Παπασταμάτης: Περιμένουμε την Παρασκευή

Football League 26 Ιανουαρίου 2021, 22:44

Για την πιθανή επανεκκίνηση της Football League, την αναδιάρθρωση και το ποσοστό των ομάδων από το στοίχημα μίλησε ο Κώστας Παπασταμάτης.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Ο πρώην διαιτητής και νυν αντιπρόεδρος της Καλαμάτας παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5. Αναλυτικά όσα είπε για…

Την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος: «Περιμένουμε από τον Μάρτιο που σταμάτησε η κατηγορία. Το καλοκαίρι την μία εβδομάδα ήμασταν σε άλλη κατηγορία και την άλλη σε άλλη. Δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν οι θεσμοί. Τώρα την Πέμπτη έρχεται ένα νομοσχέδιο για αναδιάρθρωση.

Το πρωτάθλημα είναι επαγγελματικό γιατί είμαστε ανώνυμη εταιρεία, υπάρχουν ισολογισμοί. Είναι το μοναδικό πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής που δεν έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη. Περιμένουμε την Παρασκευή μήπως ξεκινήσουν οι προπονήσεις.

Οι παίκτες είναι σε αναστολή, αλλά τα υπόλοιπα έξοδα τρέχουν κανονικά. Υπάρχει, βέβαια, ο μέτοχος ο κ. Πρασσάς ο οποιος επιμένει, αλλά πρέπει να δοθεί λύση. Αναμένουμε το ποσοστό από το στοίχημα, αλλά και εκεί περιμένουμε ενημέρωση από το Υπουργείο Οικονομικών.»

Τις αποφάσεις που αφορούν την αναδιάρθρωση: «Το φωτογραφίζαμε από το καλοκαίρι ότι δεν μπορούν να υπάρχουν τρεις επαγγελματικές και θα πάμε προφανώς σε ενοποίηση της Super League 2 και της Football League, αλλά δεν ξέρουμε τους όρους.

Μεσούσης της σεζόν δεν μπορεί να αλλάξει μία προκήρυξη. Όλα είναι τόσο ρευστά… Μπορεί το νομοσχέδιο να μπει σε διαβούλευση, αλλά πρέπει οι φορείς να θέσουν ένα χρονικό περιθώριο διαπραγματεύσεων. Πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο.»

Τις διαιτητικές αποφάσεις: «Είναι πολύ δύσκολο για μένα να δεχθώ ότι πρέπει να έρχεται ένας ξένος διαιτητής για να κάνει το αυτονόητο, όπως είμαι και κατά της Τρόικας. Έχουμε πολύ καλούς Έλληνες διαιτητές, απλώς, υπάρχει πίεση. Δεν είμαι της άποψης ότι έρχεται ο κ. Κλάτενμπεργκ, που είναι άξιος και μετά θα πάει αλλού και λύνονται όλα.

Ο κ. Περέιρα τώρα είναι στην Τσεχία. Ούτε ένας δημοσιογράφος ξένος θα κάνει καλύτερο ρεπορτάζ από τους Έλληνες. Εγώ έπαιξα 1.000 παιχνίδια. Και… τσιπάκι να με είχατε βάλει τρία λάθη θα τα έκανα, που έκανα 103. Δεν υπερασπίζομαι κανέναν, αλλά τα ίδια θα λέμε σε τρία χρόνια. Δεν βλέπω ότι αυτό μπορεί να αλλάξει.»

Estrella
Minetta Car Pack
xoriatiko
Papantonakis Cards