Παπαβασιλείου: Στόχος μας μια ομάδα για την οποία θα παραμιλάει ο κόσμος

Χανιά | 29 Δεκεμβρίου 2016, 16:06

Τις πρώτες του δηλώσεις στο athlitiko ως προπονητής του Α.Ο. Χανιά παραχωρεί ο Σάκης Παπαβασιλείου που βρίσκεται ήδη στα Χανιά και μάλιστα το μεσημέρι πραγματοποίησε την πρώτη του γνωριμία με τους ποδοσφαιριστές.

planakis

Ο Παπαβασιλείου τονίζει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα στις δηλώσεις του. Χαρακτηριστικά σημειώνει ότι στόχος είναι ο ΑΟΧ να μπορέσει πολύ σύντομα να αποδίδει καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο, ενώ μεταξύ άλλων κάνει λόγο για 8-10 μεταγραφές που πρόκειται να ακολουθήσουν στις επόμενες ημέρες.

«Στόχος μου είναι να δημιουργήσω πρώτα μία ομάδα στα Χανιά, να παραμιλάει όλος ο κόσμος για το ελκυστικό και επιθετικό ποδόσφαιρο που παίζει, να έχουμε τις επιτυχίες και μέσα από τις επιτυχίες να ακουστεί περισσότερο στην Ελλάδα το τι εστί ο προπονητής Παπαβασιλείου και όλο αυτό το ερωτηματικό που έχουν οι φίλαθλοι των Χανίων, που ενημερώθηκα ότι γίνεται λόγος για νέο και άπειρο προπονητή… Να είστε σίγουροι και σας το υπογράφω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα ο κ. Παπαβασιλείου, ο “νέος προπονητής” θα κάνει όλα τα Χανιά να έρθουν να τον αγκαλιάσουν», λέει χαρακτηριστικά ο νέος τεχνικός του ΑΟΧ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του είναι οι εξής:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που αυτή τη στιγμή ανήκω κι εγώ στην οικογένεια των Χανίων. Ερχόμενος στην ομάδα έχω πάρει πολλές πληροφορίες για το τι εστί Α.Ο. Χανιά. Έχει μεγάλη ιστορία αυτή η ομάδα, έχει από πίσω της δυναμική με κόσμο, ο οποίος θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή είναι λίγο πληγωμένος, αλλά έχουμε όλο το χρονικό περιθώριο να ανεβάσουμε την ψυχολογία του και να έρθει να μας υποστηρίξει. Έχουμε πολλή δουλειά στο μέλλον μπροστά μας. Να ευχαριστήσω τη διοίκηση για την τιμητική πρόταση που μου έκανε να μου δώσει τα ηνία της ομάδας, που έχει μεγάλη ιστορία και μεγάλη πορεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Προσωπικός μου στόχος είναι να ενώσω τους πάντες, να είμαστε όλοι ενωμένοι σαν μία γροθιά, για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και να παρουσιάσουμε ένα ωραίο, ελκυστικό και επιθετικό ποδόσφαιρο, που θα κάνει τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο να απολαμβάνει αυτό που βλέπει».

Για το αν αποτελεί κίνητρο για τον ίδιο για την εφαρμογή του επιθετικού ποδοσφαίρου η δυσκολία που παρουσίασε στη δημιουργία φάσεων ο ΑΟΧ στα προηγούμενα παιχνίδια: «Έχω παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια της ομάδας, γνωρίζω το ρόστερ. Όταν γνωρίζεις πολύ καλά τη δουλειά σου δεν φοβάσαι τίποτα… Έχουμε τον χρόνο και την πολυτέλεια μετά τα επόμενα δύο παιχνίδια που έρχονται με Πανθρακικό και Σπάρτη, να δουλέψουμε και να πετύχουμε αυτό το επιθετικό ποδόσφαιρο. Είμαι… άρρωστος και λάτρης του να “δημιουργεί” η ομάδα, να κρατάει περισσότερο στην κατοχή της την μπάλα και να μπορεί να έχει περισσότερες επιθέσεις, φάσεις και δημιουργίες και να μην δέχεται πολλές επιθέσεις. Όταν κρατάς την μπάλα στα πόδια σου κι έχεις την κατοχή αυτόματα κάνεις τον αντίπαλο να αμύνεται και δεν δέχεσαι και πολλές επιθέσεις. Αυτό που εντόπισα στα παιχνίδια είναι ότι η ομάδα δεν είχε πολύ καλή συνοχή στο επιθετικό κομμάτι, στην επιθετική ομαδική ανάπτυξη. Δηλαδή “πουλούσαν” πολύ γρήγορα την μπάλα και πήγαιναν συνέχεια σε αμυντική λειτουργία. Θέλει πολύ χρόνο αυτό το θέμα, τον οποίο θα έχουμε και θεωρώ ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κάνουμε τον κόσμο να έρχεται στο γήπεδο και να χειροκροτάει την προσπάθειά μας».

Για τη μεταγραφική ενίσχυση του ΑΟΧ: «Ερχόμενος εδώ θα έχω τώρα και ραντεβού με τον πρόεδρο. Συναντηθήκαμε στην Αθήνα και ανταλλάξαμε κάποιες απόψεις για το τι θέλει η ομάδα. Με βάση αυτό που άκουσα από τα λόγια του προέδρου, που είναι ένας άνθρωπος που πρέπει άπαντες να τρέξουμε και να τον κρατήσουμε στο ποδόσφαιρο γιατί έχει όρεξη, θέληση και φιλοδοξίες μέσα από την ομάδα να προσφέρει και ν’ ακουστεί σε όλη την Ελλάδα, θεωρώ ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα οι προσθήκες που θα έρθουν στην ομάδα θα δυναμώσουν ακόμα πιο πολύ τους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν, γιατί κι αυτοί θέλουν τις βοήθειές του. Έχω υποσχέσεις ότι θα έρθουν 8 με 10 μεταγραφές, έμπειροι ποδοσφαιριστές στη Β’ Εθνική».

Για τον ίδιο και τους στόχους του: «Αυτή τη στιγμή είμαι ένας νέος και ανερχόμενος προπονητής στην Ελλάδα. Έχω πολλές φιλοδοξίες πρώτα απ’ τον εαυτό μου και μετέπειτα από τους ποδοσφαιριστές που συνεργάζομαι. Σε σύντομο χρονικό διάστημα έχω βάλει ψηλά τον στόχο. Στόχος μου είναι να δημιουργήσω πρώτα μία ομάδα στα Χανιά, να παραμιλάει όλος ο κόσμος για το ελκυστικό και επιθετικό ποδόσφαιρο που παίζει, να έχουμε τις επιτυχίες και μέσα από τις επιτυχίες να ακουστεί περισσότερο στην Ελλάδα το τι εστί ο προπονητής Παπαβασιλείου και όλο αυτό το ερωτηματικό που έχουν οι φίλαθλοι των Χανίων, που ενημερώθηκα ότι γίνεται λόγος για νέο και άπειρο προπονητή… Να είστε σίγουροι και σας το υπογράφω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα ο κ. Παπαβασιλείου, ο “νέος προπονητής” θα κάνει όλα τα Χανιά να έρθουν να τον αγκαλιάσουν».

karta antonis garden
/psiloritischania