Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Αντώνης Τσουρουνάκης

Τεχνική Κολύμβηση | 25 Ιουνίου 2016, 11:29

Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 400μ. επιφάνεια είναι ο Αντώνης Τσουρουνάκης σε μια τεράστια επιτυχία για τον ίδιο, τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων και τον χανιώτικο και ελληνικό αθλητισμό κατ’ επέκταση.

Ο 28χρονος αθλητής, παραμονές των γενεθλίων του καθώς είναι γεννηθείς στις 26 Ιουνίου 1988 κατάφερε με μια εκπληκτική κούρσα σε χρόνο 2.58.12 να κερδίσει την 1η θέση και να στεφθεί έτσι πρωταθλητής κόσμου! Πρόκειται για μια ασύλληπτη επιτυχία, που δικαιώνει τον Τσουρουνάκη για την πολυετή και συνεχή προσπάθειά του στο άθλημα της τεχνικής κολύμβησης. Αποτελεί μια δικαίωση επίσης για τον προπονητή του στον Ναυτικό Ομιλο, Ηλία Καλαμαρίδη και το Τμήμα της Τεχνικής Κολύμβησης.

Tsourounakis Pagosmio3

Tsourounakis Pagosmio4

Η ΚΟΥΡΣΑ

Ο Τσουρουνάκης είχε ένα εκπληκτικό τελείωμα στον τελικό κι ενώ “μπήκε” με τον 6ο καλύτερο χρόνο στον προκριματικό κατάφερε να τερματίσει στην 1η θέση με χρόνο 2.58.12, αφήνοντας στη 2η θέση τον Ρώσο Εβγένι Σμιρνόφ με 2.58.65 ενώ στην 3η ήρθε ο Λουκάς Καρετζόπουλος με 2.59.29.

Tsourounakis Pagosmio5

Tsourounakis Pagosmio1

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΟΥΡΟΥΝΑΚΗ

Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας ο Τσουρουνάκης τονίζει τα εξής: «Είμαι τόσα χρόνια στο χώρο, αλλά αντιμετωπίζαμε συνεχώς προβλήματα. Φέτος μπήκαμε νωρίς για προετοιμασία στην 50άρα πισίνα, κάναμε σωστή προετοιμασία και ουσιαστικά πετύχαμε αυτό που έκαναν οι άλλοι που έπαιρναν τα χρυσά. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος με αυτήν την επιτυχία. Έκανα και ατομικό ρεκόρ, στα 28 μου χρόνια. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να κλείσω την καριέρα μου. Το έχω αποφασίσει. Ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που με στηρίζει, τον προπονητή μου Ηλία Καλαμαρίδη, τον διατροφολόγο μου και όλους όσοι πίστεψαν σε μένα. Επόμενος στόχος το 200άρι και ό,τι καλύτερο κι εκεί. Μεγάλη σημασία ότι έγινε στη χώρα μας, αλλά κι ότι έρχεται σε αυτή τη στιγμή. Δείτε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα παρότι το παγκόσμιο ρεκόρ είναι ένα δευτερόλεπτο και κάτι μακριά».

karta antonis garden
JoyMachine

Rabona ad