Παπαδημητρίου: Πολύ καλή η παρουσία του Αναστασάκη

Στίβος | 21 Αυγούστου 2023, 11:24

Για τον αθλητή του Μιχάλη Αναστασάκη και την παρουσία του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης μίλησε ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου.

KTEO Κρήτης

Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ με 80.45μ. και Ελληνας αθλητής στίβου με τις περισσότερες συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες μίλησε για τον Χανιώτη σφυροβόλο, που έγινε ο πρώτος Ελληνας που αγωνίστηκε σε τελικό στη διοργάνωση της Βουδαπέστης.

Οι δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ: «Η εν γένει παρουσία του Μιχάλη ήταν πάρα πολύ καλή. Γι’ αυτόν ο πιο δύσκολος αγώνας στη Βουδαπέστη ήταν ο προκριματικός. Ξέραμε ότι ήταν η ευκαιρία του, γιατί φέτος είναι πολύ σταθερός στις επιδόσεις του. Αν συνυπολογίσουμε ότι – όπως έλεγε και ο προπονητής μου Γιώργος Γεωργιάδης – ένα ποσοστό 20% όσων έχουν καλύτερες επιδόσεις δεν τα καταφέρνουν, τότε υπήρχε αρκετός χώρος για να βρει θέση στον τελικό. Μας καρδιοχτύπησε λίγο, γιατί ήταν νωθρός στις δοκιμαστικές και στην πρώτη προσπάθεια, αλλά τα κατάφερε με την τρίτη βολή. Το πίστευε ότι θα τα καταφέρει, αγωνίστηκε με αυτοπεποίθηση – ένα χαρακτηριστικό που έχει βελτιώσει σημαντικά.

Πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα είμασταν στο Σομπατέι για προετοιμασία. Με πλησίασε o Ζολτ Νέμετ, ο προπονητής του Μπέντσε Χαλάς, και μου είπε ότι σχεδόν πάντα μια βολή στα 74.60-74.90 είναι αρκετή, κι αυτό συνέβη!

Στον τελικό αγωνίστηκε πάρα πολύ καλά. Πραγματικά χάρηκε τον αγώνα, κι αν έριχνε μισό μέτρο περισσότερο, θα έμπαινε στην οχτάδα.

Μέχρι τον τραυματισμό του, δουλεύαμε λίγο διαφορετικά σε σχέση με πέρυσι και φαινόταν να ανταποκρίνεται εξαιρετικά. Όμως, προέκυψε το πρόβλημα με τον δεξί προσαγωγό, σε σημείο δηλαδή που τον επηρέαζε στο πώς πατάει και σπρώχνει. Υποβλήθηκε σε επέμβαση και ουσιαστικά η προετοιμασία μας ξεκίνησε από τον Γενάρη. Αναγκαστήκαμε να τα κάνουμε όλα πιο γρήγορα, προκειμένου να έρθει στην ιδανική κατάσταση».

Για την ερχόμενη Ολυμπιακή χρονιά: «Κάναμε μια καλή σειρά αγώνων για να εξασφαλιστεί ο Μιχάλης και μέσω του ράνκινγκ και με αυτές τις δύο εμφανίσεις στη Βουδαπέστη, θα έλεγα ότι σχεδόν σφραγίστηκε η παρουσία του στο Παρίσι.

Υπό αυτές τις συνθήκες δρας διαφορετικά και στην προπόνηση και στους αγώνες. Από τη στιγμή που δεν θα υπάρχει πίεση, θα λειτουργήσει καλύτερα και πνευματικά. Ήδη έχει αλλάξει, έρχεται πιο φρέσκος και ξεκούραστος στις προπονήσεις. Σωματικά δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τους ελίτ αθλητές και βρίσκεται σε τρομερή αθλητικά, ηλικία. Είμαι πολύ αισιόδοξος».

Για τον τελικό στη Βουδαπέστη και την αναπάντεχη νίκη του Ίθαν Κάτσεμπεργκ:

«Ο τελικός ήταν σαν παράδοση της σκυτάλης στη νέα γενιά. Ο Κάτσμπεργκ ήταν τρομερή έκπληξη. Είναι μόλις 21 ετών, αλλά έχει εξαιρετική τεχνική, τέλειο σωματότυπο, με μπόι 1.98 μ., και φανταστική σχέση με τη σφύρα. Όταν ρίχνει το κάνει να φαίνεται τόσο εύκολο. Αν συνεχίσει έτσι θα αφήσει εποχή. Εκπληκτικός!

Ο Φάιντεκ προσπάθησε, αλλά ήταν πολύ δύσκολο το έργο του. Ο Νοβίτσκι έχει αξιοθαύμαστη σταθερότητα, αλλά έρχονται πια οι νέοι. Ο Χαλάς είναι ακόμα μικρός, ο Κόχαν νεότερος.

Αν μετρήσουμε τον Χένρικσεν, που ερχόταν από τραυματισμό στο γόνατο, αλλά και τον Μπιγκό, που έλειπε λόγω προβλημάτων στη μέση, θεωρώ ότι μετά την 6η-7η θέση υπάρχουν πολλοί αθλητές που βρίσκονται πάνω-κάτω στο ίδιο επίπεδο».

 

manolikakis
Synagogi
Orionas Handball

Rabona ad