Ολοκληρώθηκε το 15ο διαδικτυακό πρωτάθλημα φιλίας σκακιού

Σκάκι | 19 Απρ 2021, 22:20

Μετά από 5 μήνες και 15 συνολικά διοργανώσεις που διεξήχθησαν και όπου συμμετείχαν περισσότερα από 400 παιδιά, ολοκληρώθηκε το 15ο διαδικτυακό πρωτάθλημα φιλίας σκακιού.

Πρόκειται για πρωτοβουλία την οποία ανέλαβε η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων (ΣΑΧ) – “Σαμαριά” με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Στο δελτίο Τύπου του συλλόγου γίνεται αναφορά στο πώς κύλησαν οι αγώνες και σε προσεχείς διοργανώσεις που αφορούν προτάσεις που έχουν κατατεθεί από την ΣΑΧ για την ανάληψη δύο τουλάχιστον μεγάλων αγώνων στα Χανιά, όταν έχει προγραμματιστεί ήδη το καθιερωμένο διεθνές τουρνουά στην Παλαιόχωρα.

Αναλυτικότερα το δελτίο Τύπου του συλλόγου αναφέρει τα εξής:

15ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΦΙΛΙΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 15ο Διαδικτυακό Πρωτάθλημα Φιλίας το οποίο διοργανώνεται ανελλιπώς εδώ και πέντε μήνες από τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων “Σαμαριά” και με την μόνιμη υποστήριξη και βοήθεια της Περιφέρειας Χανίων. Μία διοργάνωση που είχε σαν κύριο στόχο την δημιουργική ενασχόληση των παιδιών την δύσκολη περίοδο της καραντίνας και σίγουρα το μέγεθος της επιτυχίας στην εξέλιξή της ήταν κάτι που γέμισε σε όλους με πολύ ευχάριστα συναισθήματα.

Στις 15 διοργανώσεις που διεξήχθησαν, συμμετείχαν πάνω από 400 παιδιά ηλικίας από 5 έως 15 ετών! Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι στο κάλεσμα των αγώνων ανταποκρίθηκαν πάνω από 40 ομάδες από 10 διαφορετικές χώρες (Ελλάδα – Κύπρο – Βουλγαρία – Σερβία – Τουρκία – Γεωργία – Ουκρανία – Ιταλία – Γαλλία – Νορβηγία) δίνοντας έτσι μία πολύ πιο ευχάριστη αίσθηση μιας και τα παιδιά εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι είχαν την ευκαιρία μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις μεταξύ τους.

Συνοπτικά το τόλμημα αυτό, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς τα παιδιά της πόλης μας αγωνίστηκαν σε αρκετά υψηλό επίπεδο, κάτι βέβαια που τους έδωσε την ευκαιρία να βελτιωθούν αγωνιστικά. Αντίστοιχα χαρακτηριστική ήταν και η φράση του υπεύθυνου της κυπριακής ομάδας, ότι όταν ξεκίνησαν το πρωτάθλημα τα παιδιά τους είχαν 0 στα 6 και έφθασαν στο τέλος με 2 και 3 βαθμούς στους 6 αγώνες τρισευτυχισμένα!

Ενα άλλο σημαντικό των ομαδικών πρωταθλημάτων σε σχέση με τα ατομικά είναι η έλλειψη άγχους, η φιλική διάθεση των παιχτών και η γνωριμία μεταξύ τους, κάτι βέβαια που επίσης είχε σαν στόχο αυτό το πρωτάθλημα και τον πέτυχε!

Εκ μέρους της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ θέλουμε να ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, ελπίζοντας ότι τους προσφέραμε όλη αυτή την περίοδο ένα ευχάριστο πρωινό Κυριακής συντροφιά με το αγαπημένο τους παιχνίδι, καθώς και όλους τους υπεύθυνους των ομάδων για την προσπάθεια που κάνανε όλη αυτή την περίοδο να κρατήσουν ενεργά τα παιδιά σε αθλητικές δραστηριότητες.

Η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων ΣΑΜΑΡΙΑ βέβαια δεν σταματά εδώ συνεχίζοντας την διοργανωτική της δραστηριότητα έχοντας κάνει ήδη πρόταση για ανάληψη δύο μεγάλων διοργανώσεων στα Χανιά και μη ξεχνάμε το καθιερωμένο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ που τιμάει τον τόπο μας και ήδη έχει εξαγγελθεί και η διεξαγωγή της 14ης διοργάνωσης αυτό το καλοκαίρι.

Αγωνιστικά τώρα στη διοργάνωση αυτής της Κυριακής η ομάδα της Νορβηγίας ήταν σαφώς ανώτερη θεωρητικά κάτι που επιβεβαιώθηκε και στο τέλος του πρωταθλήματος με την άνετη επικράτησή της.

Να τονίσουμε επίσης τις πολύ καλές παρουσίες των ομάδων του Αιγίου αλλά και του Πειραϊκού.

Αναλυτικά τώρα, στην 1η θέση και αήττητη τερμάτισε η ομάδα από τη Νορβηγία Κakousadze Chess Club (12β), 2η η ομάδα Victory Blagoevrad (Βουλγαρία)(19β.) και 3η η ομάδα Αίγιο (8β.), μετά από άρση της ισοβαθμίας με την ομάδα του Πειραϊκού (8β.), που ήρθε 4η και την ομάδα του Γαλαξία Θεσσαλονίκης (8β.), η οποία έμεινε 5η ενώ την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε η ομάδα της Πάτρας (7β.).

Η υπόλοιπη κατάταξη έχει ως εξής: στην 7η θέση η ΣΑΧ-1 ΣΑΜΑΡΙΑ (7β.), 8η ΟΦΙΣ Στροβόλου (Κύπρος) (6β.), 9η Κέρκυρα (6β.), 10η ΣΑΧ-2 ΣΑΜΑΡΙΑ (6β.), 11η ΣΚΟ Ρέθυμνο (5β.), 12η ΚΑΪΣΣΑ Χανίων (5β.), 13η Πεύκα (Θεσσαλονίκη)(4β.) 14η Αsenevtsi Veliko Turnovo (Βουλγαρία)(3β.) και 15η η Πάτρα Chess Club 2(2β.).

Οι τρεις καλύτερες ατομικές επιδόσεις παιδιών από τις ομάδες της πόλης μας έχουν ως εξής:

Από τη ΣΑΧ-1 ΣΑΜΑΡΙΑ: Στράλης Γεώργιος 5/6, Ψαριανού Ελένη 4/6 και Γκόγκας Παντελεήμων, Ρίζος Δημήτριος, Σπυριδάκης Γεώργιος 3/6

Από τη ΣΑΧ-2 ΣΑΜΑΡΙΑ: Τζατζιμάκης Θεόδωρος και Γιότσα Μαριλένα 3/6, Σκαράκη Γεωργία 2.5/6. Από την ΚΑΪΣΣΑ ΧΑΝΙΩΝ: Παριωτάκης Γεώργιος 2.5/5 και Ντενεκετζής Παρασκευάς Διακολουκάς Θεοδόσης 2/5.

karta antonis garden

Rabona ad