Παπαθεοδώρου: Η άμυνα είναι το μεγάλο μας όπλο

Μπάσκετ 16 Ιουλίου 2017, 23:27

Την άμυνα χαρακτήρισε ως το μεγάλο όπλο της Εθνικής Νέων Ανδρών ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Σουηδία και τη δεύτερη εμφατική νίκη στη διοργάνωση.

Όπως επισήμανε ο ομοσπονδιακός προπονητής το σημαντικό ήταν ότι η Ελλάδα για δεύτερο σερί παιχνίδι είχε καλή ενέργεια για περίπου 40 λεπτά.

Αναλυτικά όσα είπε: «Το σημαντικό  για μας ήταν πως για δεύτερο συνεχές παιχνίδι είχαμε καλή ενέργεια για περίπου 40 λεπτά, σε ένα παιχνίδι πιο δύσκολο από το χθεσινό. Η Σουηδία είναι ομάδα που προσπαθεί να περιορίσει τη δημιουργία των αντιπάλων, αλλά εμείς βρήκαμε λύσεις πάλι από την άμυνα. Αυτό είναι το μεγάλο μας όπλο, κρατήσαμε χαμηλά τους Σουηδούς και φτάσαμε στην άμυνα. Προσπαθούμε να έχουμε όλους μας τους παίκτες ενεργούς με διάθεση και ενέργεια στην άμυνα και στην επίθεση να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να σκοράρει όποιος είναι σε καλύτερη μέρα ή ξεμαρκάριστος. Χθες και σήμερα είχαμε πάνω από 20 ασίστ, κάτι που δείχνει πόσο ομαδικοί είμαστε και το πνεύμα που μας χαρακτηρίζει».

 

karta antonis garden