Ομάδα εργασίας για την επιστροφή των φιλάθλων

Super League 1 17 Ιουνίου 2021, 18:37

Υφυπουργείο αθλητισμού, επιτροπή λοιμωξιολόγων και Super League συστήνουν ομάδα εργασίας με στόχο την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα.

Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του αθλητικού νομοσχεδίου, ο υφυπουργός τόνισε ότι έγινε αποδεκτή η πρόταση του Υπουργείου για σύσταση ομάδας, η οποία θα δουλέψει το πλάνο της επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα.

Η συζήτηση βασίζεται στο πρωτόκολλο που είχε καταθέσει η Super League προ μηνών. Το πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί είπε ο Αυγενάκης κι εξήγησε ότι η συζήτηση που αναπτύσσεται με βάση την πρόταση της Super League είναι να απευθύνονται στους εμβολιασμένους για να έχουν νωρίτερα, περισσότερο κόσμο μέσα στα γήπεδα.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης με “τιτίβισμά” του στον Twitter λογαριασμό του ανέφερε για το θέμα των φιλάθλων:

«Ακόμα ένα βήμα αθλητικής επανεκκίνησης: Μαζί με Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και συνεργασία Super League συστήνουμε Ομάδα Εργασίας, για άμεσο πλάνο, για οδηγό επιστροφής φιλάθλων στα γήπεδα. Ποιοι, πόσοι πότε, βασισμένα στα Πρωτόκολλα που είχαν ετοιμαστεί πέρσι και θα επικαιροποιηθούν.»

Διευκρινιστική απάντηση σε ερωτήσεις βουλευτών, σχετικά με το σχέδιο για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, έδωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητούνταν (και ψηφίστηκε εν τέλει) το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Αναλυτικά όσα είπε ο υφυπουργός αθλητισμού:

«Δεν είπα κάτι για υποχρεωτικό εμβολιασμό στα γήπεδα, σας είπα μονάχα ότι ανοίγει η συζήτηση μετά τη σημερινή απόφαση των λοιμωξιολόγων στην πρότασή μας για να συσταθεί μία ομάδα όπου θα δουλέψει την επικαιροποίηση της πρότασης, του πρωτοκόλλου που είχε κατατεθεί από την SL1 πριν από μερικούς μήνες, να δούμε τα νέα δεδομένα, πώς αυτό μπορεί να εφαρμοστεί.

Είχε γίνει μια εξαιρετική δουλειά από πλευράς SL1, άρα να εναρμονιστούμε με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στη χώρα μας, στην Ευρώπη, αλλά κυρίως στη χώρα μας, και να πάμε παρακάτω. Ωστόσο, σας θυμίζω ότι υπάρχει επίσημη πρόταση από SL1, τη διοργανώτρια αρχή που λέει τι; “Εμείς θέλουμε εμβολιασμένους και περισσότερους αν είναι δυνατόν μέσα στα γήπεδα μας”.

Αυτή η πρόταση δεν πέφτει κάτω, την ακούμε με πάρα πολύ ενδιαφέρον. Άλλωστε συνολικά έχει ανοίξει η συζήτηση για δυνατότητες, για πλεονεκτήματα, για παρότρυνση του κόσμου να εμβολιαστεί, και συνάμα να κινείται, να έχει περισσότερες, ανέσεις, ελευθερίες, δυνατότητες, όπως φυσικά και στα γήπεδα.

Η πρόταση όμως, έχει ξεκινήσει, έχει έρθει στο δημόσιο διάλογο από τη διοργανώτρια αρχή, την οποία την ακούμε με ενδιαφέρον. Ωστόσο, θα γίνει η συζήτηση στην ομάδα εργασίας που θα συσταθεί.»

Estrella
Minetta top plus
agromarket
IDOMENEAS AKADHMIES 2019 1
/blentcoffee

Rabona ad