Πανόπουλος: «Αυτά συμφωνήσαμε»!

Πλατανιάς | 17 Μαρτίου 2016, 23:07

Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση των «9» ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ ο Χρήστος Πανόπουλος.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη και οικοδεσπότης της συνάντησης στην οποία παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πλατανιάς, Μανώλης Μαθιουλάκης στις δηλώσεις του μετά την συζήτηση μίλησε για την ανάγκη βελτίωσης της διαιτησίας μέσα από τα αρμόδια όργανα, για ουσιαστικές παρεμβάσεις με στόχο την αναβάθμιση της Λίγκας ως Συνεταιρισμός γενικά και σαν ποδοσφαιρικό προϊόν.

Ο πανόπουλος δήλωσε επίσης πως κανείς δεν θέλει να πάει σε πόλεμο αλλά επιθυμεί την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου και ισότιμη διαιτησία.

Αναλυτικά η δήλωση Πανόπουλου:  «Από τις 12 ΠΑΕ απείχαν οι ΠΑΕ Παναιτωλικός, η ΠΑΕ Βέροια και η ΠΑΕ Ηρακλής. Δεν θα σας επικοινωνήσω τους λόγους της μη συμμετοχής τους. Ανταλλάχθηκαν πληροφορίες μεταξύ εταιρειών και αυτές είναι μεταξύ τους. Οι υπόλοιπες εταιρείες συμμετείχαν με τους ιδιοκτήτες τους. Νομίζω πως έγινε όπως θα το πω απλά, μία παραγωγική συζήτηση. Η οποία δεν έμεινε στην συζήτηση μόνο. Πήραμε θέσεις και αποφασίσαμε κάποια πράγματα.

Θα σας διαβάσω επί λέξει αυτό που υπέγραψαν και αποφάσισαν οι 9 ιδιοκτήτες των ομάδων.

Οι παραπάνω ιδιοκτήτες που έχουν υπογράψει το παρών (σ.σ. έγγραφο) των ομάδων της Super League συμφωνούμε με την πρόταση για επαγγελματική διαιτησία, όπως αυτή την έχουμε αναλύσει και θα οριστικοποιήσουμε εντός των ημερών. Ζητάμε την αναδιάρθρωση αλλά και αναδιοργάνωση της Σούπερ Λίγκας. Θέλουμε να γίνει ένα outsourcing σε όλα τα επίπεδα αλλά και τον επαναπροσδιορισμό του ποσού από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Στο παρόν εσωκλείονται οι αρχές των προτάσεών μας.

Πιστεύουμε ότι κανένας δεν θα ασχολούνταν αν ήταν πρόεδρος ο Γκιρτζίκης ή ο… Φούφουτος εάν οι 16 ΠΑΕ δεν είχαν βρει τη φόρμουλα για μία επαγγελματική διαιτησία και έτσι κανείς δεν θα ασχολούνταν με αυτή. Θα υπάρξει αναμορφωμένη και σφραγισμένη η πρόταση με τις σκέψεις των ιδιοκτητών και θα υπάρχει ένα πιο ολοκληρωμένο σχέδιο.

Θα το παρουσιάσουμε στις τρεις ΠΑΕ που απουσίαζαν (σ.σ. Παναιτωλικός, Βέροια και Ηρακλής). Θα το παρουσιάσουμε ξεχωριστά σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και στη συνέχεια και στους τέσσερις μαζί, όπου πιστεύω να θέλουν και οι τέσσερις ένα ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο και τη βία μακριά από τα γήπεδα. Το θέμα της βίας σε μεγάλο ποσοστό θα λυθεί και θα αναγκάσει τον κάθε υπουργό να τραβήξει κάποιες διατάξεις. Θεωρώ ότι μπορούμε να δείξουμε ότι υπάρχουν πράγματα που η πολιτεία να τραβήξει.

Θέλουμε μία Σούπερ Λίγκα με 16 ΠΑΕ και όχι λιγότερες και ο στόχος της κίνησης αυτής δεν είναι η απόσχιση. Δεν κάνουμε πόλεμο με κανέναν, θέλουμε να βγάλουμε μία λογική πρόταση που κανείς δεν θα μπορεί να πει όχι. Ούτε πολέμους, ούτε ξεχωριστές νίκες. Αυτή είναι η θέση μας και επιμένουμε σ’ αυτή και οι εννιά που συναντηθήκαμε.

Πιστεύω ότι όλα στη ζωή αυτοπροσδιορίζονται. Ο καιρός και ο χρόνος θα δείξει τι πρέπει να κάνουμε. Το θέμα είναι ότι αυτές είναι οι θέσεις μας και δεν είναι λογική να κάνουμε ξεχωριστές Λίγκες. Εκείνη την εποχή ξεκινήσαμε την προσπάθεια αυτή για τη Σούπερ Λίγκα με τους μεγάλους μπροστά και λιγότερο τους μικρούς. Τώρα ξεκινήσαμε το αντίθετο. Περισσότερο τους μικρούς και λιγότερο τους μεγάλους.

Δεν πάμε με τη λογική της πλειοψηφίας. Θέλουμε να υπάρχει ομοφωνία και είναι απόλυτα λογικό. Όσον αφορά αν κάποιοι φύγουν από τους σημερινούς κηδεμόνες μας, θεωρώ ότι είμαστε μεγάλοι άνθρωποι και όλοι μας έχουμε αναλάβει τις ευθύνες μας και βλέπουμε ότι πραγματικά μπορούμε να κάνουμε κάτι το οποίο να είναι λογικό για όλο τον κόσμο».

Estrella
Minetta top plus
agromarket
IDOMENEAS AKADHMIES
/blentcoffee

Rabona ad