που θα ‘ναι με πιο ξεκούραστους παίκτες και το κυριότερο που δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους. Η πρόκριση μας ενδιαφέρει, δε θα κοιτάξουμε το ματς με τον Ολυμπιακό, όσο τα επόμενα παιχνίδια που θα δώσουμε με την Σπάρτη και με τα Χανιά».

Estrella