Οριστικό: Πρωτάθλημα από Σεπτέμβριο…

Super League 1 18 Αυγούστου 2016, 16:04

Πραγματικότητα αποτελεί η αναβολή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ με απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή. Η αναβολή αφορά μέχρι -τουλάχιστον όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση- τις 5 Σεπτεμβρίου...

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Μια πολύ άσχημη λοιπόν εξέλιξη δυστυχώς επιβεβαιώνεται, καθώς δεν θα υπάρξει πρωτάθλημα το προσεχές Σαββατοκύριακο, ούτε και το επόμενο. Σημειώνεται ότι υπό άλλες προϋποθέσεις ο Πλατανιάς θα αντιμετώπιζε αυτή την Κυριακή τον Παναθηναϊκό και το μεθεπόμενο Σάββατο τη Λάρισα.

Η σχετική ανακοίνωση από την ΓΓΑ έχει ως εξής:

«Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντονής εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Νόμου 4049/2012, με βάση τις εισηγήσεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΔΕΑΒ, υπέγραψε σήμερα απόφαση με την οποία αναβάλλεται τουλάχιστον μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου 2016 η διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου του επαγγελματικού πρωταθλήματος της Superleague Ελλάδας, αγωνιστικής περιόδου 2016-2017.

Στις εισηγήσεις τους η Ελληνική Αστυνομία και η ΔΕΑΒ αναφέρουν ρητώς ότι ‘‘συντρέχουν οι προϋποθέσεις του Νόμου που δικαιολογούν τη λήψη διοικητικών μέτρων, καθ΄ όσων θεωρείται ότι ανακύπτουν σοβαροί λόγοι προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και εγείρονται ζητήματα πιθανολογούμενης διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας και διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης.

Υπό τις παρούσες συνθήκες και ως την αποκατάσταση της ομαλότητας καθίσταται λίαν επικίνδυνη η διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων σε όλες τις προγραμματισμένες επίσημες διοργανώσεις’’.

Στο ‘‘δια ταύτα’’ της υπουργικής απόφασης αναφέρεται:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

‘‘Την αναβολή, τουλάχιστον μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου 2016, της διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου του επαγγελματικού πρωταθλήματος της Super League Ελλάδας, αγωνιστικής περιόδου 2016-2017, για τους λόγους που επικαλείται η Δ.Ε.Α.Β. και η Ε.Λ.Α.Σ., ήτοι την αυξημένη αντιπαλότητα και το εξόχως τεταμένο κλίμα, όπως έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, λίγο πριν από την έναρξη των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων και ιδίως του πρωταθλήματος της Super League, μεταξύ της Ε.Π.Ο., της διοργανώτριας αρχής και σημαντικού αριθμού ομάδων, καθώς και της διάχυτης πεποίθησης του φίλαθλου κοινού περί αδιαφάνειας και μη ισονομίας ως προς τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, καθόσον σφόδρα πιθανολογείται ότι η παραμικρή αφορμή μπορεί να πυροδοτήσει εκτεταμένες βίαιες συμπεριφορές’’.

•Η απόφαση του κ. Κοντονή θα δημοσιευθεί εντός της ημέρας στο Φ.Ε.Κ.».

Estrella
Minetta Car Pack
agromarket
IDOMENEAS AKADHMIES 2019 1
/psiloritischania