ΠΑΝΑΚΡΩΤΗΡΙΑΚΟΣ

Κόλτζος: Να σωθούμε και… να οργανωθούμε

Για τους στόχους που θέτει εν όψει της νέας χρονιάς μίλησε ο Γιώργος Κόλτζος, μία ημέρα μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος για την ομάδα του Πανακρωτηριακού, η οποία ετοιμάζεται για την παρθενική της παρουσία στη Γ’ Εθνική.

Ο τεχνικός των πρωταθλητών Χανίων μίλησε στο ραδιόφωνο του Super FM και στον Μάκη Καρτσωνάκη, λέγοντας ότι ο στόχος που τίθεται, είναι σε κάθε περίπτωση, η παραμονή στην κατηγορία και από ‘κει και πέρα να μπορέσει η ομάδα του να οργανωθεί σε όλα τα επίπεδα.

Επίσης, με όμορφα λόγια μίλησε για τον πρόεδρο του Πανακρωτηριακού, Μανώλη Σβουράκη, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι αγαπά το ποδόσφαιρο και τις Ακαδημίες και γενικότερα του αρέσει πολύ να υπάρχει οργάνωση σε ένα ποδοσφαιρικό τμήμα.

Αναλυτικότερα, οι δηλώσεις του έχουν ως εξής.

Για το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και το πρώτο ματς με τον Ηρόδοτο: «Οπως είπα, δεν υπάρχει εύκολη και δύσκολη κλήρωση. Θα παίξουμε με όλες τις ομάδες. Κληρωθήκαμε να παίξουμε με τον Ηρόδοτο στο πρώτο παιχνίδι, είναι γνωστό ότι ο Ηρόδοτος είναι μια ιστορική ομάδα, όπως ιστορικές είναι και πολλές άλλες ομάδες, όπως η Επισκοπή και ο Ατσαλένιος. Υπάρχουν στο πρωτάθλημα κάποιες ομάδες που είναι βαρόμετρο για την κατηγορία, ενώ κάποιες άλλες φτιάχνουν τη δική τους ιστορία τώρα στην κατηγορία, όπως είμαστε εμείς, ο Ρεθυμνιακός και ο ΑΟΑΝ. Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πάρα πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό και το γεγονός ότι υποβιβάζεται μία ομάδα δεν είναι λέει κάτι, ίσα-ίσα που οι ομάδες θα προσπαθήσουν να πάρουν γρήγορα αποτελέσματα έτσι ώστε να σταθεροποιηθούν στο βαθμολογικό πίνακα. Σίγουρα, το ξεκίνημα θα είναι πάρα πολύ σημαντικό για όλες τις ομάδες».

Για το στόχο του Πανακρωτηριακού: «Ο στόχος μας για τη φετινή σεζόν, τουλάχιστον σε αυτές τις 15 μέρες που είμαι εγώ στην ομάδα, είναι να μπορέσουμε να οργανωθούμε πάρα πολύ. Θεωρώ ότι το περιβάλλον, για τον οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή, είναι πάρα πολύ σημαντικό για να μπορεί ν’ αποδώσει. Θέλουμε να βάλουμε τις βάσεις για τη νέα χρονιά πάνω στο κομμάτι της οργάνωσης. Δεν είμαι υπέρ των πολλών μεταγραφών, αλλά υπέρ των λίγων και ουσιαστικών έτσι ώστε τα παιδιά που θα έρθουν στην ομάδα να μπουν γρήγορα στο κλίμα, να βοηθήσουν τους περσινούς παίκτες και να δώσουν στην ομάδα τον ενθουσιασμό που χρειάζεται για τη νέα σεζόν. Ο στόχος για ‘μένα είναι η παραμονή στην κατηγορία και τίποτε άλλο».

