Παραίτηση Φαραντάκη από την ΕΟΠ – Οι λόγοι της απόφασής του

Ποδηλασία | 28 Μαΐου 2021, 16:34

Την παραίτησή του από τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή θέτει υπ’ όψιν της διοίκησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας ο Μιχάλης Φαραντάκης.

Ο Χανιώτης προπονητής αποδίδει τους λόγους της παραίτησης του στο γεγονός ότι δεν επιλέχθηκε ως συνοδός στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και ειδικότερα του μοναδικού αθλητή που αναμένεται να εκπροσωπήσει τη χώρα μας, Πολυχρόνη Τζωρτζάκη. «Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι την πρόκριση την πήρε όλη η εθνική ομάδα και η ΕΟΠ έδωσε το χρίσμα στον συγκεκριμένο Ελληνα αθλητή έπειτα από τη δική μου πρόταση. Εγώ είχα την ευθύνη, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση τις πρόκρισης στο αγώνισμα του δρόμου», τονίζει στην επιστολή του ο κ. Φαραντάκης…

Η επιστολή από τον Χανιώτη προπονητή κοινοποιείται στον υφυπουργό Αθλητισμού και στον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ).

Αναλυτικότερα αυτή έχει ως εξής:

Προς: Πρόεδρο Δ.Σ. ΕΟΠ
Χανιά 27/05/2021
Κοιν: Υφυπουργό αθλητισμού, Πρόεδρο Ολυμπιακής επιτροπής
Θέμα: Επιστολή παραίτησης

Κύριε πρόεδρε

Επειτα από τηλεφωνική ενημέρωση που είχα από τον έφορο εθνικών ομάδων Κύριο Παπασταματάκη ότι στο τελευταίο συμβούλιο τις ΕΟΠ τέθηκε το θέμα συνοδού στην Ολυμπιάδα στο αγώνισμα του δρόμου πληροφορήθηκα ότι δεν ήμουν η επιλογή τις ομοσπονδίας

Ο έφορος έκανε ανάλυση στο συμβούλιο όλων των παραμέτρων και πεπραγμένων και η εισήγηση του ήταν να είμαι εγώ συνοδός καθότι είχα την ευθύνη τον σχεδιασμό και τελικά την πρόκριση μας στον δρόμο. Όμως το Δ.Σ καταψήφισε την εισήγηση του αυτή με την πλειοψηφία του συμβούλιου τον αριθμό επτά να ψηφίζει λευκό τέσσερις ψήφους μαζί με την δικά σας κατά και μόλις μια ψήφο υπέρ αυτή του εφόρου.

Αυτό είχε σαν άμεση αντίδραση την παραίτηση του εφόρου Κυρίου Παπασταματάκη.

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι την πρόκριση την πήρε όλη η εθνική ομάδα και η ΕΟΠ έδωσε το χρίσμα στον συγκεκριμένο Έλληνα αθλητή έπειτα από τη δική μου πρόταση.

Εγώ είχα την ευθύνη τον σχεδιασμό και την υλοποίηση τις πρόκρισης στο αγώνισμα του δρόμου.

Η παρουσία μου εκεί ως εκλέκτορα και αρχηγό της αποστολής θα ήταν η ελάχιστη επιβράβευση για μένα τις ομαδικής μας επιτυχίας και ένδειξη τιμής προς το άτομο μου για αυτή μου την προσπάθεια. Παράλληλα, λόγω του γεγονότος ότι τα τελευταία χρόνια οργανώνω, ακολουθώ και υποστηρίζω τις Ελληνικές αποστολές στο εξωτερικό θεωρώ ότι θα μπορούσα να εξασφαλίσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υποστήριξη του αθλητή μας σε συνεργασία πάντα με την ομοσπονδία μας και το προπονητικό team του αθλητή, κλείνοντας με το καλύτερο τρόπο έναν ακόμη Ολυμπιακό κύκλο.

Η επιλογή σας αυτή με βρίσκει βαθιά απογοητευμένο και συνάμα προβληματισμένο καθώς ακόμα και η πρόταση της Τεχνικής Επιτροπής για την επιλογή προπονητή για τα επόμενα χρόνια με είχε πρώτο στην αξιολόγηση-κατάταξη.

Όπως καταλαβαίνετε η απόφαση σας αυτή στην ουσία αίρει την εμπιστοσύνη σας προς το πρόσωπο μου και την δουλειά μου.

Ως εκ τούτω η παραμονή μου στην θέση αυτή είναι ανώφελη και αποτελεί μάλλον πρόβλημα για σας.

Ακολουθώντας τις αρχές και αξίες που πάντα με διέπουν δεν θα μπορούσα να παραμείνω στην θέση του ομοσπονδιακού προπονητή δρόμου κατηγορίας ανδρών και η παραίτηση μου είναι μονόδρομος

Αφήνω την ποδηλατική κοινότητα να κρίνει την απόφαση σας αυτή .

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες που απορρέουν από την παραίτηση μου αυτή.

Με εκτίμηση

ΦΑΡΑΝΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ.

 

karta antonis garden
JoyMachine

Rabona ad