Οι τιμωρίες για τον ημιτελικό Πλατανιάς-Άρης Σούδας

Πλατανιάς Αρης Σούδας | 17 Φεβρουαρίου 2017, 16:59

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Χανίων γνωστοποίησε τις αποφάσεις της για τον ημιτελικό του Κυπέλλου, ανάμεσα στον Ερασιτέχνη Πλατανιά και τον Άρη Σούδας.

Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με ένταση ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές και με βάση τις τιμωρίες που ανακοινώθηκαν ουσιαστικά Πέτρος Καμπόσος και Τόνι Κεμπάτσι για τη μεταξύ τους αψιμαχία μετά τη λήξη τιμωρήθηκαν με 2 αγωνιστικές, με βάση την ερμηνεία των άρθρων του Πειθαρχικού Κώδικα. Για τον νεαρό επιθετικό του Πλατανιά η συνολική ποινή είναι 3 αγωνιστικές, αφού είχε αποβληθεί προς το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα με δεύτερη κίτρινη.

Συγκεκριμένα στην περίπτωση του Καμπόσου το άρθρο 7 παρ. 3 αναφέρει αφορά τις δύο κίτρινες κάρτες που αντίκρισε και οι οποίες σημαίνουν «τον αυτόματο αποκλεισμό από τον επόμενο αγώνα». Το άρθρο 10 παρ. 1β. αναφέρει: «Ποινή αποκλεισμού δύο (2) αγωνιστικών ημερών αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα εξαιτίας υβριστικής συμπεριφοράς -έργω ή λόγω- ή απόπειρα βιαιοπραγίας σε αντίπαλο παίκτη, συμπαίκτη, θεατή ή αξιωματούχο ομάδας», η παράγραφος 4 αναφέρει: «Στην περίπτωση που τα παραπτώματα ενός ποδοσφαιριστή είναι δύο ή περισσότερα, επιβάλλεται συνολική ποινή (αποκλεισμού και χρηματική) (που) το ύψος της οποίας προκύπτει από το άθροισμα της βαρύτερης (ή μεγαλύτερης) ποινής στην οποία προστίθεται το ήμισυ καθεμιάς από τις υπόλοιπες μικρότερες ποινές. Εάν η προστιθέμενη ποινή είναι μονός αριθμός, το ήμισυ προσαυξάνεται προς τον μεγαλύτερο αριθμό» και η παράγραφος 6ε αναφέρει: «Οι ποινές του παρόντος άρθρου επιβάλλονται και για τα αντίστοιχα παραπτώματα των ποδοσφαιριστών που έγιναν μετά τη λήξη του αγώνα, μέσα στα αποδυτήρια ή τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του αγωνιστικού χώρου ή απλώς μέσα στον περιφραγμένο χώρο ή στο γήπεδο παιδιάς, οπωσδήποτε όμως μέχρις ότου συνταχθεί και υπογραφεί το Φ.Α. και μόνον εφ’ όσον η παράβαση γράφτηκε από το διαιτητή στην οικεία στήλη των παρατηρήσεων αυτού του Φ.Α., τιμωρείται δε σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου και η έκτιση της ποινής αρχίζει από την επόμενη ημέρα της διάπραξης της παράβασης. Για την περίπτωση αυτή δεν απαιτείται αποβολή (επίδειξη κόκκινης κάρτας) του ποδοσφαιριστή».

Αντιστοίχως η τιμωρία στον αμυντικό του Άρη είναι για τα παραπτώματα που αφορούν το άρθρο 10 και τις παραγράφους 1β. και 6ε.

Για το ίδιο παιχνίδι οι ποινές για τον Ιάκωβο Γαβαλά και τον Γιώργο Αρτσιδάκη, που αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη, είναι μία αγωνιστική. Ακόμα σε απολογία κλήθηκε ο παράγοντας του Άρη Σούδας Μανόλης Μπενάκης, με βάση τα αναγραφόμενα στο φύλλο αγώνα και την αποβολή του από τον πάγκο.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

-Τρεις αγωνιστικές στον ποδοσφαιριστή του Πλατανιά, Πέτρο Καμπόσο [άρθρο 7 παρ. 3, άρθρο 10 παρ. 1β., 4, 6ε].
-Δύο αγωνιστικές στον ποδοσφαιριστή του Άρη Σούδας Τόνι Κεμπάτσι [άρθρο 10 παρ. 1β., 6ε].
-Μία αγωνιστική στους ποδοσφαιριστές του Άρη Σούδας Ιάκωβο Γαβαλά [άρθρο 7 παρ. 3] και Γιώργο Αρτσιδάκη [άρθρο 7 παρ. 3].
-Κλήση σε απολογία σε ημέρα και ώρα που θα κοινοποιηθεί έγκαιρα στον εκπρόσωπο του Άρη Σούδας Μανόλη Μπενάκη, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α.

Estrella
Auto KCS
/blentcoffee

Rabona ad