Γυρίζει σελίδα η SL2 – “Tέλος” ο Λεουτσάκος, ακολουθούν εκλογές

Super League 2 1 Μαρτίου 2023, 19:10

Σε ένα από τα πιο επεισοδιακά ΔΣ των τελευταίων ετών, όπου μεταξύ άλλων… ανταλλάχθηκαν μπουνιές, η Super League 2 αποφάσισε να γυρίσει σελίδα. Ο Λεων. Λεουτσάκος αποτελεί παρελθόν, με τον νέο πρόεδρο ν’ αναμένεται να προκύψει μέσω εκλογών που ορίστηκαν για την άλλη Τετάρτη 8 Μαρτίου.

/Bella Pizza

Είναι χαρακτηριστικό ότι η συνεδρίαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν 8 ώρες!
Ενα από τα βασικότερα θέματα και ίσως το πιο βασικό που έφερε αποκλειστικά στο προσκήνιο το athlitiko είναι η παραίτηση του Λεωνίδα Λεουτσάκου. Ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της Super League 2 αποφάσισε να υποβάλλει την παραίτησή του, αποχωρώντας έτσι από μία θέση την οποία κατείχε για πάρα πολλά χρόνια.

Από εκεί και πέρα, αναμένεται να ακολουθήσουν οι διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου προέδρου. Αυτό που μένει να ξεκαθαρίσει, είναι ποιες θα είναι οι υποψηφιότητες κι αν ειδικότερα ανάμεσα τους θα βρίσκεται και ο Αντώνης Ροκάκης.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Χανιά και μέλος της πενταμελούς επιτροπής που είχε τις επαφές με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρόεδρο της Super League, Βαγγέλη Μαρινάκη μετέφερε την πρόταση προς τις ομάδες όπου χωρίς να ξεκαθαρίζονται τα ποσά, η ουσία είναι ότι έγινε αποδεκτή.

Oσον αφορά το θέμα που μόνο άσχημες εντυπώσεις προκαλεί, αφορά τη διαμάχη που είχαν ο πρόεδρος της Κηφισιάς, Χρήστος Πρίτσας και ο αντιπρόεδρος του Διαγόρα, Χρήστος Παπαδημητρίου, φτάνοντας στο σημείο να έρθουν στα χέρια…

Η ενημέρωση από τη Super League 2 για το τι έγινε στο ΔΣ έχει ως εξής:

Σε μια από τις δυσκολότερες ημέρες για τη χώρα μας, όπου οι σκέψεις όλων μας βρίσκονται με τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, λόγω του εκτάκτου του θέματος, ολοκλήρωσε τη συνεδρίασή του και έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1. Έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Προέδρου Λεωνίδα Λεουτσάκου. Τη θέση του αναλαμβάνει ο Α’ αντιπρόεδρος κ. Χαράλαμπος Σταμούλης, έως τη διενέργεια εκλογών όπου ορίστηκαν για την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00.

Οι υποψηφιότητες για τη θέση του Προέδρου, μπορούν να κατατεθούν έως τη Δευτέρα 6.3.2023 και ώρα 11:00 στα γραφεία της Ένωσης, συνυποβάλλοντας μαζί:

α) Πλήρες βιογραφικό σημείωμα

β) Αντίγραφο τίτλων σπουδών ή έγγραφα που αποδεικνύουν την διοικητική τους εμπειρία και την εξειδίκευση στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού.

γ) Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν εμπίπτουν στα κωλύματα του αθλητικού νόμου, όπως αυτός ισχύει εκάστοτε και στα κωλύματα που προβλέπονται στο καταστατικό της Ε.Π.Ο.

δ) Πλήρες αντίγραφο ποινικού μητρώου με ημερομηνία έκδοσης ενός μηνός πριν την κατάθεσή του.

Υποψηφιότητες για τη θέση του Προέδρου, μπορεί να θέσει ένας από τους εκπροσώπους των ΠΑΕ της Α2 κατηγορίας ή και τρίτο πρόσωπο που δεν είναι μέλος Δ.Σ. ΠΑΕ ή μέτοχος ΠΑΕ.

2. Ορίζει την επανέναρξη του Πρωταθλήματος για το σαββατοκύριακο 11-12 Μαρτίου 2023 με την 14η αγωνιστική.

3. Αποδοχή των κριτηρίων και των προϋποθέσεων που θέτει η ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 704, 10/02/2023) προκειμένου οι ΑΑΕ να χρηματοδοτούνται από τον μόνιμο μηχανισμό ενίσχυσης, μέσω της φορολογία των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων

4. Δέσμευση για τον αριθμητικό περιορισμό των συμμετεχόντων ομάδων από τη σεζόν 2023-2024 προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της διοργάνωσης και η διασφάλιση της βιωσιμότητας των ΠΑΕ.

5. Πλήρη συνεργασία και στήριξη για αμοιβαία οφέλη ανάπτυξης με τους εταίρους της κατηγορίας, την ΕΡΤ και τον χορηγό Betsson.

6. Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός όλων των λειτουργιών της Λίγκας.

7. Πλέγμα μέτρων για να αποδείξουμε την απόλυτη διάθεσή μας για μια αμιγώς επαγγελματική και ελκυστική κατηγορία ποδοσφαίρου, με ανάκτηση της αξιοπιστίας και προστασία του προϊόντος μας.

Estrella
10 years theatro
Gyrothalassia
Minetta top plus
KTEO Κρήτης
/blentcoffee
Poppies sexy show club

Rabona ad