Για τις δυο νέες προσθήκες, των Γιαπιτζάκη και Καμμένη: «Είναι δύο παιδιά που ήταν από το ξεκίνημα της προετοιμασίας μαζί μας. Ο Γιαπιτζάκης είναι ένα παιδί που είχαμε στον Πανακρωτηριακό, τον τελευταίο χρόνο βρισκόταν σε άλλες ομάδες εκτός Νομού Χανίων και επέστρεψε στην ομάδα και μπορεί να μας βοηθήσει γιατί φέτος έχουμε την ιδιαιτερότητα με τους "μικρούς" που λέμε εμείς οι προπονητές όπου πρέπει να παίζει υποχρεωτικά ένα παιδί από 2000 ηλικίας και μετά. Ο Καμμένης είναι ένας ποδοσφαιριστής όπου οι συστάεις του από τα Χανιά είναι εξαιρετικές και μπορεί να μας δώσει πάρα πολλές λύσεις. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από αυτές τις δύο μεταγραφές».

Για τις εντυπώσεις του από τις πρώτες του μέρες στον Πανακρωτηριακό και την παρουσία ενός σημαντικού οικονομικού παράγοντα στη διοίκηση: «Θεωρώ ευτυχία για μας και το ΣΥΝΚΑ ότι υπάρχουν στη διοίκηση δύο άνθρωποι που δαπανούν κάποια αρκετά χρήματα για τις ομάδες τους. Για το δικό μας πρόεδρο και επειδή η γνωριμία μας είναι πολύ πρόσφατη, χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί είναι ένας άνθρωπος που αγαπά πολύ το ποδόσφαιρο, αγαπά πολύ τις Ακαδημίες και κυρίως αγαπά πολύ να υπάρχει οργάνωση σε ένα ποδοσφαιρικό τμήμα. Πάνω απ’ όλα θέλουμε το γήπεδό μας να είναι αξιοπρεπές και να το χαίρονται όταν το επισκέπτονται οι φίλαθλοι μας να βλέπουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, να χαίρονται οι αντίπαλοι με την φιλοξενία μας γιατί θεωρούμε ότι πλέον βρισκόμαστε σε μία εποχή όπου το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει ν’ αλλάξει πάρα πολλά πράγματα και κυρίως να μην υπάρχουν αυτές οι αψιμαχίες που βλέπουμε να υπάρχουν στα γήπεδα, πόσο δε μάλλον αυτό να συμβαίνει όταν το πρωτάθλημα γίνεται αποκλειστικά στην Κρήτη. Εμείς θα φιλοξενήσουμε όλες τις ομάδες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο κ. Σβουράκης δεν θέλει να κάνει "τρελά" οικονομικά ανοίγματα και δεν πρέπει να γίνονται. Και εγώ σαν προπονητής, αλλά και η διοίκηση, είμαστε της άποψης να στηρίζουμε τους Χανιώτες ποδοσφαιριστές και αυτό θα το ακολουθήσουμε πάρα πολύ φέτος. Οι μεταγραφές μας είναι ισορροπημένες για να μην αλλάξουν οι ισορροπίες αλλά και να διατηρήσουμε ένα πάρα πολύ καλό κλίμα το οποίο έδωσε πέρσι το πρωτάθλημα στο Ακρωτήρι. Μέχρι στιγμής, η αντιμετώπιση που έχω από τον πρόεδρο, αλλά και από την συνεργασία μας, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Παρά το πιεσμένο πρόγραμμα του λόγω της δουλειάς του, βρίσκει πάντοτε χρόνο ώστε να είμαστε σε επικοινωνία για να μαθαίνει τα νέα από την ομάδα. Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις ομάδες που εκπροσωπούν αυτή τη στιγμή το χανιώτικο ποδόσφαιρο σε όποια κατηγορία και αν βρίσκονται να πετύχουν τους στόχους τους. Θα είναι πολύ μεγάλη χαρά για μας να βλέπουμε του χρόνου μια ομάδα στη Σούπερ Λιγκ, στη μεγαλύτερη κατηγορία, να μπορέσουμε να ξαναδούμε ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και από και πέρα για μας και για το ΣΥΝΚΑ να έχουμε μια επιτυχημένη χρονιά και να καταφέρουμε τους σε στόχους μας».

karta antonis garden