Παπαδογιάννης: Θα είναι το στολίδι της πόλης…

Υγρός στίβος 31 Μαΐου 2022, 15:09

Για χρέος στην κοινωνία των Χανίων ώστε να έχει ένα "προσβάσιμο" και φιλικό προς όλους, νέο αναβαθμισμένο Ναυταθλητικό Κέντρο, έκανε λόγο ο Αρης Παπαδογιάννης.

KTEO Κρήτης

Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης κατά την ομιλία του στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των μελετών για το Κολυμβητήριο Χανίων σημείωσε ότι: «Τα Χανιά, όταν με το καλό, οι παρεμβάσεις που προβλέπονται από τις μελέτες που εκπονήσαμε ως ΟΑΚ ολοκληρωθούν, θα έχουν μια απολύτως νέα, υπερσύγχρονη, με το βλέμμα στο μέλλον, αθλητική εγκατάσταση, η οποία θα αποτελεί το στολίδι αυτής της πόλης και την κοιτίδα, που θα αντρωθούν, οι επόμενοι πρωταθλητές αυτής της χώρας. Μια αθλητική εγκατάσταση φιλική προς το περιβάλλον, η οποία θα αξιοποιεί τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, θα εξοικονομεί πόρους, οι οποίοι ακόμη και σήμερα αποτελούν το μεγάλο ζητούμενο, αλλά θα μπορεί ουσιαστικά να αυτοσυντηρείται σε πολύ μεγάλο ποσοστό».

Αρχικά ο κ. Παπαδογιάννης ανέφερε τα εξής: «Ως Οργανισμός, ο Ο.Α.Κ. ανταποκρίθηκε πλήρως στο δύσκολο εγχείρημα που ανέλαβε. Ο Υφυπουργός κ. Αυγενάκης, από την πρώτη στιγμή, περιέβαλλε με απόλυτη εμπιστοσύνη το Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, υποδεικνύοντας τον ως τον… καταλληλότερο, για να συντονίσει και να φέρεις εις πέρας, αυτό το έργο, με τον τεράστιο όγκο δουλειάς και το πολύ σφιχτό χρονικό περιθώριο, μέσα στο οποίο θα έπρεπε να γίνουν όλα αυτά. Δουλέψαμε με στοχοπροσήλωση και γνώση, με γνώμονα την εμπειρία μας και κυρίως με επιστημονική καθοδήγηση και ειλικρινή διάθεση για συνεργασία», ενώ τονίζοντας ότι το θέμα του Κολυμβητηρίου Χανίων είναι «εξόχως κοινωνικό για την πόλη», είπε χαρακτηριστικά πως: «θέλαμε να κάνουμε αυτό που πραγματικά έπρεπε να γίνει και ν’ αντιμετωπίσουμε το θέμα της «προσβασιμότητας» όλων ανεξαιρέτως των συμπολιτών μας, επί ίσοις όροις. Το νέο αναβαθμισμένο Ναυταθλητικό Κέντρο των Χανίων, θα είναι «προσβάσιμο» σε όλους και φιλικό προς όλους, δίδοντας έμφαση στις περιπτώσεις Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες. Ηταν κάτι που το οφείλαμε ως κοινωνία, σε πολλά παιδιά των οποίων η πρόσβαση στον υγρό στίβο στα Χανιά, όλα τα προηγούμενα χρόνια, ήταν δύσκολη».

Synagogi

Rabona ad