Όλα έτοιμα για το Διεθνές σκακιστικό τουρνουά της Παλαιόχωρας

Σκάκι | 17 Ιουλ 2018, 11:26

Έτοιμα είναι όλα για την έναρξη του 11ου Διεθνούς σκακιστικού τουρνουά της Παλαιόχωρας, που θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 25 Ιουλίου.

Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Κρήτης, η ΠΕ Χανίων, ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου, η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – Σαμαριά και το Επιμελητήριο Χανίων.

Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν 180 αθλητές από 27 χώρες και για πρώτη φορά θα λάβει μέρος και ένας σκακιστής από τη Βραζιλία, ο Alexander Fier.

Το Δελτίου Τύπου της ΠΕ Χανίων αναφέρει τα εξής:

Για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές σκακιστικό τουρνουά της Παλαιόχωρας πραγματοποιείται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Χανίων τον Δήμο Καντάνου – Σελίνου, από τις 18 έως τις 25 Ιουλίου στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου.  

Σύμφωνα με τον διοργανωτή, την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων, ο αριθμός των συμμετεχόντων έχει φτάσει τους 180 αθλητές από 27 χώρες. Όπως αναφέρει σε ενημερωτικό δελτίο η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων «φέτος για πρώτη φορά θα λάβει μέρος παίκτης από την Βραζιλία. Ο Alexander Fier , δεν είναι απλά ένας παίκτης που θα έρθει να αγωνιστεί στην Παλαιόχωρα, είναι και ένας πολύ δυνατός αθλητής με τον ανώτερο τίτλο του GM, που μαζί με την πρωταθλήτρια Γαλλίας  Millet Sophie και άλλους καταξιωμένους σκακιστές, θα κάνουν την σκακιέρα πιο πλούσια. Συνολικά σκακιστές από 26 χώρες να δηλώνουν παρόν φέτος. Η σημαία της Βραζιλίας θα κυματίζει δίπλα σε αυτές τις Ισλανδίας (επίσης συμμετοχή για πρώτη φορά), Νότιας Κορέας , Χιλής, Ινδίας, Αρμενίας , Ρωσίας και σχεδόν όλων των ευρωπαϊκών χωρών, γεγονός αξιοσημείωτο.

Οι στατιστικές όσον αφορά την δυναμικότητα των παικτών είναι εξίσου εντυπωσιακές για άλλη μια χρονιά, με 44   στο σύνολο τιτλούχους σκακιστές , 16 εκ των οποίων με τον ανώτερο τίτλο του GM, 12 σκακιστές με τον τίτλο του ΙM και 5 γυναίκες με τον τίτλο WGM! Ιδιαίτερα χαροποιεί το γεγονός ότι δίπλα στους καταξιωμένους διεθνώς , βαδίζει ένας “στρατός” από Έλληνες πρωταθλητές και GM από τον 8 φορές πρωταθλητή Ελλάδας Χρήστο Μπανίκα. Από τη μεγαλύτερη σκακίστρια που ανέδειξε η χώρα μας, την μοναδική Ελληνίδα κάτοχο του τίτλου Διεθνούς Μαιτρ (ΙΜ) και τρεις φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια (14,16,18 ετών) δεκαοκτάχρονη! Σταυρούλα Τσολακίδου  (επίσημα προσκεκλημένη του Δήμου Χανίων και θα κάνει την έναρξη του τουρνουά με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουλίου στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων, με έναν εντυπωσιακό αγώνα «σιμουλτανέ» στον οποίο θα αντιμετωπίσει ταυτόχρονα 30 σκακιστές της πόλης)».

Afisa 11o tournoua palaioxoras

karta antonis garden

Rabona ad