«Παιδικό μου όνειρο να αγωνιστώ στον Άρη»

Άρης Σούδας | 26 Νοεμβρίου 2016, 13:34

Σημαντική συνεισφορά από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου στη μέχρι τώρα πορεία του Άρη Σούδας έχει ο νεαρός ποδοσφαιριστής Ιάκωβος Γαβαλάς.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Ο Γαβαλάς βρίσκεται στο δυναμικό της πρώτης ομάδας του Άρη από το περασμένο καλοκαίρι. Στην ομάδα του “λιμανιού” είχε σημαντική συνεισφορά ο πατέρας του Βαγγέλης που ήταν επί 7 χρόνια πρόεδρος του συλλόγου στο παρελθόν.

“Μεγάλο μερίδιο στη φετινή μου απόδοση έχει ο πατέρας μου που βρίσκεται κάθε παιχνίδι απ’ έξω”

gavalas vaggelis

Ο ίδιος ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Άρη Σούδας, ενώ στη συνέχεια έπαιξε για λογαριασμό των δύο ομάδων του Ακρωτηρίου. Ακολούθησε η παρουσία του στην Ιωνία 2000 και στη Δόξα Παχιανών την περασμένη περίοδο, όπου ουσιαστικά… αναγεννήθηκε και είχε σημαντικό ρόλο στην ομάδα.

Η παρουσία του σε Πανακρωτηριακό-ΕΘΚ… η συνέχεια σε Ιωνία 2000 και Δόξα Παχιανών.

gavalas akrotiri

DAAOX E8K8

gavalas iakovos1

Παιδικό μου όνειρο να αγωνιστώ με τον Άρη Σούδας”

gavalas

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο athlitiko.gr για την παρουσία του στον Άρη Σούδας και τον πατέρα του στον οποίο κάνει ειδική μνεία για τη φετινή του απόδοση:

Έχεις σκοράρει σε τρία σερί παιχνίδια, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά;

Η αλήθεια είναι πως κάτι τέτοιο δεν μου έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Είναι φυσικά ένα χαρμόσυνο γεγονός για εμένα και θα προσπαθήσω να το διευρύνω. Σε αυτόν τον τομέα προσπαθεί να με ανεβάζει ψυχολογικά ο κόουτς πριν από κάθε ματς και πιστεύω το πετυχαίνει. Νόημα για εμένα όμως δεν έχει ποιος πετυχαίνει τα γκολ αλλά να κερδίζει η ομάδα.

Τι έχει αλλάξει καθώς  πέρυσι δεν κατάφερες να πετύχεις γκολ σε ολόκληρη την σεζόν, ενώ φέτος έχεις καταφέρει ήδη τρεις φορές να βρεις τον δρόμο προς τα δίχτυα στο ξεκίνημα;

Πιστεύω ότι μέσα από την προπόνηση φέτος έχω κερδίσει πολλά πράγματα αλλά και το γκολ το οποίο πέρσι δεν είχα. Βασικός παράγοντας για εμένα στο γκολ είναι η ψυχολογία. Επιπλέον με τον κόουτς φέτος έχουμε βάλει ένα “στοίχημα” με τα γκολ που θα πετύχω φέτος και θα κοιτάξω να το κερδίσω!

Επιστροφή στην ομάδα που ξεκίνησες και είχε μάλιστα σημαντική παρουσία ο πατέρας σου ως πρόεδρος επί 7 χρόνια στο παρελθόν;

Μόλις στα 5 μου ξεκίνησα να παίζω στον Άρη. Μετά από κάθε παιχνίδι ήταν η χαρά μου να δω τη μεγάλη ομάδα να αγωνίζεται. Τότε ήταν πρόεδρος ο πατέρας μου και μεγαλώνοντας του έλεγα πως θα ήθελα όταν μεγαλώσω να παίξω στον Άρη Σούδας που αγαπάει πολύ και αρκετά χρόνια ήταν πρόεδρος της ομάδας. Την αγάπη του για την ομάδα τη μετέφερε σε εμένα και από εκεί και πέρα ήταν θέμα χρόνου να επιστρέψω στον Άρη, που ουσιαστικά ήταν παιδικό όνειρο. Μεγάλο μερίδιο για τη φετινή μου απόδοση το οφείλω στον πατέρα μου που σε κάθε παιχνίδι είναι έξω βλέποντας με και δίνοντας μου οδηγίες με κάνει καλύτερο πρώτα άνθρωπο και μετά παίκτη.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι και ποιοι αυτοί του Άρη στον όμιλο τίτλου;

Οι στόχοι του Άρη Σούδας κάθε χρόνο παραμένουν οι ίδιοι πιστεύω. Πρωτάθλημα και κύπελλο είναι δύο στόχοι που θα κυνηγήσουμε μέχρι τέλους αν και υπάρχουν φέτος πολλές δυνατές ομάδες. Είναι δύσκολο λοιπόν αλλά όχι ακατόρθωτο και μέσα από τη δουλειά στην προπόνηση θα καταφέρουμε πολλά φέτος πιστεύω. Όσο για εμένα θα προσπαθήσω να συνεχίσω να βοηθάω την ομάδα μου ώστε να κερδίζουμε το κάθε παιχνίδι. Κακά τα ψέματα θα ήθελα να συνδυάσω την επιστροφή μου στη Σούδα με την κατάκτηση κάποιου τροπαίου. Τέλος θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Δημήτρη Πισσαδακη για το ό,τι κάνει στην ομάδα χωρίς να φαίνεται η δουλειά του τόσο πολύ.

Επιμέλεια: Νεκτάριος Ανδρεαδάκης

Estrella