Παπαμαρκάκης: Σπουδαίο ταλέντο ο Φραντζεσκάκης, μου θυμίζει τον Αναστασάκη

Στίβος | 8 Μαΐου 2017, 19:14

Φως στις πτυχές του ταλέντου και των ικανοτήτων του Χρήστου Φραντζεσκάκη ρίχνει ο προπονητής του, Κωστής Παπαμαρκάκης.

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ παραχώρησε ο προπονητής του Χρήστου Φραντζεσκάκη, Κωστής Παπαμαρκάκης. Αφορμή δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το εντυπωσιακό Πανελλήνιο ρεκόρ του νεαρού Χανιώτη αθλητή χθες στην Τρίπολη. Διαβάστε τα όσα δήλωσε:

«Τον Χρήστο τον είδα πρώτη φορά το 2012 σε σχολικούς αγώνες δημοτικών σχολείων στο τέλος της χρονιάς. Είχε ρίξει μπαλάκι, αν θυμάμαι καλά ήταν 20ος. Δεν ήταν καλός στο μπαλάκι. Ο σωματότυπός του όμως ήταν εξαιρετικός. Τον επόμενο Σεπτέμβριο τον πήρα στο στάδιο και ξεκινήσαμε να δουλεύουμε.

Είναι πολύ καλό παιδί, σεμνό και με όρεξη για δουλειά. Είναι και ένα σπουδαίο ταλέντο. Ικανός και με πολλές δυνατότητες. Μου θυμίζει σε πολλά τον Αναστασάκη, με τον οποίο είναι γείτονες στα Χανιά. Μου άρεσε πολύ και με την 6κ. σφύρα. Δεν έριξε, όμως, όσα μέτρα μπορούσε. Στις δοκιμαστικές βολές ήταν πολύ καλύτερος.

Είχε βολές πάνω από τα 70,00 μέτρα. Στην τεχνική είναι πολύ καλός. Αν όμως κάνει τεχνικό λάθος, δεν μπορεί να κυνηγήσει μεγάλη βολή, επειδή δεν είναι δυνατός. Έκανε τέσσερις βολές με την σφύρα των εφήβων και έπειτα περίμενε τον αγώνα των Παίδων.

Δεν πίστευα πως θα κάνει ρεκόρ, γιατί χρειάστηκε να περιμένει δύο ώρες για να ρίξει, είχε αρχίσει και το κρύο και θεώρησα πως θα επηρεαζόταν. Στις 9 Ιουνίου θα αγωνιστεί σε μίτινγκ στο Λουξεμβούργο. Θα πάμε προσκεκλημένοι του Γιώργου Καρακατσάνη, ενός Έλληνα που ζει στο Λουξεμβούργο, αγαπάει τον αθλητισμό και με κάθε ευκαιρία το δείχνει.»

karta antonis garden