Παντέλης: Δυστυχώς χάσαμε και τώρα… τρέχουμε

Χανιά | 12 Μαρτίου 2017, 16:40

Ο Νίκος Παντέλης στάθηκε στις δηλώσεις του στις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες για τον Α.Ο. Χανιά στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα απέναντι στον Πανσερραϊκό λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι παίκτες... αυτοκτόνησαν.

planakis

Αναλυτικά οι δηλώσεις από τον τεχνικό του ΑΟΧ, που παρουσιάστηκε πολύ ανήσυχος μετά τη νέα ήττα, είναι οι εξής:

«Θεωρώ πως εμείς σήμερα αυτοκτονήσαμε. Παρότι είχαμε πει όλη τη διάρκεια της εβδομάδας ότι με ενδεχόμενη νίκη σε αυτό το παιχνίδι θα “πατάγαμε” γερά για την παραμονή μας στην κατηγορία, στο β’ ημίχρονο κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να μην κερδίσουμε. Ενώ ξεκινήσαμε στο πρώτο 20λεπτο πάρα πολύ καλά και θα μπορούσαμε να σκοράρουμε έχοντας δύο κλασικές ευκαιρίες, ειδικά η πρώτη με τον Σταματή στο 1ο λεπτό, αλλά και γενικά θα μπορούσαμε να έχουμε προηγηθεί με 2 γκολ διαφορά και να έχει τελείως άλλη τροπή το παιχνίδι, δεν τα βάλαμε αυτά τα γκολ. Στο β’ ημίχρονο αγχωθήκαμε πάρα πολύ. Είπα και στους παίκτες ότι στη Β’ Εθνική αν δεν μπορείς να κερδίσεις, τουλάχιστον δεν χάνεις. Αυτό είναι “νόμος”, αλλά δυστυχώς σε μία ανύποπτη φάση έχοντας μεγάλα κενά στην άμυνά μας “φάγαμε” το γκολ και από εκεί και πέρα κυνηγούσαμε… Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα είναι άδικο αλλά για μας δεν λέει τίποτα. Ξαναμπαίνουμε όμως σε τροχιά κινδύνου… Θα πρέπει να ‘μαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και το έχω πει από την πρώτη μέρα που έχω έρθει και δεν θέλω να επικεντρωθώ σε άλλα θέματα, ότι η ομάδα θα πρέπει να σταθεροποιήσει την απόδοσή της και ειδικότερα τα αποτελέσματα. Δυστυχώς χάσαμε και τώρα τρέχουμε…».

Για τις ευκαιρίες του πρώτου 20λεπτου: «Ναι, θεωρώ ότι μόνο στο πρώτο 20λεπτο παίξαμε όπως μπορούμε και είχαμε σχεδιάσει. Αλλά, στο ποδόσφαιρο, είναι “νόμος”, αν δεν μπορείς να βάλεις γκολ κάποια στιγμής θα το “φας”. Τους είπα όμως ότι αν για τον άλφα ή βήτα λόγο δεν κερδίζουμε, δεν χάνουμε ποτέ. Δυστυχώς όμως οι παίκτες είχαν μεγάλο άγχος και όσο περνούσε ο χρόνος άφηναν τις θέσεις τους και είμαστε επιρρεπείς σε ανοικτό χώρο, έτσι όπως παίξαμε στο β’ ημίχρονο. Για μένα είναι καθοριστικός όμως παράγοντας το πρώτο 20λεπτο. Είναι λογικό μέσα στο γήπεδό σου εάν δεν βάζεις γκολ τις κλασικές ευκαιρίες γιατί μας είναι η… επιτομή των κλασικών ευκαιριών αυτές που χάσαμε, να χάσεις. Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, ούτε να κλαίμε. Χάσαμε αυτούς τους βαθμούς και θα τους πάρουμε εκτός έδρας αν θέλουμε να μην έχουμε προβλήματα στην πορεία».

karta antonis garden
/psiloritischania