Παραδοχή ότι «ο αθλητισμός κολλάει» – Δείτε τις σχετικές δηλώσεις

Σπορ 30 Ιανουαρίου 2021, 13:57

Ανοιξαν τα χαρτιά τους δύο από τα άτομα που τοποθετήθηκαν σχετικώς για την πορεία της πανδημίας στην χώρα όσον αφορά πάνω στο κομμάτι του αθλητισμού.

KTEO Κρήτης

Ενδεχομένως να είναι και η πρώτη φορά κιόλας που υπήρξε τέτοια, σαφής αναφορά συγκεκριμένα από τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και την καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής, Βάνα Παπαευαγγέλου. Αμφότεροι, έδωσαν τις εξηγήσεις τους μετά από ερωτήσεις που δέχτηκαν για την επανεκκίνηση του αθλητισμού και ειδικότερα για τις μικρές ηλικίες.

Από τις δηλώσεις τουλάχιστον της κας Παπαευαγγέλου προκύπτει ότι η επιτροπή έχει την κρίση ότι το άνοιγμα των αθλητικών κέντρων θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάδοση του ιού, επομένως η άποψη η οποία υπάρχει -και αυτό είναι ξεκάθαρο πλέον- είναι ότι υπάρχει ζήτημα με τον αθλητισμό. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι τοποθετήσεις που έγιναν από τον κ. Χαρδαλιά.

Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις από την κυρία Παπαευαγγέλου ήταν οι εξής: «Είναι λίγο νωρίς να μιλήσουμε για το άνοιγμα των κλειστών χώρων των αθλητικών κέντρων, για δύο λόγους: Στην άθληση δεν φοράμε μάσκα, ερχόμαστε πολύ κοντά σ’ επαφή με τους συναθλητές μας και είναι τεκμηριωμένο ότι η μπάλα αποτελεί καλό μεταφορικό μέσο για τον ιό. Είναι κάτι που το έχουμε στο μυαλό μας και με την πρώτη ευκαιρία θα οδηγήσουμε τα παιδιά μας στα γήπεδα για να αθληθούν και να είναι ευτυχισμένα».

Ενώ ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε: «Σε περιπτώσεις που είχαμε έξαρση της πανδημίας μέσα στους κορυφαίους 4-5 λόγους μετάδοσης που προέκυπταν από την ιχνηλάτηση, δυστυχώς ήταν και η αθλητική δραστηριότητα, είτε σε ανοιχτές, είτε σε κλειστές δομές. Μάλιστα με μέσο όρο ηλικίας τα 17-18 έτη»…

manolikakis
Synagogi

Rabona ad