Παραίτηση Πασβάντη από τα Τμήματα Υποδομών

Χανιά | 5 Αυγούστου 2016, 11:14

Την παραίτησή του από την θέση του προπονητή στα Τμήματα Υποδομών (Κ19, Κ15, Ακαδημίες) του Α.Ο. Χανιά ανακοινώνει με γραπτή επιστολή, που κοινοποιεί στα ΜΜΕ, ο Νίκος Πασβάντης.

Στην επιστολή του, ο Πασβάντης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, «η φιλοσοφία, η σκέψη και ο τρόπος λειτουργίας συγκεκριμένων ανθρώπων στη διοίκηση και το ποδοσφαιρικό τμήμα δεν συνάδουν με τα δικά μου πιστεύω ως προπονητή και ως ανθρώπου περί αντίληψης του ποδοσφαίρου».

Αναλυτικά, η επιστολή παραίτησης έχει ως εξής:

«Έπειτα από ώριμη σκέψη και μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, ανακοινώνω  την παραίτησή μου από τη θέση του Προπονητή της Κ19, όπως και αυτής της Κ15 και των τμημάτων της Ακαδημίας του ΑΟ Χανιά. Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, θα αναλύσω τους λόγους της παραίτησής μου.

Ανέλαβα το πόστο αυτό με συγκεκριμένο σχέδιο και φιλοδοξίες, με στόχο να δημιουργήσουμε μια υγιή και ανταγωνιστική Ακαδημία θέτοντας παράλληλα τις βάσεις για την εξέλιξη αυτής, προκειμένου να φτάσουμε κάποια στιγμή τα τμήματα υποδομών να εμπνέουν σεβασμό και αναγνώριση. Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έγιναν βήματα προς την ποιοτική αναβάθμιση των τμημάτων. Οι ομάδες των Κ19 και Κ15 κατάφεραν όχι μόνο να είναι ανταγωνιστικές, αλλά σε ορισμένα παιχνίδια να είναι εφάμιλλες ομάδων που δουλεύουν χρόνια σε υψηλό επίπεδο. Δημιουργήθηκε τμήμα στην Ακαδημία που αποτελείται ως επί το πλείστον από νεαρά και πολύ ταλαντούχα κορίτσια που θα μπορεί να αποτελεί τη συνέχεια της Γυναικείας ομάδας.

Στην διάρκεια του Καλοκαιριού και στη βάση όλου αυτού του σχεδίου, συγκέντρωσα σε νεκρή αγωνιστική περίοδο 30 ποδοσφαιριστές από την πόλη των Χανίων στα δοκιμαστικά για τον καταρτισμό της ομάδας της Κ19 για τη νέα σαιζόν. Λόγω ηθικής και προσωπικής δέσμευσης που έχω στο σύλλογο αυτόν και στον κόσμο του, οφείλω να γνωστοποιήσω την παραίτησή μου, καθώς η φιλοσοφία, η σκέψη και ο τρόπος λειτουργίας συγκεκριμένων ανθρώπων στη διοίκηση και το ποδοσφαιρικό τμήμα δεν συνάδουν με τα δικά μου πιστεύω ως προπονητή και ως ανθρώπου περί αντίληψης του ποδοσφαίρου. Τα δημοσιεύματα που παρουσίαζαν ότι θα γίνουν δοκιμαστικά την Παρασκευή 05/08 /2016 για την Κ19 υπό την καθοδήγηση μου, δεν ευσταθούν καθώς ποτέ επίσημα δεν είχα ενημερωθεί για κάτι τέτοιο. Επιπλέον δεν υπάρχει καμία συμφωνία προφορική ή γραπτή, για ανανέωση της συνεργασίας την προσεχή αγωνιστική περίοδο.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κύριο Τζουγκαράκη Μιχάλη για την υποστήριξή του στο έργο μου για την τυπικότητά του και τις παροχές του στην ακαδημία. Στα μέλη του Δ.Σ. του ερασιτέχνη, τον Πρόεδρο κ. Φυντικάκη και τους κ. Αθανασάκη, κα Πολάκη  για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Στον κ. Βαλάντη Μπλέτσα, Τεχνικό διευθυντή, που χωρίς να γνωρίζω μου έδωσε από την πρώτη στιγμή την εικόνα ενός ανθρώπου εξαιρετικής αισθητικής και αίσθησης για τα πράγματα, ιδανικός συνεργάτης, διακριτικός.

Τον συνεργάτη μου Γιώργο Καλαϊζίδη, επαγγελματίας με Α κεφαλαίο και την αφοσίωσή του στο έργο του και την υπομονή του στο δύσκολο τελευταίο εξάμηνο. Στον προκάτοχό μου στην Κ19 Γ. Αγγελάκη που άφησε μια πολύ καλή παρακαταθήκη για να συνεχίσω και τον Δημήτρη Ελευθεριάδη που όχι μόνο με αναπλήρωσε για ένα μικρό διάστημα στην Κ15, αλλά τα πήγε πολύ καλύτερα κάνοντας εξαιρετική δουλειά.

Τα παιδιά είναι οι σπόροι του μέλλοντός σου. Σπείρε αγάπη στις καρδιές τους και πότισε τις με σοφία και μαθήματα της ζωής. Όταν μεγαλώσουν, δώσε τους χώρο να αναπτυχθούν. Έδωσα αγάπη και καρδιά στα παιδιά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους αθλητές της Ακαδημίας.

Σας ευχαριστώ όλους.

Στο επανιδείν

Νίκος Πασβάντης

Προπονητής Ποδοσφαίρου».

Estrella
Minetta Car Pack
/psiloritischania

Rabona ad