Ολοκληρώθηκαν τα διεθνή πρωταθλήματα στην Κρήτη

Τένις | 30 Νοεμβρίου 2020, 20:03

410 αθλητές και αθλήτριες από πέντε ηπείρους πήραν μέρος στα 10 διεθνή πρωταθλήματα τένις που πραγματοποιήθηκαν στην Κρήτη.

Πρόκειται για τα διεθνή πρωταθλήματα Lyttos Beach ITF World Tennis Tournaments (5 Ανδρών και 5 Γυναικών) που διεξήχθησαν για ένατο χρόνο στο Ηράκλειο από τις 26 Οκτωβρίου μέχρι τις 29 Νοεμβρίου και μετρούν στην παγκόσμια κατάταξη, ATP ranking & WTA ranking.

Οι συμμετοχές στα δέκα τελευταία πρωταθλήματα ήταν 410 μεμονωμένοι αθλητές και αθλήτριες, από 54 χώρες και από τις πέντε ηπείρους, εκ των οποίων οι 28 ήταν Ελληνικές συμμετοχές. Τους αθλητές/τριες πλαισίωναν πάνω από 200 συνοδοί, προπονητές και γυμναστές.

Στους Άνδρες ξεχώρισαν ο Πέτρος Τσιτσιπάς, ο Μιχάλης Περβολαράκης, ο Μάρκος Καλοβελώνης και ο Αριστοτέλης Θάνος, ενώ στις γυναίκες η Μιχαέλα Λάκη, η Δήμητρα Παύλου, η Σαπφώ Σακελλαρίδη, η Μάρθα Ματούλα, η Αδαλόγλου Μαγδαληνή και η Ελένη Χριστοφή.

Τα πρωταθλήματα που διοργανώθηκαν το 2020 ήταν σύνολο 18 (ακυρώθηκαν άλλα 4 την περασμένη άνοιξη λόγω της πανδημίας). Το επόμενο έτος (2021) προγραμματίζονται άλλα 25, εκ των οποίων η ομοσπονδία συζητάει με την ITF, τα δύο να είναι 25.000$.

Με αφορμή όλα αυτά ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. Σπύρος Ζαννιάς προχώρησε στην κάτωθι δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας:

«Σε μία δύσκολη παγκόσμια συγκυρία για τη δημόσια υγεία, η Ε.Φ.Ο.Α τηρώντας απαρέγκλιτα τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα και με βασική της προτεραιότητα την υγεία των συμμετεχόντων κατάφερε να υλοποιήσει και να ολοκληρώσει 10 διεθνείς διοργανώσεις στην Κρήτη.

Εκ μέρους του ΔΣ, της Εθνικής Επιτροπής Διοίκησης, των Ενώσεων και ολόκληρης της Οικογένειας του Ελληνικού Τένις θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες αθλητές/τριες, το ξενοδοχείο Lyttos Beach και ιδιαίτερα τον ιδιοκτήτη του – χορηγό μας επιχειρηματία Παντελή Σαπουνάκη, καθώς και όλους όσοι εργάστηκαν σε όλες τις Διεθνείς Διοργανώσεις και να τους εκφράσω θερμά συγχαρητήρια, για τις άψογες και ασφαλείς διοργανώσεις που υλοποίησαν, δεχόμενοι την ευαρέσκεια των υπερκείμενων Διεθνών Οργανισμών, της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης και των 5 Ηπειρωτικών Ομοσπονδιών.»

karta antonis garden