Παπαδόπουλος: Η νίκη αυτή μας ανεβάζει ψυχολογία

Χανιά | 3 Μαρτίου 2021, 16:36

  «Η νίκη αυτή θα το κάνει» σημείωσε σχετικά με την ψυχολογική ώθηση που δίνει στους παίκτες του το "τρίποντο" στην έδρα της Δόξας Δράμας, ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Ο τεχνικός των Χανίων είχε κάθε λόγο να νιώθει ευχαριστημένος για το νικηφόρο αποτέλεσμα, όχι όμως και για το γεγονός ότι το παιχνίδι δεν ολοκληρώθηκε μ’ ένα μεγαλύτερο σκορ. «Είμαι σχεδόν έξι μέρες στην ομάδα, βεβαίως είναι κάτι που το έχω αυτό στο μυαλό μου, ότι δεν τελειώνουμε τα παιχνίδια εύκολα. Αυτό που έχω να κάνω κυρίως είναι το να βοηθήσουμε τα παιδιά ψυχολογικά. Θεωρώ ότι η νίκη αυτή θα το κάνει… Η δουλειά μας είναι να βοηθάμε τους παίκτες για να σκοράρουμε πιο πολλά γκολ και να τελειώνουμε πιο εύκολα τα παιχνίδια», σημείωσε χαρακτηριστικά ο 50χρονος τεχνικός.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του.

«Το καθοριστικό σημείο για μας ήταν ότι κρατήσαμε το μηδέν. Ο αντίπαλος δεν είχε ευκαιρίες εκτός από μια στατική φάση. Θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να έχουμε τελειώσει νωρίτερα το ματς, να έχουμε σκοράρει κι άλλα γκολ στις ευκαιρίες που κάναμε και να μην έχει η ομάδα μέχρι το τέλος τόσο άγχος. Ενα άγχος το οποίο υπάρχει γιατί δεν έχουν έρθει τα αποτελέσματα, αυτό που ξέρουν όμως τα παιδιά είναι ότι θα κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια σε όλο το δεύτερο γύρο για ν’ ανεβάσουμε την ομάδα όσο ψηλότερα γίνεται στη βαθμολογία… Αυτό που τους έχω πει και εκφράζει κι εμένα είναι πως στον τόπο που ζούμε και εργαζόμαστε, ένα πράγμα που έχουμε πάνω απ’ όλα είναι η περηφάνια και αυτό θα καταθέσουμε στο γήπεδο. Θα μαχόμαστε και θα βγαίνουμε από το γήπεδο υπερήφανοι, έχοντας προσπαθήσει και δώσει τα πάντα».

Για το τι διαφορές είδε στο παιχνίδι της Δόξας Δράμας σε σχέση με αυτό που είχε δώσει ως προπονητής της Παναχαϊκής: «Εκείνο δεν ήταν καλό ματς, ήταν πολύ αργό, δεν είχε πολλές φάσεις. Αυτό νομίζω πως ήταν ένα καλύτερο ματς, είχε περισσότερη ποιότητα. Από την πλευρά μας βγάλαμε πολύ ωραία στοιχεία στην κατοχή και στις ευκαιρίες, αλλά και στο έναν εναντίον ενός. Αυτό που πρέπει όμως να δούμε, είναι να βάζουμε κι άλλα γκολ, αυτή τη νοοτροπία πρέπει να έχουμε και να τελειώνουμε τα παιχνίδια πιο γρήγορα όταν έχουμε τη δυνατότητα. Είμαι σχεδόν έξι μέρες στην ομάδα, βεβαίως είναι κάτι που το έχω αυτό στο μυαλό μου, ότι δεν τελειώνουμε τα παιχνίδια εύκολα. Αυτό που έχω να κάνω κυρίως είναι το να βοηθήσουμε τα παιδιά ψυχολογικά. Θεωρώ ότι η νίκη αυτή θα το κάνει… Η δουλειά μας είναι να βοηθάμε τους παίκτες για να σκοράρουμε πιο πολλά γκολ και να τελειώνουμε πιο εύκολα τα παιχνίδια».

Για το αν τα Χανιά μπορούν να είναι στις θέσεις των πλέι οφ: «Είναι ένας ρεαλιστικός στόχος γιατί το πρωτάθλημα είναι αμφίρροπο. Εχουμε δει πως όλες οι ομάδες μπορούν πολύ εύκολα να χάσουν βαθμούς, όπως το έκανε και η δική μας ομάδα στα προηγούμενα παιχνίδια. Αυτό που έχουμε να κάνουμε, είναι με περηφάνεια και μαχητικότητα σε κάθε ματς να προσπαθούμε και να παίρνουμε τους 3 βαθμούς. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος μας, να μπούμε στην εξάδα και από ‘κει και πέρα ό,τι καλύτερο. Θα καταθέσουμε και την ψυχή μας για να το καταφέρουμε».

Estrella
Minetta Car Pack
/psiloritischania