legea hor

Παράσχος: Πρόκριση με ΑΕΚ ή “διπλό” στην Ξάνθη; Και τα δύο!

Πλατανιάς | 25 Φεβρουαρίου 2017, 20:06

Ο Γιώργος Παράσχος ρωτήθηκε στις δηλώσεις του... τι προτιμά, μια πρόκριση επί της ΑΕΚ στο Κύπελλο ή το "διπλό" στην Ξάνθη και είπε και τα δύο, δείχνοντας έτσι τις προθέσεις που χαρακτηρίζουν την ομάδα του και τον ίδιο για τα επόμενα καθοριστικά παιχνίδια που ακολουθούν στο πρόγραμμα!

planakis

«Και τα δύο! Αν το μπορέσουμε, γιατί όχι; Θα επιδιώξουμε την πρόκριση και από εκεί και πέρα θέλουμε να πάρουμε κι ένα καλό αποτέλεσμα στην Ξάνθη. Αν μπορέσουμε και το κατορθώσουμε αυτό, θα είναι το καλύτερο», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις από τον τεχνικό του Πλατανιά, που αναφερθείς επίσης στη βράβευσή του, μίλησε με πολύ όμορφα λόγια για την ομάδα του. «Αυτές οι 500 συμμετοχές», είπε, «είναι μια ζωή μέσα στα γήπεδα είτε σαν ποδοσφαιριστής είτε σαν προπονητής και θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη μου για πάντα, γιατί αυτές τις συμπλήρωσα με τον Πλατανιά με ένα νικηφόρο αποτέλεσμα. Πάντα ο Πλατανιάς θα είναι κάτι άξιο αναφοράς για μένα», τόνισε χαρακτηριστικά…

Ακολουθούν οι δηλώσεις από τον τεχνικό του Πλατανιά:

«Πετύχαμε μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε μια ομάδα που φαινόταν ότι ψυχολογικά δεν ήταν και στα καλύτερά της, παρόλα αυτά πιστεύω ότι ήρθε εδώ για να μπορέσει ν’ αποσπάσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό κιόλας είδαμε για πρώτη φορά τον Αστέρα τόσο πολύ πίσω, μας είχε δώσει κενό το μισό γήπεδο. Σε αυτές τις περιπτώσεις θέλει ηρεμία και καλή κυκλοφορία (της μπάλας), κάτι που δεν μας βοηθάει αυτή τη στιγμή -για να κάνουμε κι ένα παράπονο- το γήπεδο. Είχαμε το καλύτερο γήπεδο στην Α’ Εθνική και δυστυχώς έχει χαλάσει πάρα πολύ. Δεν κρύβω ότι δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ, από τη στιγμή που πετύχαμε όμως το πρώτο γκολ άνοιξε ο δρόμος για να μπορέσουμε να βγάλουμε πιο έξω τον αντίπαλο. Στο β’ ημίχρονο “ελευθερώσαμε” γρήγορα και τα πράγματα έγιναν πάρα πολύ εύκολα για μας. Είναι ένα 3-0 το οποίο μπορεί να φαντάζει πάρα πολύ μεγάλο, αλλά μετά από αυτό το σκορ περίμενα από τα παιδιά μία μεγαλύτερη ηρεμία, να κρατήσουμε τη μπάλα λίγο περισσότερο και να την κυκλοφορήσουμε. Δεν χρειαζόταν να καταναλώσουμε τόσες πολλές δυνάμεις μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού, γιατί στο βάθος του μυαλού μας ήταν και το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Συγχαρητήρια στα παιδιά για μια ακόμη φορά και… συνεχίζουμε. Τώρα, το πού θα φτάσουμε θα το δείξει ο καιρός».

Για την αλλαγή του Γιορέντε και κατά πόσο βοήθησε τον Πλατανιά να “ανοίξει” τον Αστέρα: «Δουλέψαμε καλύτερα γιατί στη δεξιά μας πλευρά δεν είναι ο παίκτης ο Κάργας που μπορεί να κατεβάσει τη μπάλα, με τις προωθήσεις του και να δημιουργήσει προβλήματα. Γι’ αυτό και βάλαμε έναν επιπλέον παίκτη, έναν πιο επιθετικογενή και δώσαμε ελευθερία των κινήσεων στον Στάθη για να μπορέσει να βγει μπροστά και πράγματι έβγαλε πάρα πολλές επιθέσεις. Ίσως εκεί κιόλας ήταν το μυστικό μας και σκοράραμε γρήγορα».

Για το τι προτιμά περισσότερο, μία πρόκριση επί της ΑΕΚ ή το “διπλό” στην Ξάνθη: «Και τα δύο! Αν μπορέσουμε, γιατί όχι; Θα επιδιώξουμε την πρόκριση και από εκεί και πέρα να πάρουμε κι ένα καλό αποτέλεσμα στην Ξάνθη. Αν μπορέσουμε και το κατορθώσουμε αυτό, θα είναι το καλύτερο. Εξάλλου δεν έχουμε και ιδιαίτερες απουσίες. Έχουμε κάποια προβλήματα, όπως τον Γιακουμάκη που δεν θα τον έχουμε στην Ξάνθη, αλλά λίγο-πολύ οι υπόλοιποι είναι στη διάθεσή μας».

Για το πού θα κριθεί το ματς με την ΑΕΚ: «Πιστεύω ότι και οι δυο ομάδες θα είναι πάρα πολύ προσεκτικές, γιατί ξέρουν ότι το γκολ θα παίξει σημαντικό ρόλο και ιδιαίτερα η ΑΕΚ δεν μπορεί να παίξει πάρα πολύ επιθετικά. Πιστεύω ότι και οι δύο ομάδες θα είναι συγκρατημένες. Αν έχουμε την τύχη και μπορέσουμε και περάσουμε κάποιο γκολ θα είναι για μας κάτι πολύ καλό».

Για το πώς περιμένουν στον Πλατανιά αυτό το ματς: «Για τα παιδιά είναι τεράστια πρόκληση και το συζητάμε εδώ και πάρα πολύ καιρό… Το να φτάσει η ομάδα στους “4” θα είναι πολύ δύσκολο, εννοώ το να μπορέσεις να το κατορθώσεις να το ξανακάνεις. Μακάρι να γίνει κάτι».

Για τη βράβευσή του από τον Πλατανιά: «Ευχαριστώ πάρα πολύ πάνω απ’ όλα τη διοίκηση και τον κόσμο για το θερμό του χειροκρότημα. Αυτές οι 500 συμμετοχές είναι μια ζωή μέσα στα γήπεδα είτε σαν ποδοσφαιριστής είτε σαν προπονητής και θα μείνουν χαραγμένες μέσα στη μνήμη μου για πάντα, γιατί αυτές τις συμπλήρωσα με τον Πλατανιά, με ένα νικηφόρο αποτέλεσμα. Πάντα ο Πλατανιάς θα είναι κάτι άξιο αναφοράς για μένα…».

Για τον κόσμο και ότι γίνεται πιο εκδηλωτικός: «Θέλουμε ακόμα περισσότερο κόσμο. Αυτή την ομάδα αν μπορούσαν να τη βοηθήσουν λίγο περισσότερο θα ήταν ίσως ακόμα καλύτερα. Αυτή η ομάδα τα τελευταία δυο χρόνια κατόρθωσε πάρα πολλά πράγματα, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, αλλά και να έχει πιάσει καλές θέσεις στο βαθμολογικό πίνακα. Περιμένουμε λίγο ακόμα παραπάνω κόσμο».

karta antonis garden